Dalībnieka diskusija:Pumba

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paldies, paldies, beidzot kāds pievērsies "cilvēciskajiem" jautājumiem. Liels paldies par trūkstošajiem un ļoti vajadzīgajiem rakstiem. --Feens 22:28, 3 maijā, 2007 (UTC)

Greetings Pumba!

Could you please write a stub http://lv.wikipedia.org/wiki/Auckland_Grammar_School - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Auckland_Grammar_School? Only 2-5 sentences enough. Please. --Per Angusta 07:33, 21 jūnijā, 2007 (UTC)

Kategorijas[labot pirmkodu]

Nez vai būtu jādublē kategorijas "Anatomija" un "Cilvēka anatomija" citam kategorijās, piem., Asinsrites orgānu sistēma. Domāju, ka kat. "Cilvēka anatomija" būtu jāliek tikai tas, kas attiecas tieši uz cilvēku, bet "Anatomija" - kas ir visiem kopīgs. --Dainis 14:37, 2 augustā, 2007 (UTC)

Jā, biju tā domājusi, bet tad būs jāuzraksta atsevišķi par cilvēku... --Pumba 16:10, 2 augustā, 2007 (UTC)

Speciāla interese[labot pirmkodu]

Sveika! Ļoti patīkami, ka ir interesenti rakstīt par cilvēka anatomiju. Varbūt varu lūgt piepalīdzēt. Es šobrīd cenšos aizpildīt tādu tēmu, kā IPA, kur mazāk ir par alfabētu, bet vairāk par fonētiku un attiecīgi - runas orgāniem. Ja Jūs veltītu kādu brīdi sava laika mutes un deguna dobumam un tālāk uz leju līdz plaušām (pa elpvadu), tas man ļoti palīdzētu. Diemžēl anatomija galīgi nav mana stiprā puse. :-( Speciālisti manu rakstu Mutes dobums diezin vai vērtētu augsti. Ceru uz sapratni. Kikos 19:11, 20 decembrī, 2007 (UTC)


Kad būs brīvāks laiks, tad paskatīšo ko varu līdzēt! --Pumba 06:24, 21 decembrī, 2007 (UTC)

Perfekti! Tas bija tas, kas vajadzīgs! Tencinu! Kikos 11:16, 21 decembrī, 2007 (UTC)
Mjāa... Nu vairs nav tik perfekti ;-) Lieta tāda, ka mutes dobums fonētikā un fonoloģijā ir viens no pamatjēdzieniem. Tur izvietojas lielākā daļa visu artikulatoru (mēle, zobi, alveola, aukslējas, ūka u.c.), kā arī tas (dobums) ir galvenā rezonējošā telpa skaņu veidošanai. Lielākajai daļai artikulācijas veidu un vietu ir tiešas atsauces uz mutes dobumu un tā fonēmiskajām sastāvdaļām. Jūsu pieejā dominē fizioloģiskais un anatomiskais aspekts (vismaz es to tā saprotu, cik atceros no skolas anatomijas kursa). Skaisti būtu, ja mēs spētu savas intereses un viedokļus sabalansēt. Priekšlikumi? Kikos 16:16, 21 decembrī, 2007 (UTC)

Jā, mani vairāk interesē anatomiskais - tieši uzbūve un galvenās funkcijas. Varētu darīt tā: es mēģinu rakstīt anatomisko uzbūvi un funkcijas, bet Jūs pielikt klāt rakstam atbilstošo tekstu par Jūsu pārzināto tēmu.. --Pumba 19:17, 21 decembrī, 2007 (UTC)

Attēls ar neskaidru statusu[labot pirmkodu]

Vajadzētu norādīt izcelsmi attēlam Attēls:K-2.jpg, lai noskaidrotu tā statusu. --ScAvenger 23:25, 11 janvārī, 2008 (UTC)

Pati fotogrāfēju, bet dzēsiet ārā! Ielikšu citu no commons! --Pumba 08:04, 12 janvārī, 2008 (UTC)

Kāpēc jādzēš ārā? Vienkārši jāieliek kāda brīvā licence un var izmantot. Labāk taču, ka dažādu valodu vikipēdijās ir dažādi attēli. --ScAvenger 08:35, 12 janvārī, 2008 (UTC)

SVG vektorformāta attēli[labot pirmkodu]

Izskatās, ka ar tiem SVG attēliem nav viss īsti kārtībā :( Ja tos taisa uz JPG rastra attēlu bāzes, JPG attēls ir jāimportē gatavajā attēlā, ja tā ir fotogrāfija vai pustoņu zīmējums (man šai brīdī nav pie rokas Inkscape, neatceros no galvas precīzu komandu), vai arī, kas daudz labāk, bet sarežģītāk, jāpārveido vektorformātā (komanda Trace ar visādiem viltīgiem parametriem). Un pa vidu ir nejauši uzlikušies melni taisnstūri, kas pašā Inkscape var arī rādīties caurspīdīgi (tāda problēma man pašam ir bijusi). --ScAvenger 15:09, 8 februārī, 2008 (UTC)

Uj. Kā to dara? Neesmu tik liels spečuks šitādās lietās. Kad atver ar Inkscape viss ir kārtībā, ielādēju šeit - nekas nesanāk --Pumba 16:14, 8 februārī, 2008 (UTC)

Vispār šādus JPG failus var arī nepārtaisīt par SVG, bet vienkārši nodzēst angļu tekstu un uzrakstīt latviski jebkurā grafiskajā redaktorā, kaut vai Paint. --ScAvenger 16:30, 8 februārī, 2008 (UTC)
Paldies, par Paint kaut kā nebiju iedomājusies... --Pumba 19:35, 8 februārī, 2008 (UTC)
Jā, šādā gadījumā ir gana labi tāpat (teksts nav pa virsu attēlam un ir viegli dzēšams un maināms). Tomēr SVG failus, ja tie ir reiz uztaisīti, ir ļoti viegli rediģēt, atšķirībā no rastra bildēm. Paskatījos tos kļūdainos failus - tur JPG attēls tiešām nebija pievienots SVG failam, bet tikai "pielinkots" (to jau varēja nojaust pēc niecīgā faila izmēra - tikai 3 kB). Tādēļ datorā, kurā tas veidots, viss izskatās normāli, bet citur Inkscape rāda šādu bildi. Lai rastra attēlu pievienotu, jālieto komanda Effects → Images → Embed All Images. Piemēram, var uztaisīt kaut vai šādi. Melno taisnstūru problēmu ārstē šādi - ieiet Select režīmā (nospiež F1) un spaida Tab taustiņu, uzmanīgi skatoties. Ja iezīmējas kaut kas nepazīstams (ne teksta lauciņš, ne attēls) - spiež Delete! Un tos neveiksmīgos eksperimentus dzēsīsim ārā. --ScAvenger 20:57, 8 februārī, 2008 (UTC)

Olimpiāde (ieteikums)[labot pirmkodu]

Sveika. Jauki, ka raksti par olimpiādi (airēšanu), gribu tik piebilst, ka būtu vēlams latviskot sportistu vārdus, jo citādi izskatās pajokaini. Lai sasniegtu vislabākos rezultātus es, personiski, daru tā - latviskoju pēc savas saprašanas (tas gan ir salīdzinoši slikti) un blakus kā slēpto komentāru (izmantojot <!-- vārds angliski --> ievietoju vārdu angļu vai oriģinālvalodā, tādā veidā tam, kas labāk pārzin vārduliskošanas labirintus ir vieglāk labot kļūdas, jo blakus ir jau oriģināls. --Krishjaanis 20:03, 17 augustā, 2008 (UTC)

Vēl metode, kuru es dažkārt izmantoju (lai man piedod Krishjaanis :) ). Krievu un latviešu valodā ir līdzīgas (ne vienādas, atceroties Djuma un Pifagor) īpašvārdu atveidošanas tradīcijas. Dažkārt vērts ieskatīties krievu viki. --Feens 20:20, 17 augustā, 2008 (UTC)
Paldies, mēģināšu kaut ko iztulkot. Pirms tam netulkoju tieši tāpēc, ka baidījos par iznākumu --Pumba 04:57, 18 augustā, 2008 (UTC)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.38 (EEST)[atbildēt]