Dalībnieka diskusija:Andazv

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa


Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Andazv. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- 11:47, 20 maijā, 2011 (UTC)

Birža NASDAQ OMX Riga[labot pirmkodu]

Birža NASDAQ OMX Riga (iepriekšējais nosaukums – Rīgas Fondu birža) ir vienīgā fondu birža Latvijā un kopā ar meitasuzņēmumu – Latvijas Centrālo depozitāriju – nodrošina vērtspapīru tirgus infrastruktūru Latvijā.

Sveiki, Kikos, Esmu jauns Vikipedia lietotājs. Ļoti rūpīgi iepazinos ar lietotāja pamācībām, tomēr... nesapratu visu līdz galam acīmredzot :(. Vai variet, lūdzu, paskaidrot, kas tieši ir jāizlabo rakstā par biržu NASDAQ OMX Riga?
  • Biržas oficiālais nosaukums ir ar lieliem burtiem un bez garumzīmēm rakstāms "NASDAQ OMX Riga". (Tas par Jūsu komentāru par lielajiem burtiem)
  • no lietotāja pamācībām tā arī nesapratu - kad jālieto kursīvs? Vienmēr, kad minēts kādas kompānijas nosaukums? Ja rakstu par NASDAQ OMX Riga - arī jālieto kursīvs visā tekstā?
  • par iekšējām saitēm tekstā - ja tekstā minot pirmo reizi konkrēto vārdu uzlieku wikisaiti , vai šo saiti lieku katru reizi, kad minu konkrēto vārdu? (sanāk bieži atkārtot vienu un to pašu saiti!) Paldies!
Atbildu. Par Lielajiem burtiem bija domāta vienkārši pareizrakstība. Vietām tekstā ne tās pieturzīmes un arī attiecīgi mainās lielo/mazo burtu lietojums,
Kursīvā jāraksta visi īpašvārdi svešvalodā. Izņēmums ir NASDAQ OMX Riga pašā raksta sākumā (bolds) un citi nosaukumi, kas lietoti ar vikisaiti.
Saite jāliek tikai minot pirmo reizi. Ja raksts garš, var ielikt katrā sadaļā pa vienai saitei, lai lasītājam nav "jārullējas" uz augšu/atpakaļ.
Bet galvenā vaina ir stilam. Raksts ir reklāmiski/didaktisks. Es nepārzinu priekšmetu un nevaru salabot, tāpēc Tev būs jācīnās pašai/(pašam?). Palasi citus (labus) rakstus, kā ir veidots izklāsts, kāds ir izteiksmes stils. Jāņem arī vērā, ka lielākā daļa lasītāju būs nespeciālisti. Šeit tu vari uzdot jautājumus un diskutēt par nesaprasto - tev noteikti palīdzēs! Veiksmi vikidarbā! --Kikos 19:24, 26 maijā, 2011 (UTC)
Vai ir paredzēti raksti Baltijas vērtspapīru tirgus, ieguldījumu fondu apliecība u.c. specifiskas lietas? Ja ne, labāk tās sarkanās saites izņemt. --Kikos 10:16, 27 maijā, 2011 (UTC)