Dalībnieka diskusija:Marozols

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Domāju, tās smilšu kastes saturu mierīgi var likt iekšā rakstā Sfēra. --ScAvenger 05:22, 6 martā, 2009 (UTC)

Paldies! Drošvien labāk tiešām ielikt (tas nekas, ka vēl nav gatavs). --Marozols 18:53, 6 martā, 2009 (UTC)

Latviskajā Vikipēdijā nav tāds labošanas temps, lai speciali vajadzētu veidot savas pagaidu lapas. Lai citi netraucētu, lapas augšā var ielikt kodu {{inuse}} un nedēļas laikā mierīgi pabeigt. Raksts ļoti labs, bijušo kursabiedr :) --Papuass 19:03, 6 martā, 2009 (UTC)
Paldies! Esmu galīgs iesācējs Vikipēdijas rakstīšanā... --Marozols 19:07, 6 martā, 2009 (UTC)
Par to te nav īpaši jāuztraucas, neviens jau par vikipēdistu nav piedzimis :) Veiksmi darbā! --ScAvenger 20:25, 6 martā, 2009 (UTC)

Atstarpe[labot pirmkodu]

Starp citu, es ievēroju, ka "Print Preview" režīmā Latvijas Vikipēdijas rakstiem aiz linka tiek ielikta atstarpe. Tas izskatās apmēram šadi: Eric W. Weisstein, Sphere (http://mathworld.wolfram.com/Sphere.html) , MathWorld. Drošvien kādā šablonā tā atstarpe ir jāizdzēš. Katrā ziņā scAvenger noteikti labāk zina, kā to izdarīt. --Marozols 20:53, 6 martā, 2009 (UTC)
Tur nav sakara ar šabloniem - tā ir pašas MediaWiki programmatūras īpatnība (vismaz angļu vikipēdijā ir tāpat). Nav arī izslēgta pārlūkprogrammas ietekme (man ir Firefox 3.0.6). --ScAvenger 21:23, 6 martā, 2009 (UTC)
Tiešām - angļu Vikipēdijā ir tāpat (piemēram, pēdējais links rakstā Sphere)! Katrā ziņā "Print Preview" režīmā lapa izskatās savādāk (piemēram linki nav pasvītroti un zilā krāsā), tāpēc jābūt kādam mehānismam, kas šo pārveidojumu veic. Nedomāju, ka tā ir pārlūkprogrammas vaina - Safari rāda tāpat. --Marozols 21:40, 6 martā, 2009 (UTC)
Nu, ar vikisaitēm tā arī ir jābūt - kāda jēga lieki saraibināt drukātu tekstu? Uz papīra iekšējos linkus tāpat nevar pielietot :) Starp citu, pēc noklusējuma iekšējie linki (vikisaites) nav pasvītroti - tas atkarīgs no tēmas lietotāja izvēlēs. --ScAvenger 22:11, 6 martā, 2009 (UTC)
Es zinu, kur ir vaina. Failā http://lv.wikipedia.org/skins-1.5/common/commonPrint.css 175. rindiņā ir kods

content: " (" attr(href) ") ";

Tur arī tā atstarpe ir jāizdzēš! Vajag šādi:

content: " (" attr(href) ")";

--Marozols 23:01, 6 martā, 2009 (UTC)

Jā, vaina tiešām ir tajā stilu failā, bet tam var tikt klāt tikai MediaWiki izstrādātāji, jo tas neatrodas wiki sadaļā :( Visās vikipēdijās šis fails ir vienāds. Neesmu programmētājs, bet man liekas, ka problēmu varētu risināt, izveidojot savu stilu failu MediaWiki:Print.css un pieslēdzot to vai nu globālajam javaskriptam, vai atsevišķajiem tēmu javaskriptiem. Vismaz, spriežot pēc šīs izmaiņas, tāda iespēja apmēram pirms pusgada tikusi pievienota. --ScAvenger 07:52, 7 martā, 2009 (UTC)
Katrā ziņā, pārkopējot commonPrint.css saturu uz MediaWiki:Print.css un tur izlabojot, nekas nemainās (var jau būt, ka tam vajadzīgs zināms laiks). --ScAvenger 08:02, 7 martā, 2009 (UTC)
Pamēģini pielikt content: " (" attr(href) ")" !important;
Paldies, izskatās, ka tas darbojas! --ScAvenger 10:04, 7 martā, 2009 (UTC)
Jā, tiešām darbojas! Iespējams, ka to vajag kaut kur paziņot (nezinu īsti kur, iespējams šeit: https://bugzilla.wikimedia.org/), lai kāds izmaina arī oriģinālajā failā.

Matemātikas raksti[labot pirmkodu]

Hmm, ja tu joprojām esi ieinteresēts manas nozīmīgo rakstu lapas kārtošanā, tu varētu izvētīt tos rakstus par matemātiku, jo es tēmu tik labi nepārzinu - doma bija, ka vajadzētu pataisīt Vikipēdiju pievilcīgāku skolēniem, uzlabojot raktus, kas viņiem varētu noderēt mācībās, tāpēc vajadzētu no turienes izņemt nenozīmīgākos konceptus par kuriem neviens neinteresēsies ~~Xil (saruna) 09:12, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Labprāt, patiesībā šāds saraksts man šķiet laba ideja. Es pieļauju, ka latviešu Vikipēdiju visvairāk izmanto tieši skolēni un studenti. Taču studenti noteikti labāk prot angļu valodu un viņu intereses ir daudz specifiskākas, tāpēc pieļauju, ka studenti vairāk izmanto angļu Vikipēdiju, kur informācija ir daudz pilnīgāka un kvalitatīvāka. Tas man liek domāt, ka skolēni patiesībā ir latviešu Vikipēdijas "galvenā auditorija". No šāda viedokļa ir svarīgi apzināt, kādi raksti skolēniem ir vajadzīgi, kā arī aizpildīt sarkanās saites tavā sarakstā. --Marozols 21:49, 24 aprīlī, 2009 (UTC)
Paldies ~~Xil (saruna) 23:00, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Likumīgs oftops[labot pirmkodu]

Novēlots pēcjāņu paldies par faleristikas brīnumu!--Varg 19:42, 27 jūnijā, 2009 (UTC)

Lūdzu! Piemeklēju speciāli priekš tevis, atbilstoši taviem nopelniem. Kaut kā jau ir tas paldies jāpasaka. :) --Marozols 20:09, 27 jūnijā, 2009 (UTC)

Pourquoi avoir supprimé Nicolas Appert? voir http://www.appert-aina.com --Jpbarbier 05:45, 28 jūlijā, 2009 (UTC)jpbarbier

See your discussion page. p.s. It was not me, who deleted it. --Marozols 12:36, 28 jūlijā, 2009 (UTC)

Common.js edition[labot pirmkodu]

Hello,

MediaWiki is sometimes updated in a way that breaks existing javascript. Due to one of these "breaking", we had to modify the search-engines-manager script in several wikis in order for it to work correctly again on all browsers.

I apologise for not commenting that edit directly : I realised after saving that I forgot to do so and added the comment in a following edit.

Pmartin 08:00, 17 augustā, 2009 (UTC)

I asked for your comment, since from the diff of your first edit it looks like you are adding some external French search engines, which is rather odd considering that this is Latvian Wikipedia. Only later after a more careful inspection I realized that we already had external search engines, but you just replaced them with French ones by accident. On English Wikipedia they are kept in a separate script (see here). Anyways, thanks for your comment. --Marozols 02:28, 18 augustā, 2009 (UTC)

Şalom: Can someone translate this article into Latvian from en:Şalom?[labot pirmkodu]

Şalom: Can someone translate this article into Latvian from en:Şalom?

NO! Please, stop bothering everybody with your request. --Marozols 20:23, 3 oktobrī, 2009 (UTC)

Edittools[labot pirmkodu]

Sveiks! Gribēju norādīt to, ka kopienas portālā ir ievietots jautājums, kur iespējams noderētu Tavas speciālista zināšanas. Varbūt vari palīdzēt ar atbildi. --GreenZeb (diskusija) 20:09, 9 septembrī, 2010 (UTC)

Lietotājs:VUGD[labot pirmkodu]

Uzlaboju rakstu Aktivācijas enerģija un tagad to dzēšanas veidni var noņemt.--VUGD

Uzraksti sakarīgāk vismaz šo: Aktivācijas enerģiju var uzlūkot kā augstuma potenciālu šķērsli (dažreiz saukta par "Enerģijas barjeru") starp diviem minimumu potenciālās enerģijas (reaģentu un produktu reakcija). --ScAvenger 10:28, 18 decembrī, 2010 (UTC)
Tavs uzlabojums bija ļoti minimāls (pie kam, ir ielaista jauna kļūda — pirmajā teikumā "kās" vietā ir jābūt "kas"). Diemžēl raksts joprojām ir nelasāms, tāpēc nāksies uzlabot vēl. --Marozols 19:08, 18 decembrī, 2010 (UTC)

Rakstu Aktivācijas enerģija esmu pārrakstījis pilnīgi no jauna un dzēšanas veidni tagad var noņemt.--VUGD

Noņēmu, bet pārlasi rakstu un izdari secinājumus. --ScAvenger 23:23, 24 decembrī, 2010 (UTC)

Marozols, arī tavs viedoklis ir svarīgs nākotnes kopienas diskusijā[labot pirmkodu]

Es aicinu tevi pievienoties diskusijai par Wikimedia kustības nākotni. Jau vairākas nedēļas daudzās valodās notiek diskusija par nākamo 15 gadu prioritātēm: Kas būs tas, kas paātrinās mūsu progresu? Kas ir pats svarīgākais, ko mēs varam kopīgi paveikt nākamo 15 gadu laikā? Kas mūs vienos un iedvesmos? Šie ir tie svarīgākie jautājumi.

Arī tavs viedoklis ir svarīgs, neatkarīgi no tā, vai esi administrators vai tikai labo drukas kļūdas. Pievienojies diskusijai latviešu valodā, iesniedzot savas idejas, vei komentējot citas.

Papildu informācijai vari apskatīt šīs saites:

Ja ir neskaidrības, droši jautā. --Papuass (diskusija) 2017. gada 11. aprīlis, plkst. 11.28 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.55 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.38 (EEST)[atbildēt]