Daniels Hants

Vikipēdijas lapa
Daniels Hants
Daniel Hunt
Daniels Hants Meksikā 2011. gadā
Galvenā informācija
Dzimis 1974. gada 25. jūlijā (49 gadi)
Izcelsmes vieta Liverpūle, Anglija
Žanri Elektroniskā mūzika, sintpops, jaunais vilnis
Nodarbošanās Mūziķis, komponists, dziesmu autors, producents
Instrumenti Sintezators, ģitāra, basģitāra, atbalsta vokāls
Darbības gadi 1990tie - pašlaik
Izdevēji Nettwerk
Darbība ar Ladytron, Marnija, Pink Industry, Venini, Jules Verne
Mājaslapa

danieliv.com

ladytron.com

Daniels Hants ir angļu mūziķis, dziesmu autors un producents. Viņš ir elektroniskās mūzikas grupas Ladytron līdzdibinātājs, galvenais dziesmu autors un producents. 

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Viņš iepazinās ar Rubenu Vū Liverpūlē 1995. gadā un izveidoja grupu Ladytron ar viņu 1999. gadā kopā ar Miru Arojo un Helēnu Marniju.

2003. gadā viņš izveidoja klubu Liverpūlē "Evol" un vēlāk sadarbojās pilsētā 2005. gadā slavenajā bārā "Korova".[1] Papildus grupai, viņš uzstājas arī kā diskžokejs pa visu pasauli gan solo, gan ar citu grupu biedriem.[2] Viņš dziedāja Ladytron dziesmās "International Dateline" un "Versus".

Viņš ir bijis producents citiem mūziķiem - Kristīnai Agilerai, Marinai Gasolīnai un Niue, un remiksejā Deiva Gāna, Soulwax, Placebo, Simian, Pola Velera un Blondie dziesmas.

Viņš strādāja pie vairākām filmām, tai skaitā "Would You Rather", Saša Greja galvenajā lomā, sadarbībā ar islandiešu draugu Bardi Johansonu. Hants pievienojās grupai Pink Industry kā ģitārists viņu pirmajā koncertā pēc 25 gadu pauzes 2012. gada janvārī Sanpaulu, Brazīlijā.

Hants producēja Ladytron biedres Helēnas Marnijas debija albumu Crystal World, kas tika izlaists 2013. gadā. Viņš pašlaik producē gaidāmo sesto Ladytron albumu un strādā pie citiem nesaistītiem projektiem.

2016. gadā viņš līdzproducēja grupas Lush labumu Blind Spot (EP).[3]

Instrumenti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Diskogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ladytron[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]