Diskusija:2012. gada Eiropas čempionāts futbolā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Rezultātu pieraksts[labot pirmkodu]

Pirms ķeros klāt un pārmainu spēļu rezultātu pierakstu, piemēram, no 2:2 uz 2—2, kā tas ir citos līdzīgos rakstos, gribējās pārliecināties, vai tiešām tā ir pareizāk, un kāpēc nevar tomēr būt rezultāta pieraksts ar kolu? --Treisijs (diskusija) 09:48, 15 jūnijā, 2012 (UTC)

(lietotājs) Fuķiks tāpat to ignorēs un liks defises :D Bet vispār par šo es arī esmu aizdomājies (kā pareizāk — kols vai domuzīme). Jo tīri treorētiski rindiņa "Vācija 1:0 Portugāle" lasāma šādi: "Vācija uzvarēja ar rezultāti 2 pret 1" un, kā zināms, vārdu "pret" aizstāj ar kolu. Bet tās ir tikai manas pārdomas. --FRK (diskusija/devums) 10:11, 15 jūnijā, 2012 (UTC)
Vienmēr esmu uzskatījis ka komandu sporta spēļu rezultātus pieraksta caur kolu - futbols, basketbols, handbols utt. - man nav nekāda pamatojuma tam, esmu to ievērojis un tas šķiet dabiski. Tas ka kaut kādos rakstos ir caur domuzīmi/defisi ir, manuprāt, jājautā tie mautoriem kāpēc tā. Es rakstu - un rakstīšu ar kolu - ja vien kāds neatradis kādu pamatīgi formulētu paskaidrojumu kādēļ kols ir absolūti nelietojams sporta spēļu rezultātu pierakstam. Fuķiks (diskusija) 11:24, 15 jūnijā, 2012 (UTC)