Dalībnieces diskusija:Xil/Sākumlapa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Komentāri:

  1. Starp "vērtīgs raksts" un "vai tu zināji" vajag iznīdēt balto joslu un stūrus kaut kā labāk noapaļot (tur apakšā kaut kas rēgojas).
  2. Attēlā portāli izskatās daudz labāk, nekā lapā.
  3. Pamēģini nospert krāsas no Treisija: #F2F5FD; (priekš "Laipni lūdzam...") #CEDFF2; (vērtīgs raksts), #CEF2E8; (vai tu zināji...) #F7CADA; (citi projekti).
  4. Tā lielā kaste (Laipni lūgts Vikipēdijā) pagaidām ir diezgan briesmīga (pašreizējai sākumlapai noteikti ir daudz labāk). To varētu uztaisīt kompaktāku (vai nospert no Treisija...:D). Varbūt kalendāru var likt zem "vērtīgs raksts", lai nebūtu jāsaīsina "vai tu zināji..."?
  5. "noteikumi, administrācija..." arī neizskatās diez ko labi.
  6. Kā jau bildē saki, "dienas bildi" vajadzētu atsevišķā kastē, vai vismaz uzlikt kādu virsrakstu.
  7. Lapas kods ir diezgan nelasāms...

Piedod, ka visu kritizēju. Pārējais viss tiešām ir labi. --Marozols 23:23, 30 jūlijā, 2009 (UTC)

  1. Tu domā tā lai būtu gara josla pa visu lapu kā Citiem projektiem ? Tur apakšā rēgojas kastes mala, bet godīgi sakot man nav pārliecības vai vispār vajag apaļot - kā jau atzīmēju tas pēc kaut kā izskatās tikai divos pārlūkos
  2. Attēlā vēlamais tika padarīts par esošo :) kas tev tieši nepatīk ?
  3. Man nepatīk Treisija krāsas, nemāku pat noraksturot kapēc - tādas nomazgātas. Man šķiet, ka krāsas vajag nedaudz intensīvākas (tumšākas, košākas vai kā citādāk...). Šīs pagaidām ir vienīgās, kas izskatās labi gan uz CRT, gan LCD ekrāna, bet laikam cirtīsies acīs. Man tā tikai liekas jeb visi grib kaut ko zilganu ?
  4. Njā, man kaut kā tas sveiciena teksts nesanāk un būs vēl jāpieslīpē, pagaidām samainīju šo to vietām vajadzētu būt nedaudz labāk
  5. Kāpēc ne ? Kaut kur lapas augšā tā infa ir jāiebāž
  6. Es neesmu pārliecināta vai divas kastes nepadarīs to visu sadrumstalotu
  7. Mmm, kurš gan ir teicis, ka es māku rakstīt kodu... kad beigšu pamēģināšu sakārtot, pagaidām ieliku papildu komentārus

Jebkurā gadījumā - šonakt es vairs neturpināšu darboties ap šo lapu ~~Xil (saruna) 00:22, 31 jūlijā, 2009 (UTC)

  1. Vikipēdijas lapu fons nav gluži balts, bet gan kaut kādā nenosakāmā ļoti gaišā krāsā. Toties josla starp kastēm "vērtīgs raksts" un "vai tu zināji" ir patiešām balta un atšķiras no fona (atkarībā no monitora un skatīšanās leņķa, tas var būt vairāk vai mazāk uzkrītoši). Līdzīgi ir ar joslu "tehnoloģija, zinātne, ...", kuras fons arī ir absolūti balts. To var novērst ar CSS kodu "background-color: inherit". Šķiet, ka apaļo stūru problēma ir atrisināta...
  2. Nezināju, ka attēls ir sameistarots peintā :) Konkrēti man nepatīk, ka ikonas virs nosaukumiem nav iecentrētas (un, protams, baltais fons).
  3. Man turpretim šķiet, ka krāsām jābūt blāvām, nevis "kodīgām", bet nu jau sāku pierast. Vienīgi "vērtīgajam rakstam" fons šķiet pārāk tumšs.
  4. Skatos, ka tavā bildē nav tik traki. Iespējams, tas atkarīgs no pārlūka un no ekrāna izšķirtspējas (man izskatās šādi). Tekstiņu vajadzētu "Laipni lūdzam", lai nav vīriešu dzimtē.
  5. Pārāk mazi burtiņi. Labāk patiktu, ja būtu labajā vai kreisajā pusē, nevis lapas vidū (var arī iecentrēt tieši virs sveiciena teksta).
  6. Tagad ir ok.
  7. Katrā ziņā tava lietotāja lapa ir ļoti smuka. Lasāms kods var noderēt arī darba gaitā.

Varu arī pats kaut ko pamainīt, tikai bail dabūt "edit conflict". --Marozols 04:23, 31 jūlijā, 2009 (UTC)

Tikko palaboju. Vispār, varbūt to sveiciena kasti var sadalīt divās daļās — vienu, kurā ir sveiciens un otru, kurā ir kalendārs un pārējie "pričendāļi"? --Marozols 04:40, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Monobooks skinam lietotāju lapu fons ir gaiši zils, bet sākumlapā tas ir balsts, uzliec jauno skinu būs labi. PS nav peints, nenoniecini :) un es, šķiet, norādīju to pie saitēm uz attēliem. Krāsas ir pagaidām paraugam - ja kāda īpaši iet pie sirds saki :) ar blāvumu tika domāta vidējā garlaicīguma pakāpe, nevis salasāmība. Man kaut kas tajā tekstiņā nepatīk, laipni lūgts vismaz uzrunā (vēl varētu esi sveicināts), bet nu labi. Noteiktām detaļām izmēru acīmredzot nevar norādīt procentos, būtu jāatrod kāds fiksēts izmērs. Anyway, vakars gudrāks par rītu ~~Xil (saruna) 04:43, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Ļoti nepatīk tā krāsainība. Tas nav smuki un raksturīgi latviešu mentalitātei. Iesaku ieturēt vienu tonu (teiksim zilgan-pelēku) un iezīmēt stiprāku rāmi. "Noteikumi, administrācija ..." šo līniju vajadzētu labajā pusē. Nevajadzētu izmantot to mikroskipisko fontu augšējā joslā. --Digital1 [uzrunāt] 07:24, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Nebūs nekāda krāsainība - būs viena krāsa (man no šīm starp citu patīk dzeltenā), ja ir kādas īpašas vēlmes visi laini lūgti tajās dalīties ~~Xil (saruna) 14:18, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Man arī vislabāk patīk dzeltenā (varētu varbūt nedaudz gaišāku). Par Treisija komentāru kopienas portālā — pašreizējā sākumlapā tiešām labāk būtu bijis nedalīt vienādās daļās, bet gan zelta griezumā (62% un 38%), tādējādi saīsinot "vērtīgs raksts" un pagarinot "vai tu zināji", jo patlaban zem "vai tu zināji" ir liels tukšums. Xil gadījumā tas ir atrisināts ar "dienas bildes" palīdzību. Vienīgi dienas bildei sānos ir tukšumi. --Marozols 14:41, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Manuprāt, "noteikumi · administrācija · smilšu kaste eksperimentiem · kategorijas" labāk būtu nobāzt kaut kur apakšā. Geimeris 14:32, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
IMO Treisijam pirmā kolonna ir par platu. Tas vai tur ir vai nav balts ir atkarīgs no VR ieliktā teksta garuma. Informācijas josla, ja vispār ir vajadzīga, tad tai jābūt degunpriekšā. Kas attiecās uz dzelteno krāsu - tā ir apmēram tādā pašā tonī kā brīdinājums anonīmajiem lietotājiem, kas, man šķiet, visiem cirtās acīs ~~Xil (saruna) 15:00, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Šī gaiši zaļā ir OK. Man liekas, ka dienas bilde ir jāliek zemvērtīgi raksti, bet dienas bildes vietā jāliek šī vēsturē (kad būs pabeigta). Kopējam lapas noformējumam varbūt paņem maaazlietiņ mazāku fonta izmēru. Arī galvenajai kastei rāpi iekrāso tādu pašu kā pārējie. --Digital1 [uzrunāt] 16:05, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
P.S. Tās navigācijas ikonas un administrācijas linki smukāk būtu pašā augšā virs galvenā rāmja - pamēģini. --Digital1 [uzrunāt] 16:07, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Kuru zaļo, šādi ir labi ? Man šķiet, ka ar to joslu nav labi nevienā vietā, apakšā konkrēti traucē sveiciena teksta rāmis ~~Xil (saruna) 16:44, 31 jūlijā, 2009 (UTC)
Paša rāmja krāsu vajadzēja atstāt iepriekšējo (kaut kāda dzeltenīga bija laikam) jo tagad tā baigi asā, bet zem virsrakstiem krāsa ir OK. Vēl vajadzētu atstarpi starp sveiciena tekstu un nākamajām kastēm samazināt līdz tik pat platai kā starp pašam kastēm. --Digital1 [uzrunāt] 16:55, 31 jūlijā, 2009 (UTC)

Varbūt ieliec sveiciena kasti kopā ar kalendāru un notikumiem kādā apakšlapā un iekļauj to ar veidni, lai ērtāk darboties. Tad vari pamēģināt augšā ielikt kodu: {{Lietotājs:Digital1/Sākumlapa}}. --Marozols 00:09, 1 augustā, 2009 (UTC)

Xil sveiciena kasti saglabāju iekš "XilSveiciens". Digital1 no zviedriem nosperto sveiciena kasti saglabāju zem "Sveiciens" un pievienoju lapai. Pēc Xil ieteikuma (skatīt 7. punktu šeit) pievienoju arī portālu un kategoriju kastes, ko saglabāju zem "Portāli un kategorijas". --Marozols 01:22, 1 augustā, 2009 (UTC)
Nevajadzēja jau visu atcelt, varēji vienkārši iekļaut atpakaļ savu sveiciena kasti no XilSveiciens. --Marozols 01:26, 1 augustā, 2009 (UTC)
Paklau, piedod, bet tas jau ir par traku - man traucē, ka visi jaucās pa manu smilškasti un maina dizainu bez manas ziņas un vēl jo vairāk taisa jaunas apakšlapas manam lietotājam. Man nav iebildumu, ka kāds veic minimālas izmaiņas, bet ja tev ir sava ideja par to kā tam jāizskatās varbūt uztaisi pats savu variantu ~~Xil (saruna) 01:59, 1 augustā, 2009 (UTC)
P.S. Tu nepareizi saprati manu 7. punktu - es domāju, ka ir jāaizvāc pāris kategorijas un atlikušajām jāizveido portāli ~~Xil (saruna) 02:29, 1 augustā, 2009 (UTC)
Atvainojos, ka tā sanāca. Es nekādā ziņā nevēlos uzspiest savas idejas un man nav nekādu iebildumu, ja tās tiek pilnībā ignorētas (vari dzēst visu laukā). Apakšlapas izveidoju tāpēc, ka gribēju apkopot diskusijās izskanējušās idejas un salikt tās tā, lai būtu pa rokai. Man šķiet, ka ir daudz ērtāk, ja lapu sadala moduļos, kurus iekļauj no attiecīgajām apakšlapām (jaunas apakšlapas izveidošana taču neko nemaksā!). Tad var uztaisīt vairākus variantus vienam un tam pašam modulim (piemēram, sveiciena kastei) un beigās sakombinēt labāko variantu. Netaisu pats savu lapu, jo man šķiet muļķīgi sacensties, tā vietā, lai sadarbotos un viens otram palīdzētu — galu galā mērķis taču visiem ir kopīgs. Ja negribi, lai maisos pa kājām, varu nodarboties ar kaut ko citu (Vikipēdijā darba netrūkst). --Marozols 02:40, 1 augustā, 2009 (UTC)
Man nav iebildumu, ka man palīdz un es esmu gatava uzklausīt idejas, bet man ir aptuvena ideja ko darīt un ko nedarīt un tas, ka kāds veic radikālas pārmaiņas traucē. Veidnes var izveidot, kad viss gatavs (starp citu - iepriekšējā piegājienā sveiciena veidne tika iznīdēta, jo dažiem likās, ka statiskos elementus nav lielas vajadzības likt veidnēs). IMO tā nav sacenšanās - vienā lapā visus iespējamos variantus sabāzt nevar, un var būt, ka tavs variants sanāktu labāk kā manējais. Neviens taču neliedz sadarboties un aizņemties citu idejas. ~~Xil (saruna) 03:38, 1 augustā, 2009 (UTC)
Labdien, vai arī arī doma šo lietot kā latviešu Vikipēdijas sākumlapu, jo šī izskatās labāka par pašreizējo? Geimeris 11:21, 17 janvārī, 2010 (UTC)
Man personīgi noriebās tā zaļā krāsa, domāju, ka esošā ir okei (ja nu vienīgi varētu pielikt kaut ko jaunu un iznīdēt sleju "citās valodās", kuru tāpat neatjauno regulāri) ~~Xil (saruna) 14:26, 17 janvārī, 2010 (UTC)

Citi projekti[labot pirmkodu]

Man šķiet aiz vikipēdijām var uzrakstīt "tai skaitā" un būs labi, labāk būtu padomājuši kā to tekstu iebāzt zem vikipēdijām ~~Xil (saruna) 20:08, 22 martā, 2011 (UTC)

Ieteikumi[labot pirmkodu]

Zem "Vērtīgs raksts" ieliec dienas bildi un principā var arī publicēt. Jūtu, ka diskusija par jaunu sākumlapu būs ilga un nav garantijas, ka nonāksim pie kāda kopsaucēja, tādēļ, vismaz pagaidām, var iztikt arī ar apdeitotu šo sākumlapu. --Laurijs (diskusija) 19:13, 20 decembrī, 2012 (UTC)

Šķiet ar dienas bildi bija problēma, ka vajag katru dienu parakstu un nav las to dara. Vai visiem ir tik liels caurums kā GreenZeb screenshotā [1] zem vērtīgā raksta? Jo man ir tā, ka khm, es drīzāk teiktu, ka var "Vai tu zināji" samazināt faktu skaitu līdz kādiem četiem un viss būtu okei (pag tūlīt izmēģināšu) ~~Xil (saruna) 19:20, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Nu man ir tik pat liels caurums. Kaut ko tur vajag ielikt viennozīmīgi. --Laurijs (diskusija) 19:22, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Un tagad? Es izčekoju divos dažādos datoros ar diezgan atšķirīgām rezolūcijām - es teiktu, ka, ja jaunajai sadaļai var amputēt vienu faktu viss ļoti labi salien. ~~Xil (saruna) 19:35, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Varbūt virs vērtīgā raksta ieliec vienu rindkopu, kas tā Vikipēdija ir, nebūs problēmu? --Papuass (diskusija) 20:55, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Caurums, šķiet, ir uz platformāta monitoriem. --ScAvenger (diskusija) 21:07, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Manam laptopam ir platekrāns, drīzāk tiem abiem ir galda dators ar superlielu ekrānu... vai arī es nezinu, informāciju par saviem izmēriem, lūdzu? Es domāju, ka pagaidām izvākt divus faktus no sadaļas ko visu laiku atjauno pieliekot un noņemot noteiktu skaitu faktu būtu ātrākais variants kā šo problēmu uzreiz atrisināt, par to kā jaunajā sadaļā sastāv ar faktu pagaidu kustināšanu nezinu un vajadzība arī atkarājas no tā cik lielas cauruma problēmas ir pašlaik ~~Xil (saruna) 21:20, 20 decembrī, 2012 (UTC)
Man tagad ir šādi [2], varētu varbūt mazāk, bet ir ok ~~Xil (saruna) 21:25, 20 decembrī, 2012 (UTC)