Dalībnieka diskusija:Apogs88

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveicināti Vikipēdijā! Liels prieks, ka esat pievienojies un, kā šķiet, ātri apguvis svarīgāko! --Daarznieks 21:53, 14 februārī, 2007 (UTC)

Man arī ir prieks, jo varu šeit sniegt tālāk informāciju par skaistām Latvijas vietām, arī par vietām, kuras labi pārzinu. Un ļoti labi ir tas, ka meklējot googlē tūlīt arī uzrāda tikko pievienoto. Vispār ļoti labs un interesants projekts :) Apogs88

Tiešām priecājos par labi izstrādātajiem rakstiem! Jauni censoņi Vikipēdijā vienmēr ir laipni aicināti! ;) Divas nelielas piezīmītes:
1. veidojot rakstus, derētu ievērot, ka tekstam būtu jāsākas pirmajā rindiņā, nevis otrajā vai trešajā. Vari apskatīties, kā tas tika izlabots tevis pievienotajā rakstā par Liedi.
2. parakstoties diskusijās, visērtāk ir izmantot 2 domuzīmes un 4 tildes vai paraksta podziņu (izmainot rakstu, ekrāna augšpusē otrā poga no labās puses). --Zummis 21:28, 15 februārī, 2007 (UTC)
Lūdzu pievērs uzmanību mana augstāk izvērstā komentāra pirmajam punktam!--Zummis 09:49, 28 februārī, 2007 (UTC)

Pareizrakstība[labot pirmkodu]

Palūgšu tik pārliecināti lapās nelabot lietuviešu valodas īpašvārdus. Tautas runa nav arguments. Lietuviski ir Panevėžys, tātad latviksi burtiski būtu Panev'ēžīs, bet vēsturiski Lietuvas pilsētas latviešu valodā atveidotas sieviešu dzimtē (izņēmums ir vīriešu dzimtes daudzskaitlinieki - Šauļi, Šaķi u.c.). Tātad - Panev'ēža. Tad, zināms, latviešu valodā mīkstinātā v nav un mūsu valodā pirms patskaņiem i, ī, šaurā e, ē un latgaliski arī pirms priekšējā, platinātā e un ē visus līdzskaņus nemīkstina (atšķirībā no latgaliešu un lietuviešu valodas). Tātad, pēc n lietuviski seko platais e, nevis šaurais, garais ė, kurš vienmēr mīkstina visus līdzskaņus pirms tā. Neredzu pamatu lietot Paņevēža, ja paši lietuvieši nemīkstina n un latviešu valodā savs vietvārds nav bijis. Paldies par sapratni! Roalds 20:55, 17 janvārī, 2008 (UTC)

Aizstāvot Apogu88, tomēr piebildīšu, ka viņš to nerakstīja uz dullo, bet norādīja avotu (izdevniecības Zinātne vārdnīcu), tāpēc pārmetumus pelnījuši viņi, nevis vikipēdists, kurš neapšaubāmi centās kā labāk. Varbūt vienkārši vajag jebkuru pārsaukšanu izdiskutēt, lai nebūtu "bez vainas vainīgo". Savukārt Apogam88 teikšu - vienalga paldies par ieguldījumu. :) Roald, šeit mēs esam jau padiskutējuši :) --Feens 21:07, 17 janvārī, 2008 (UTC)
Šobrīd šādas diskusijas ir stipri izmētātas arī pa lietotāju lapām un sadzīt rokā ir grūtības. Varbūt to varētu darīt raksta komentāru lapā vai izveidot atsevišķu projekta lapu pareizrakstības diskusijām? --Papuass 21:48, 17 janvārī, 2008 (UTC)
Es iepazinos ar diskusiju, pirms sāku šeit. Es palūdzu nelabot citos rakstos, ja pamatrakstā vēl nav apspriests gala variants. Un tomēr Terminoloģijas komisjai ticēt drošāk, nekā vārdnīcai (lai arī to izdeva Zinātne). Roalds 11:29, 18 janvārī, 2008 (UTC)
Tā ir bet, problēma tāda, vārdnīcai arī būtu no tās jāvadās, bet tie to nezkāpēc nedara + tās Terminoloģijas komisijas brošūras ir diezgan liels bibliogrāfisks retums + Katrs vikipēdists nevar nopirt duci grāmatu. Interesanti, kāpēc visas šīs normas, kuras izstrādājusi Valsts iestāde, nav sastopamas tīklā onlainā (jaunākie izdevumi (pēc 2000. gada) apriori ir elektroniski)? Nu protams, ka kādam gribas izvārīties :) --Feens 13:16, 18 janvārī, 2008 (UTC)

Redzu, ka tu saviem rakstiem liec klāt pašbildētus attēlus un tas ir patiesi apsveicami. Vienīgi vecākajiem attēlime nav klāt autortiesību birkas (tava izvēle GFDL). Būtu labi pamazām tās salikt (darīt drīkstētu tikai tu pats, lai izsaktās viss godīgi), lai kādā brīdī nākotnē nerastos neskaidrības. Un paldies par rakstiem par Latvijas vietām. --Papuass 22:15, 23 novembrī, 2007 (UTC)

GFDL nav obligāta prasība, var pēc vēlēšanās likt arī citas brīvās licences, teiksim CC-BY-SA (mums ir veidne CC-BY-SA-2.5) vai arī atdot sabiedrības lietošanā vispār bez noteikumiem (veidne Self). Jebkurā gadījumā liels paldies par tām fotogrāfijām! --ScAvenger 10:59, 24 novembrī, 2007 (UTC)
Fair use gan šajā gadījumā neies cauri - tā nav brīvā licence! Fair use izmantošana ir pieļaujama gadījumos, kad citādi nekādi nevar, teiksim, jānoformē kāds raksts par mūzikas disku un ar šī diska vāciņa ne pārāk kvalitatīvu attēlu tad var ilustrēt rakstu (un tikai šo rakstu!). Ja nav vēlēšanās atdot savas fotogrāfijas brīvai lietošanai, tad diemžēl jāņem tās ārā. --ScAvenger 11:17, 24 novembrī, 2007 (UTC)
Labi, nezināju. Centīšos izlabot. Domāju, ka tas ir vienkārši stingrāks autortiesību veids. Ārā gan neņemšu. --Apogs88 11:20, 24. novembrī, 2007 (UTC)
Tāpēc jau mēs cenšamies to lietu daudzmaz sakārtot, jo aiz nezināšanas ir diezgan liela anarhija ieviesusies :) Ja gribas "stingrāku" licenci, var likt CC-BY-SA, jo tad, attēlu kaut kur izmantojot, autora vārds ir obligāti jānorāda (laikam GFDL arī, bet es neesmu īpaši tajā visā iedziļinājies). Nav vērts pārāk par to galvu lauzīt, vienkārši jāatceras, ka šeit ir brīvā enciklopēdija un pēc iespējas visai šeit esošajai informācijai jābūt brīvi izmantojamai. --ScAvenger 11:41, 24 novembrī, 2007 (UTC)
Vienīgais negribās, lai fotogrāfijas bez manas ziņas tiktu izmantotas komerciāliem mērķiem. Izglītojošiem mērķiem tā ir cita runa, jo pati Vikipēdija jau ir izglītojoša interneta vietne. Galvenais, kas ir vajadzīgs, lai bildei kā minimums līdzi nāktu vismaz autora vārds un bildi nevarētu izmantot komerciāli bez manas piekrišanas. --Apogs88 11:46, 24. novembrī, 2007 (UTC)
Man arī tas īsti nepatīk, bet diemžēl tas nav iespējams, jo ir pretrunā ar Vikipēdijas būtību: visam tās saturam jābūt savietojamam ar GFDL, bet GFDL nosaka, ka informācija izmantojama jebkuriem legāliem mērķiem, tai skaitā arī komerciāliem. Tai pašā laikā, izmantojot komerciāli, jābūt nodrošinātai bezmaksas pieejai izejas datiem. Tātad Vikipēdiju var nodrukāt un tirgot (ja vien ir, kas pērk), bet grāmatā jābūt Vikipēdijas interneta adresei, kur katrs var tai piekļūt bez maksas. Tāpēc arī fair use lietošana pēc pēdējām vadlīnijām ir jāierobežo līdz minimumam. --ScAvenger 12:01, 24 novembrī, 2007 (UTC)

Šeit ir saraksts ar Taviem attēliem, kam nav saliktas autortiesību veines. Kādā mazāk radošā brīdī to vajadzētu izdarīt. --Papuass 13:46, 6 janvārī, 2008 (UTC)

Nevar likt kā fair use attēlus, kas neatbilst visiem godprātīgas lietošanas noteikumiem. Autora norādīšana ir tikai viens no šiem noteikumiem. Acones staciju, Varakļānu baznīcu vai Jozepkalnu var nofotografēt jebkurš, tādēļ nevar uzskatīt, ka attēliem nav brīvas alternatīvas. --ScAvenger 19:07, 20 aprīlī, 2008 (UTC)

Stacijas un pieturas[labot pirmkodu]

Tu daudz raksti par dzelzceļa stacijām - paskaties, lūdzu, šo diskusiju. --ScAvenger 17:06, 15 februārī, 2008 (UTC)

Siguldas trases bildes[labot pirmkodu]

Sveiks, vai tavas Siguldas trases bildes drīkst izmantot angļu Vikipēdijā? --SpeedKing 14:07, 16 februārī, 2008 (UTC)

Saskaņā ar licenci drīkst, saglabājot autora vārdu un datumu pie bildes. Jā, vari likt citu valodu vikipēdijās. --Apogs88 14:11, 16. februārī, 2008 (UTC)

Strīdīgs attēls[labot pirmkodu]

Apskaties, lūdzu, šo diskusiju. --ScAvenger 09:07, 17 decembrī, 2008 (UTC)

Un šo arī. --ScAvenger 06:23, 7 maijā, 2009 (UTC)

Atsauces[labot pirmkodu]

Sveiks. Lūdzu atsauci teikuma beigās liec aiz punkta nevis pirms. Ja atsauce <ref> ir teikumā, kur nav punkta, tad vajag likt vienu atstarpi.

(TekstsTeksts.<ref>http://....)

(TekstsTeksts <ref>http://....)

Paldies :) --Digital1 (uzrunāt) 12:40, 18 janvārī, 2009 (UTC)

Pēc punkta jā, bet kāpēc vajag atstarpi pirms atsauces, ja atsauci liek teikuma vidū? Pietiek taču ar atstarpi pēc atsauces. --ScAvenger 12:52, 18 janvārī, 2009 (UTC)
Es tā daru tādēļ, ka liekot atsauci pēc punkta, punkts rada vizuālu atstarpi starp burtu un pašu atstarpi, bet kad atsauce ir teikuma vidū, tad, ja nav atstarpes, atsauce ļoti cieši pieguļ burtam, bet ja ir atstarpe, tad vizuāli ir tāda pati atstarpe kā liekot pēc punkta un teksts izskatās vizuāli pievilcīgāks.
Piemērs: HHHHH HHHHH[1] HHHHH HHHHH [2] HHHHH HHHHH.[3] --Digital1 (uzrunāt) 13:02, 18 janvārī, 2009 (UTC)
Neesmu pievērsis īpašu uzmanību, bet man liekas, ka drukātos tekstos atsauces cipariņi vienmēr cieši seko burtam, bez atstarpēm. Te ir šādi tādi noteikumi, bet par šo nekas tieši nav minēts. --ScAvenger 13:22, 18 janvārī, 2009 (UTC)
Negribētos piekrist Digital1. Ja teikuma vidū starp vārdu un atsauci ir atstarpe, tad: 1) teorētiski ir iespējams, ka atsauce var tikt pārnesta jaunā rindā, 2) bez atstarpes izskatās labāk, 3) grāmatās atsauces un zvaigznītes ir bez atstarpēm. --Kikos 06:38, 7 maijā, 2009 (UTC)

Atsauces[labot pirmkodu]

  1. 001
  2. 002
  3. 003

Латгальская Википедия[labot pirmkodu]

Приглашаем Вас принять участие в обсуждении (тема Кабардино-черкесская, вепсская и латгальская Википедии), а также просим Вас активизироваться в работе над созданием полноценного раздела Википедии на латгальском языке. Будем Вам признательны!--217.12.75.98 16:52, 9 novembrī, 2010 (UTC)

Здравствуйте! Не хотите перевести на русский язык? А то русская Сита есть Сита (значения), а латышской нет.--Andshel 08:38, 29 decembrī, 2011 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.48 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.36 (EEST)[atbildēt]