Diskusija:2007. gada Latvijas prezidenta vēlēšanas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kā īsti ir ar Daini Īvānu, vai viņš skaitās oficiāls kandidāts, ja viņu izvirzījusī partija nemaz nav pārstāvēta Saeimā? -- Mrom 12:21, 25 maijā, 2007 (UTC)

Tas drošvien ir atkarīgs no likuma pēc kura notiek kandidātu pieteikšana, jautājums tikai kas tas par likumu - tā nav ne satversme, ne likus par prezidenta darbības nodrošināšanu. Bet vai JL ir oficiāli apstiprinājis, ka atbalsta Endziņu - vienas Kalnietes teiktais tomēr ir viņas ne partijas viedoklis ? ---- Xil/gribi par to parunāt ? 13:21, 25 maijā, 2007 (UTC)
Nu, ja piemin Īvānu, tad, iespējams, jāpiemin arī Latviešu (ne Latvijas) Zemnieku savienības izvirzītais Jerumanis. [1] --Feens 23:15, 25 maijā, 2007 (UTC)
Hmm, arī Valsts prezidenta ievēlēšanas likumā nav teikts, ka kandidātu jāizvirza Saeimas partijai, taču ir minēts "deputāta iesniegums" un kandidāti jāpiesaka Saeimas prezidijam. Tātad vajadzētu noskaidrot vai šie kandidāti ir pieteikti vēlēšanām, neizskatās, ka būtu, bet diemžēl man nav ne jausmas, kur to varētu pārbaudīt -- Xil/gribi par to parunāt ? 10:18, 26 maijā, 2007 (UTC)
Delfi raksta, ka "Valsts prezidenta amatam oficiāli tika izvirzīti trīs pretendenti - partijas "Jaunais laiks" Saeimas deputāte Sandra Kalniete, ārsts Zatlers un jurists Endziņš. Kalniete 24.maija vakarā atteicās no kandidēšanas uz augsto amatu un aicināja savus atbalstītājus balsot par Endziņu." (šim rakstam beigās). Tā kā žurnālistiem ir reāla iespēja zināt labāk un tiek apspriestas tikai divas kandidatūras, domāju, ka Īvāns realitātē nav pieteikts vēlēšanām. -- Xil/gribi par to parunāt ? 10:25, 27 maijā, 2007 (UTC)
Tad ņemu Īvānu ārā. Tas jau būtu loģiski, ka viņš nav izvirzīts, jo tad jau prezidenta vēlēšanām jebkurš varētu izvirzīt jebkuru, vienalga, vai ir pārstāvniecība Saeimā. -- Mrom 05:27, 28 maijā, 2007 (UTC)