Dalībnieka diskusija:KristineKarele

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), KristineKarele. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 22:25, 17 februārī, 2014 (EET)

Lūgums pielikt izcelsmi un autortiesību statusu ielādētajiem attēliem. Vikipēdijā nedrīkst bez atļaujas ielādēt svešas fotogrāfijas - tās tiek dzēstas. --ScAvenger (diskusija) 10:01, 25 februārī, 2014 (EET)

Vai visi šie joprojām bez autortiesību licences ielādētie attēli ir ielādēti ar autora ziņu? Autoram nebūs pretenziju par attēlu brīvu publisku izmantošanu jebkādiem mērķiem? Ja nebūs, pielieciet attēlu lapās {{CC-BY-SA-3.0}} (attēlu lapas var rediģēt tāpat, kā rakstus, jaunas attēlu versijas tādēļ nav jāielādē). Pretējā gadījumā visas fotogrāfijas tiks izdzēstas. Šis vairs nav lūgums, bet brīdinājums! --ScAvenger (diskusija) 21:20, 25 februārī, 2014 (EET)

Tiešām ir tik grūti ielikt tos dažus simbolus vai vismaz atbildēt diskusijā? --ScAvenger (diskusija) 21:51, 25 februārī, 2014 (EET)

Par aizrādījumu sistemātisku ignorēšanu. --ScAvenger (diskusija) 22:40, 25 februārī, 2014 (EET)

Atvainojos par ignorēšānu. Esmu jaunpienācēja, tāpēc nepamanīju, ka kāds ar mani runā. Atvainojos. Autoriem nav iebildumu pret bilžu lietošanu. Tās visas ņemtas, saskaņojot ar Iecavas vidusskolas muzeja vadītājas Mirdzas Celmiņas atļauju. Pēc savām spējām centos arī bildes aprakstā ierakstīt autoru vai atļaujas devēju. Nekādus kodus diemžēl nemācēju ierakstīt. Esmu klases audzinātāja Iecavas vidusskolā, projekta ietvaros mēģinām uztaisīt rakstu par skolu. Centīšos visu vērstu uz labu. Vēlreiz atvainojos. --KristineKarele (diskusija) 23:04, 25 februārī, 2014 (EET)

Paldies, tieši to es visu laiku gribēju dzirdēt :) Bloku noņēmu, varat turpināt darboties. Acīmredzot nesenais jaunievedums lietotāju brīdināšanai par ziņojumiem diskusijā sevi neattaisno, jo to nepamana (agrāk bija liela dzeltena strīpa). Ja viss ir saskaņots un autoriem nebūs pretenziju par bilžu brīvu izmantošanu (teiksim, kādā komercreklāmā), tad tos "kodus" varu pielikt arī pats. Ir tikai jautājums, vai šiem daudzajiem foto ir pietiekama enciklopēdiska nozīme (arī tekstā nevajadzētu izplūst pārliekos sīkumos). Veiksmi darbā! --ScAvenger (diskusija) 23:15, 25 februārī, 2014 (EET)

Sakiet, lūdzu, kurā vietā attēla lapā ir jāpieliek šī {{CC-BY-SA-3.0}} informācija? --KristineKarele (diskusija) 23:09, 25 februārī, 2014 (EET)

Principā jebkurā vietā, bet vislabāk teksta apakšā. Tikai to daļu dubultajās figūriekavās, bez "noviki". --ScAvenger (diskusija) 23:15, 25 februārī, 2014 (EET)
Jā, tā ir pareizi. Tiem attēliem, kuriem bija jau ielikts autortiesību brīdinājums, to ņemiet nost un vietā lieciet šo licenci. --ScAvenger (diskusija) 23:22, 25 februārī, 2014 (EET)

Paldies! Ja iespējams, šodien metīšu mieru, turpināšu rīt. Daļu no pēdējām ielādētām bildēm tomēr nelikšu tad. Nemāku gan izdzēst. --KristineKarele (diskusija) 23:24, 25 februārī, 2014 (EET)

Tas nekas, galvenais neaizmirst par šo lietu pavisam. Tās bildes, kas izrādīsies nevajadzīgas, administratori izdzēsīs, tā nav problēma. --ScAvenger (diskusija) 23:27, 25 februārī, 2014 (EET)

Vēl mani mulsina raksta Iecavas vidusskola augšdaļā ievietotie brīdinājumi, ka raksts neatbilst enciklopēdiskajam valodas stilam un vēl kaut kas. Kā no tā izvairīties? Ļoti cenšos ievērot visus raksta veidošanas priekšrakstus. Tiesa saistītā teksta ir maz, vairāk uzskaitījumi, kas man liekas uzskatāmāks. --KristineKarele (diskusija) 23:30, 25 februārī, 2014 (EET)

Tie nav gluži brīdinājumi, bet tā saucamās tehniskās uzlabošanas veidnes, kas aicina uzlabot rakstu. Tagad ir daudz labāk, nekā veidņu ielikšanas brīdī, tomēr ievads ir visai neveikls, tāpat diez vai vērts likt sarkanās saites visiem rakstā minētajiem cilvēkiem (visu cieņu, bet par katru Iecavas gada cilvēku vai jauno satiksmes dalībnieku pulciņa vadītāju mēs Vikipēdijā atsevišķu rakstu netaisīsim; tad tā būs nevis enciklopēdija, bet kas līdzīgs telefongrāmatai). Var paskatīties, kā veidoti līdzīgi raksti, piemēram, Rīgas Valsts 2. ģimnāzija. --ScAvenger (diskusija) 23:41, 25 februārī, 2014 (EET)

Paldies par palīdzību. Jā, esmu skatījusies arī citu skolu rakstus. Likās, ka gribas ielikt vairāk informācijas, jo mūsu skolas lapa ir tik štruntīga. --KristineKarele (diskusija) 23:49, 25 februārī, 2014 (EET)

Vai tiešām ar "vidusskolas muzeja vadītājas Mirdzas Celmiņas atļauju" pietiks, lai visiem šiem, nebaidos par izteicienu, šaubīgas izcelsmes attēliem, varētu kabināt klāt {{CC-BY-SA-3.0}}? Protams, ka muzeja vadītājai nav iebildumu, bet ko par to saka autortiesību vadlīnijas, jo diez vai tos visus fotografējusi Celmiņa pati. Mēs līdz šim tik leberāli neesam attiekušies. -Kikos (diskusija) 00:03, 26 februārī, 2014 (EET) Tieši kuri attēli izskatās pēc "šaubīgas izcelsmes attēliem"? --KristineKarele (diskusija) 00:09, 26 februārī, 2014 (EET) Attēlam, kas publicēts galviņā, zināms autors, pats man atsūtīja. Visiem, kas ir publicēti pie interešu izglītības un tradīcijām, zināmi autori - visi mūsu skolas skolotāji vai bērni. Šie attēli ir apkopoti mūsu skolas serverī, tādējādi dodot atļauju mums tos lietot. Skolas karoga attēli ir muzeja vadītājas doti, nedomāju, ka to autorība radītu problēmas. Tie attēli, ko lejuplādēju, bet jau iepriekš teicu, ka tomēr nepublicēšu, varētu tikt nosaukti kā šaubīgas izcelsmes. Tos man bērni sameklējuši un atsūtījuši. Tos nepublicēšu. --KristineKarele (diskusija) 00:15, 26 februārī, 2014 (EET)

"Kaut kur sameklētus" attēlus, bez skaidras izcelsmes un autorības, gan nevajadzētu atstāt. --ScAvenger (diskusija) 07:48, 26 februārī, 2014 (EET)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.55 (EEST)[atbildēt]