Diskusija:Žans Klods Junkers

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Prezidents vai priekšsēdētājs[labot pirmkodu]

Lietotājs 136.173.62.145 veica labojumu rakstā, nomainot "prezidents" uz "priekšsēdētāju". Ja paskatās Tulkošanas un terminoloģijas centra terminu datubāzē, tad tiešām var atrast "Eiropas Komisijas priekšsēdētājs" (šeit). Bet latviešu Vikipēdijā ir raksts Eiropas Savienība, kur šis amats ir "prezidents". Arī rakstos par attiecīgajiem cilvēkiem viņi visi tā tiek saukti. Derētu vienoties, pie kura nosaukuma pieturamies un tad attiecīgi izlabot.--MC2013 (diskusija) 01:00, 13 septembrī, 2014 (EEST)

Laikam jau būs vien tas prezidents. Diena.lv (un citi masu mediji) to lieto, Latvijas enciklopēdijā arī tā ir. Gan jau ka arī citos autoritatīvos avotos tā ir. --FRK (diskusija) 11:03, 13 septembrī, 2014 (EEST)
Ja neviens neiebilst, tad pēc kādas stundas nomainīšu atpakaļ uz "prezidents". Drošāk jau būtu, ja TTC terminu datubāzē arī tā būtu. Atliek cerēt, ka viņi kādreiz nomainīs. Jo kā gan varēs saukt Dombrovski par EK viceprezidentu (piemēram), ja Junkers tiktu saukts par EK priekšsēdētāju. Tad jau iznāktu vicepriekšsēdētājs.:)--MC2013 (diskusija) 22:07, 13 septembrī, 2014 (EEST)