Diskusija:Ātrumsacīkšu spēle

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai sacensību spēle kā angliski nebūtu precīzāk ? Šķiet ir ļoti maz spēļu kurās nebūtu kaut kāda veida sacensību elementa (man šķiet, ka tās kur nav vai nu vispār nav īstas spēles vai nepieder šim žanram) ~~Xil (saruna) 19:33, 29 decembrī, 2009 (UTC)

Terminoloģija[labot pirmkodu]

Pie autobraukšanas spēlēm wikipēdijā lv sarakstīts 'sacīkšu spēle'. Kā būt? Kādam pie rokas ir laba skaidrojošā vārdnīca? --JBL 14:31, 18 jūlijā, 2010 (UTC)

Ieliec saiti uz rakstu par kuru tu runā ~~Xil (saruna) 14:45, 18 jūlijā, 2010 (UTC)
http://lv.wikipedia.org/wiki/Forza_Motorsport http://lv.wikipedia.org/wiki/Need_for_Speed:_Carbon http://lv.wikipedia.org/wiki/Project_Gotham_Racing_3
Hmm, kāds raksta "braukšanas", es rakstu "sacīkšu". ~ gadu atpakaļ te diskutējām, kā tad īsti būt, nolēmām palikt pie "sacīkstes". Principā "braukšana" nav slikti, tikai šajā gadījumā izpaliek "sacīkste/sacensība". Var arī precizēt: autobraukšanas, autosacīkšu spēle, autosacīkšu simulācijas spēle, piem., http://lv.wikipedia.org/wiki/Colin_McRae:_DiRT
"Sacensība" Tildes datorvārdnīcā:
1) sacenšanās sacensībā vienam ar otru- sacensībā vienam ar otru
2) konkurence; sāncensība
Sacīkste -> mačs ->
1) sacīkstes - izšķirošais mačs
2) sacīkste
Bet ir autosacīkšu spēles t.s. (auto)ralliji: Colin McRae Rally, Richard Burns Rally Network Q Rally u.c. Tas nāk no angļu valodas un domāju netulkojas, piem., Kurzemes autorallijs, Latgales autorallijs, http://www.iauto.lv/art/16955/37/?Rallija-LATGALE-2010-gaidama-nopietna-cina-par-pirmo-vietu --JBL 06:22, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
Bet te ir runa ne tikai par auto, es teiktu, ka autobraukšana ir apakšžanrs šim. Braukšana kā atsevišķs vārds izklusās dīvaini, savukārt sacīkstes ir šaurāks jēdziens. ~~Xil (saruna) 09:15, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
racing -> ātrumsacīkstes (tulkojums). Ja sacensību spēle, tad arī sporta spēles jāliek kā apakšžanrs. Visās datorspēļu mediju datubāzēs racing un sport figurē kā patstāvīgi žanri. Angļu vikipēdijā diezgan patiess racing video game žanra izklāsts, bet sviests sākas ar apakšžanriem un spēlēm, kuras tiem pieder - strīdi, piemēram, par to, kura ir īsta simulācijas spēle, bet kura tikai pa pusei īsta utt. Ātrumsacīkšu spēle ir labs variants, jo tas paredz laiku, ceļu, dalībniekus spēlēs - uzvar tas, kurš pirmais tiek līdz finišam vai notiek sacensība ar laiku. Piemēram, ir spēles, kurās arī notiek pārvietošanās (braukšana) ar transporta līdzekli, bet tās netiek pieskaitītas racing žanram. Vinnē dalībnieks, kurš sakauj/sašauj/iznīcina citas dalībniekus, piemēram - http://www.gamespot.com/reviews.html?platform=&category=Car+Combat&type=reviews&mode=top&sort=post_date&sortdir=asc# --JBL 12:43, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
Tieši tā, kās ieliks Destruction Derby pie sacīkstēm - sadošu ķobī. P.S. bet ja nopietni tad derētu izlemt kā sadalīt spēles kurās piedalās mašīnas - ir daudz nesacīkšu spēles, kur var braukt un būtībā ieteiktu pie autosacīkšu spēlēm likt tās kurās notiek kaut kāda nebūt braukšana sacīkšu formātā - uz apļiem, laiku, čempionāti (kaut vai Kolina Makreja raļļi vai simtpadsmidtās F1 spēles) --Krishjaanis 13:38, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
Es joprojām nesaprotu ko tu īsti gribi... Problēma bija, ka te tiek pieskaitīti jebkādi transporta līdzekļi. Ūdens un gaisa transports bieži vien nebrauc un nav auto tāpēc šo nevar saukt ne par braukšanu ne autobraukšanu. Un sports parasti ir pavisam citi vēži ~~Xil (saruna) 13:53, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
var uztaisīt datorspēli kur notiek sacīkstes braucot uz slimnīcas ratiņiem. vajag spēles kategorizēt pēc principa, nevis detaļām - tā sanāks ka mums ir Kategorija:Spēles kurās var sacensties ar Ferrari, Spēles kurās var sacensties ar Bell Uh-1 vai tankkuģi. --Krishjaanis 13:56, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
anglosakši šādai spēlei žanrā ierakstītu "carts racing", lv varētu "ratiņu ātrumsacīkstes". lieta tāda, ka tīri datorspēļu žanri dabā nepastāv, un vienmēr nākas klāt rakstīt vēl kaut ko. jebkurā gadījumā, cik saprotu, šādā veidā 90.tos tika atrisināta krīze ar datorspēļu žanriem. --JBL 16:08, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
Kā to saprast "tīri žanri" nepastāv - noprotu ka ar meitu tiek māts uz Grand Theft Auto' vai "Rockstār" kā tāda veidotajām sand-box spēlēm? Tad tā arī viņas sauc. Nevar arī nosaukt spēli kur brauc un vienlaikus šauj par 50% sacīkšu, 50% šaujam spēli (kategorija). P.S. Ņem to pašu ge(j)imstop.kom un skaties kādi tur žanri salikti. --Krishjaanis 16:11, 19 jūlijā, 2010 (UTC)
Kur ir problēma likt žanru kā sacensības šeit pieminētajos rakstos ? ~~Xil (saruna) 16:17, 19 jūlijā, 2010 (UTC)