Dalībnieka diskusija:Keps

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
Paldies par pievienošanos latviešu vikipēdijai! Ja "Filips II" un "Ģermāņi" nudien ir Tavi raksti, tad tiešām prieks par to. Feenam radās aizdomas par autortiesību pārkāpumu, jo mums tik bieži nākas ar šādiem pārkāpumiem sastapties, ka vienkārši grūti noticēt, ka šādi raksti kā par ģermāņiem vai Filipu II nebūtu pārkopēti no kāda cita avota. --Dekaels 08:16, 2 aprīlī, 2006 (UTC)

Par autortiesībām[labot pirmkodu]

Paldies. Kā jau labi zinām no preses, par autortiesībām it visur notiek nemitīgi strīdiņi un tiesu darbi. Kaut vai nesenā diskusija par runājošajiem akmeņiem. Tas vien liecina, ka šī robeža bieži ir stipri nosacīta. Protams, ka lielākā daļa tekstu tiek no kādiem citiem darbiem "patapināti". Varbūt man nav taisnība, tad palabojiet, bet man liekas, ka būtība ir - vai tekstā minētā informācija ir vispārzināma, taču manā tekstā tā tiek izmantota citā kontekstā, aspektā un tml. Vai tiešām teksts ir vienkārši pārrakstīts no kāda cita autora darba bez atsauces uz to.

Būtu svarīgi zināt, vai veseli teikumi nav tiešā veidā aizgūti no kāda sveša darba. Ja izmantoti daudzi avoti, kuru saturs apvienots un pārstāstīts saviem vārdiem, tad problēmu, protams, nav. --Tail 09:18, 2 aprīlī, 2006 (UTC)

Tā tas arī ir. Turklāt, apskatot vēsturiskus notikumus ārpus Latvijas citur Eiropā un Pasaulē, es izmantoju pazīstamākos angļu valodā rakstošo autoru darbus. Arī enciklopēdijas, internetā pieejamo informāciju utt.

Par rakstu noformēšanu[labot pirmkodu]

Ir grūti tikt galā ar Tavu rakstu noformēšanu! :) Varbūt iepazīsties ar šo materiālu, kas sniedz lakonisku, bet ļoti labu informāciju par Vikipēdijas rakstu noformēšanas standartiem (iekšējās saites, virsraksti utt., u.t.jpr.). --Dekaels 15:01, 2 aprīlī, 2006 (UTC)

Jā, es saprotu. Biju domājis pakāpeniski turpināt darbu pie šiem rakstiem - strukturēt, pievienot saites un tml. Ar vārdu sakot "uzpucēt". Mani vienkārši mulsina, ka vēl ir tik daudz elementāru kategoriju, kur nav it nekā. Bet, ja uzskati, ka labāk rakstu vispirms novest līdz "kondīcijai" un tikai tad publicēt, es to labprāt darīšu.

No Feena :)[labot pirmkodu]

Feens dziļi atvainojas Kepam par nepamatotajām aizdomām. Liels prieks par kvalitatīvu rakstu parādīšanos. --Feens 18:51, 2 aprīlī, 2006 (UTC)

Paldies. Īstenībā jau rakstu visu to savai grāmatai. Tad kādēļ kādus fragmentus neizmantot plašākai publikai vajadzīgai lietai, jo grāmata ir šusmīgi ilgs process. Ceru, ka pēc tās parādīšanās (ja kādreiz) man neviens nepārmetīs, ka esmu visu norakstījis no enciklopēdijas... Ha-ha!

Greetings Keps!

Can you please kindly help me write a stub for this article - based on this English article. Just 2-6 lines would be sufficient enough and your help would be very gratefully appreciated. Thanks.

Requested by -- Joseph, 04:56 Pirmdiena 29 maijā, 2006 (UTC)

Hello! I invite you to my site with word "sugar" in more than 320 languages (http://www.zucker.prv.pl). If you want, please register me to my guestbook (http://ksiegi.emix.net.pl/wpisz.php?user=zucker&lang=en). Have you word "sugar" in language, which is not available on my site? Please write me it! Thank you very much! Vector (talk)

Kādēļ to (un "Politiku") likt rakstiem, kas jau ir tās apakškategorijās (Category:Latvijas politika) - PCTVL, 1998. g. referendums, Nepilsoņi? Tas tikai pārslogo "augšējās" kategorijas, un konsekventa šāda politika applūdinātu pamatkategorijas ar visiem rakstiem no apakškategorijām.217.198.224.13 13:48, 2 jūlijā, 2006 (UTC)

Par PCTVL - nekur nebija apgalvots, ka tā ir krievvalodīgo interešu vienīgā īstā iemiesotāja (par ko patiešām daudzas partijas strīdētos), bet enciklopēdiski būtu minēt, par kuru grupu interesēm kura partija visvairāk iestājas, t.i., pārstāv tās. Ar PCTVL tas nerada šaubas (sk. arī Lietotāja diskusija:Aleksandrs Kuzmins). 217.198.224.13 13:48, 2 jūlijā, 2006 (UTC)

Par kategorijām[labot pirmkodu]

Vispirms, atļauj Tev pateikties, ka tik daudz raksti par politiskajiem jautājumiem Latvijā. Šajā jomā dažādas informācijas ir trakoti daudz, bet kaut kur atrodamas sistēmas nav nekādas.

Par kategorijām. Domāju, ka pagaidām augšējās kategorijas, tās pievienojot rakstiem, ne tālu netiek vēl "pārslogotas". Latviešu Viki rakstu vēl ir šausmīgi maz. Turpmāk, pilnīgi piekrītu, agreģētās kategorijas pamazām varētu no rakstiem dzēst. Taču mani drīzāk izbrīna milzīgais reģistrēto kategoriju skaits - daudzās no tām ir pa 1-2 rakstiem. Tas sarežģī darbu ar tām un apgrūtina orientāciju. Katrā ziņā ja nevēlies, Taviem rakstiem, ja gadīsies tos papildināt, es nekādas papildus kategorijas vairs nelikšu. --Keps 14:27, 2 jūlijā, 2006 (UTC)

Vispirms, paldies. Par rakstiem: tie nav ne mani, ne Jūsu - katrs var tos grozīt. Runa ir par lietderību un viendabīgumu rakstu noformējumā. Ja "Category:Latvija" vai "Category:Politika" ielikt visu no Category:Latvijas politiskās partijas, pārslodze būs, ja neielikt - būs nekonsekvence. Tāpēc ierosinu no minētiem 3 rakstiem dzēst atsauces uz augšējām kategorijām. 217.198.224.13 14:55, 2 jūlijā, 2006 (UTC)

Lai notiek, ja tā vēlaties. --Keps 14:57, 2 jūlijā, 2006 (UTC)

Maģāri[labot pirmkodu]

Paldies par šodienas ļoti kvalitatīvajiem rakstiem (dažām lietām mazliet nepiekrītu, bet to vēlāk, kontekstā :) ). Bet jautājums ir tāds - vai ungāri un maģāri vajadzētu vienu rakstu vai divus? Kādas Tavas domas? --Feens 13:24, 5 augustā, 2006 (UTC)

Paldies par Tavu jautājumu. Tur jau tā lieta, ka es arī par to lauzu galvu. Varbūt sekot angļu versijai - "Maģāri" (Magyars) ir pamata raksts, bet no "Ungāri" (Hungarians) - pāradresācija? Nezinu, vai tas tikpat pamatoti būtu no latviešu valodas loģikas viedokļa. --Keps 13:39, 5 augustā, 2006 (UTC)

Par rakstu Senās Romas armija[labot pirmkodu]

Kā Tu domā, vai nevajadzētu rakstu, pēc angļu parauga, pārsaukt par Senās Romas militārā vēsture (Military history of ancient Rome)? Un līdzīgi saukt rakstus par valstu bruņotajiem spēkiem un to attīstību? --Feens 21:36, 9 septembrī, 2006 (UTC)

Principā jau varētu. Tikai jāņem vērā, ka militārā vēsture ir plašāks jēdziens nekā armija, tās organizācija, bruņojums un tml. Tad būtu jāapskata arī militārās operācijas (kaujas), karavadoņi utt. Senās Romas gadījumā tie būtu Pūniešu karu apraksti, cīņas ar barbariem u.c. Varētu šādu pieeju ieviest. Droši vien tas rosinātu arī rakstītājus, jo militārā vēsture ir pievilcīga tēma.

Tai pašā laikā jārēķinās ar dažādiem izņēmumiem, kas tik vienkārši neiekļaujas atsevišķu valstu vēsturē, bet pārklāj plašu valstu un tautu diapazonu. Piemēram, Krusta kari, abi Pasaules kari Eiropā u.c. Taču tās ir risināmas problēmas. --Keps 19:52, 11 septembrī, 2006 (UTC)

Par kariem tā vai tā jātaisa atsevišķi raksti, jo 1) militārās vēstures raksts būtu pārāk garš, 2) karā piedalās vismaz divas puses. Protams rakstā par armiju vismaz jāpiemin galvenie kari, ševišķi tāpēc, ka tieši kari bieži ir tie kas maina armijas uzbūvi vai karošanas principus.--Feens 22:01, 11 septembrī, 2006 (UTC)

Piekrītu. Tad tā arī daram. --Keps 04:59, 12 septembrī, 2006 (UTC)

Par templiešiem[labot pirmkodu]

Vai latviskojums tam slavenajam mestram nav Žaks de Molē (Jacques de Molay)? --Feens 13:38, 25 novembrī, 2007 (UTC)

Varbūt. Franču valodā, maigi izsakoties, neesmu stiprs. Paldies. Izlabošu.--Keps 13:52, 25 novembrī, 2007 (UTC)

Sveiki! Skatos, ka Jūs esat šet ievietojis pāris attēlus (nojaušams, ka paša bildētus). Pēc nesenas vienošanās (sk. Kopienas portālu), nolēmām, ka ir jāseved kārtībā to autortiesību lietas. Saviem attēliem vajadzētu pielikt veidnes {{GFDL}} vai {{CC-BY-SA-2.5}}. Juridiksi tas nozīmēs, ka šos attēlus drīkstēs izmantot dažādiem mērķiem, atstājot atsauci uz autoru. GFDL no CC licences būtiski neatšķiras. Ja ir neskaidrības, lūdzu jautāt. --Papuass 18:59, 16 decembrī, 2007 (UTC)

Atgādinu, ka vajadzētu tomēr savest kārtībā attēlus. Būtu ļoti žēl, ja tos nāktos dzēst nesakārtoto autortiesību dēļ. --ScAvenger 16:04, 27 aprīlī, 2008 (UTC)

Hi! I have an interesting biography of a Latvian officer (Captain) before WW II. Coluld you please help me to find someone here who could write an article about him for Wikipedia? Thank you. Amherst99 10:56, 25 augustā, 2009 (UTC)

Diemžēl attēlus, kam skaidri netika norādīts, ka esat to autors, nācās dzēst. --ScAvenger 02:39, 26 decembrī, 2010 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.54 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.37 (EEST)[atbildēt]