Diskusija:ASV vēsture

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Varbūt ne pa tēmu, bet kāds bija iemesls kas izraisīja karu starp Angliju un Ameriku 18. gs? Kristaps513 19:51, 11 martā, 2008 (UTC)

Tu domā Neatkarības karu ? Lielbritānijas politika kavēja Amerikas ekonomisko un rūpniecisko attīstību (bez tā, kas rakstā teikts, šķiet, merkantilisma dēļ vēl pastāvēja princips, ka kolonijas drīkst tirgoties tikai ar savas impērijas centru), amerikāņi savukārt, dzīvodami citā kontinentā (kas tolaik nozīmēja ierobežotus sakarus starp Lielbritāniju un kolonijām, kuru dēļ amerikāņi atsvešinājās no britiem, turklāt Lielbritānijas valdība nespēja laicīgi reaģēt uz Amerikā notiekošo), bija vairāk ieinteresēti tajā, kas notiek Amerikā nevis Anglijas ekonomiskajās problēmās - viņi gribēja vairāk autonomijas, bet Lielbritānija viņus vēl ierobežoja, atļaujoties uzlikt nodokļus ~~Xil...sist! 20:53, 11 martā, 2008 (UTC)

Uzlabošanas veidne?[labot pirmkodu]

Paskatoties anglisko un krievisko versiju tur nav nekāda ievada :/ --Zemgalietis 07:49, 20 jūnijā, 2010 (UTC)

Man gan izskatās, ka ir un pat ja to tā neuztver tas neozīmē, ka ievads nevar būt (tur ASV vēsture ir tas un tas, tur tajā teritorijā vai periodā) ~~Xil (saruna) 18:41, 20 jūnijā, 2010 (UTC)