Dalībnieka diskusija:Zemnieks696

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks, Zemnieks696. Esi sveicināts Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 12:41, 31 jūlijā, 2013 (EEST)

--FRK (diskusija/devums) 18:36, 15 novembrī, 2013 (EET)

interesanti, kādu gan statusu parasti piemēro vecām 'pases foto'? Zemnieks (diskusija) 18:55, 15 novembrī, 2013 (EET)
Šis ir smags jautājums, jo vecu pases foto "autors" parasti bija kāds nu jau nenoskaidrojams fotoateljē. Tomēr no kaut kāda avota bilde ir nākusi. Šeit ir mazāk autortiesību problēma, vairāk cilvēka tiesību uz savu foto problēma. T.i., vai aprakstītā persona ir piekritusi sava vecā pases foto brīvai publikācijai internetā? --ScAvenger (diskusija) 20:34, 15 novembrī, 2013 (EET)
autortiesības taču attiecas uz foto autoru, nevis attēloto personu?Zemnieks (diskusija) 22:30, 15 novembrī, 2013 (EET)
Jā, bet ir tāda lieta kā personas tiesības uz savu attēlu (tās nav autortiesības). Sīkāk var palasīt šeit. Ne katrs būs ar mieru, ka viņa foto bez saskaņošanas parādās, teiksim, kādā reklāmā, bet Vikipēdijas brīvās licences to pieļauj. Jebkurā gadījumā tam foto taču ir kāda nebūt izcelsme — tas atrasts kaut kur internetā vai ieskenēts no papīra oriģināla, kas savukārt arī nav radies no zila gaisa. Ja attēlotā persona ir jau mirusi, tad ir vienkāršāk — zemas izšķirtspējas foto drīkst publicēt vikipēdijā ar tā saucamo godprātīgas lietošanas licenci. Tāpat parasti var publicēt sabiedrībā pazīstamu cilvēku paša uzņemtas fotogrāfijas, kuru sejas tāpat jau bieži tiek publicētas plašsaziņas līdzekļos. Ne velti daudzas biogrāfijas Vikipēdijā ir bez attēliem. --ScAvenger (diskusija) 23:29, 15 novembrī, 2013 (EET)
cerēju, ka wiki kopiena palīdzēs, un izdarīs, kas darāms. katru vienkāršu jūzeru biedē nt-tās instrukcijas un 'help faili'... (jā, varonis pats ir iedevis foto publicēšanai šeit, neko vairāk par foto pats nezina, kā tikai aptuveno gadu)
OK, tas šo lietu vienkāršo. Domāju, ka vislabāk lietot licenci {{PD-nezināms}}. Vienkārši ielieciet attēla lapā {{PD-nezināms}}. --ScAvenger (diskusija) 00:02, 16 novembrī, 2013 (EET)

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.58 (EEST)[atbildēt]