Dalībnieks:Zummis/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa
Žans Senžermēns
Jean Saint-Germain
Personīgā informācija
Dzimis 1937. gada 29. martā
Kvebeka, Karogs: Kanāda Kanāda
Miris 2016. gada 16. septembrī (79 gadi)
Sv.Hiacinta (St-Hyacinthe), Kvebeka, Karogs: Kanāda Kanāda
Nodarbošanās izgudrotājs, zinātnieks, uzņēmējs

Žans Senžermēns (franču: Jean Saint-Germain; dzimis 1937. gada 29. martā, miris 2016. gada 16. septembrī) bija kanādiešu izgudrotājs un uzņēmējs.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Žans piedzima kā septītais no vienpadsmit bērniem Aptonas ciema zemnieku Alfonsa Senžermēna (Alphonse St-Germain) un Rozālijas Tetro (Rosalie Tétreault) ģimenē. Pēc ceturtās klases Senžermēns pameta skolu un piepelnījās ar gadījuma darbiem līdz 1954. gadā viņš iestājās armijā, Kanādas Karaliskajā 22. pulkā. Tā sastāvā viņš tika stacionēts Rietumvācijā un tika apmācīts par izpletņlēcēju. Armijas dienesta laikā jaunais izgudrotājs uzbūvēja septiņas pēdas augstu pulksteni par godu savam pulkam. Tā pamatā bija šujmašīnas motors un tas spēja atskaņot pulka maršu "Vive la Canadienne"

1979. gadā Lâche pas - Y'a toujours un moyen

Izgudrojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Viens no zināmākajiem Senžermēna izgudrojumiem ir viegli saspiežama maisiņveida zīdaiņa pudelīte, kas iepriekš tika veidotas no cieta materiāla. Ar izgudrojuma palīdzību tika panākts, ka zīdainis norij mazāk gaisa, tādējādi samazinot atraugu un vēdersāpju varbūtītbu. Par izgudrojumu 16 gadus vecais Žans Senžermēns saņēma 1000 USD. Tas drīz nonāca uzņēmuma Playtex preču klāstā un tika pārdots miljonos vienību.[1]


Passionné d'aviation, il est aussi l'inventeur, en 1980, de l'Aérodium, un tunnel de vent vertical pour la pratique du vol plané et du parachutisme.

Il a raconté sa passion pour les inventions dans son autobiographie publiée en .

Bibliogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]


Kategorija:1937. gadā dzimušie Kategorija:2016. gadā mirušie Kategorija:Izgudrotāji