Dalībnieka diskusija:Inets

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveiks Inets. Esi sveicināts latviešu valodas vikipēdijā. Paldies par ieguldījumu rakstā Mebelnet.lv. Rakstiem Vikipēdijā ir jāatbilst konktētiem standartiem, tādēļ, pirms ķerties pie rakstu rakstīšanas, iesaku iepazīties ar rediģēšanas un noformēšanas pamācībām. Tas ir svarīgi.

  • Neskaidrību gadījumā ir pieejama lietošanas pamācība, kurā ir atbildes uz aktuālākajiem jautājumiem, kas rodas darba procesā.
  • Pārējos jautājumus ir iespējams uzdot visiem vikipēdijas lietotājiem kopienas portālā vai katram atsevišķam lietotājam personīgajā diskusiju lapā. --Digital1 (uzrunāt) 17:16, 19 augustā, 2008 (UTC)
Pirmkārt nevajag tik ļoti satraukties. Otrkārt es lapu nedzēšu bet gan ierosinu diskusiju par to vai saturs atbildt Vikipēdijas noteikumiem un standartiem. Treškārt ieteiktu tomēr izlasīt kas Vikipēdija nav un pārējos noteikumus. Jebkurā gadījumā lēmumu pieņemsim visi kopā, tādēļ nav pamata uztraukumam. Ja lapa tika rakstīta no neitrāla redzesloka, enciklopēdiskā stilā un pēc noteikumiem, tad nebūs nekādu problēmu. --Digital1 (uzrunāt) 17:47, 19 augustā, 2008 (UTC)
Jebkuram var gadīties drukas kļūdas (tās agri vai vēlu kāds izlabos), bet rakstā Mebelnet.lv bez jebkāda pamatojuma ievietotā frāze ...kļuvis atpazīstams un iecienīts Latvijas Internet lietotāju vidū ir viennozīmīga reklāma. Šeit ir enciklopēdija un rakstiem jābūt neitrāliem - var, teiksim, minēt, ka veikala lietotāju skaits ir tāds un tāds; ja ir pieejami neatkarīgas statistikas dati (jābūt atsaucei!) , var minēt arī "ieņemto vietu" citu līdzīgu resursu starpā. Nevienam šeit nav paranojas - vienkārši noteikumi ir jāievēro. --ScAvenger 18:13, 19 augustā, 2008 (UTC)
Var arī palasīt šo diskusiju (lai nebūtu lieki jāatkārtojas). --ScAvenger 18:16, 19 augustā, 2008 (UTC)
Hmm, izlasīju ziņu, ko atstāji Digital1, jāsecina, ka tev nepavisam nav skaidrs pēc kādiem principiem darbojas Vikipēdija:
  • Laikam uz zemes staigājošam cilvēkam nav saprotami principi, kas ir raksts - firmas reklāma. Ja es minu firmu un tās nodarbošanos tad pēc būtības jebkurš raksts var tikt uzskatīts par reklāmu - tad jau kāda jēga papildināt šo wikipēdiju??? - absurds!!! - šeit ir enciklopēdija, kurā tiek aprakstītas būtiskas parādības cilvēces vai vismaz Latvijas vēsturē, lai šeit rakstītu par kādu firmu tai jābūt zināmai plašā sabiedrības daļā un paveikušai kaut ko ļoti nozīmīgu, parasti tāda firma būs pastāvējusi vairākus gadus. Tāpat jāievēro neitralitāte - nedrīkst būt nekādu tekstu, kas liktu domāt, ka firma strādā labāk, skaistāk, centīgāk nekā visi citi. Vajadzētu arī sagādāt neatkarīgas atsauces, kas apliecinātu rakstā minētos faktus.
  • Bez tam, ja es lietoju WYSIG editorā, kas pieejams rakstu rakstīšanai pieejamos rīkus, un formatēju vispārpieņemtā viedā - tad kur var būt runa par kauktādiem noteikumiem. - tas vien, ka tu izmanto šos rīkus negarantē, ka tu tekstu esi noformējis vispārpieņemtā veidā un atbilstoši noteikumiem
  • Rodas sajūta, ka WIKIPēdijas Administratoriem ir paranoja un nevēlēšanās, lai kāds papildinātu šo resursu. Vismaz mana pirmā pieredze - negatīva.. Diemžēl šobrīd vairs nav vēlēšanās papildināt jebkādā veidā šo resursu. - starp citu mēs tiešām nevēlamies, lai šis resurss tiktu papildināts ar reklāmām, kuras izvieto cilvēki, kas neko vairāk par šiem pāris reklāmrakstiem netaisās rakstīt.
  • Sākumā ieteiktu izlabot pašiem - pareizrakstības kļūdas - saņēmu šādu paziņojumu : Rakstiem Vikipēdijā ir jāatbilst konktētiem standartiem vārdu konktētiem raksta šādi: konkrētiem :) - tas nu gan ir arguments piesieties drukas kļūdām :) parasti brēku par drukas kļūdām neceļ, jo katrs, kas tās pamana var tās izlabot, tiesa citu lietoāju komentārus nav pieņemts aiztikt, tomēr, ja tas sagādā problēmas, gan jau par drukas kļūdas izlabošanu nenositīs (ar valodas un pieturzīmju kļūdām gan labāk neeksperimentēt) ~~Xil (saruna) 18:19, 19 augustā, 2008 (UTC)