Diskusija:Amerikānis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Domāju, ka kā pamatnozīme jāliek ASV iedzīvotājs. --Papuass 18:33, 2 janvārī, 2009 (UTC)

Tad jau tas būs #REDIRECT [[ASV]]. A, kāda tam jēga? --Treisijs 19:26, 2 janvārī, 2009 (UTC)
Vai tiešām kubiešus, argentīniešus, kanādiešus vai inuitus kāds sauc par amerikāņiem? --Kikos (diskusija) 06:39, 24 augustā, 2012 (UTC)
Kas tev tā ir par tieksmi risināt problēmas pieprasot atsauces? Nozīmju atdalīšanas taču neveido, lai definētu jēdziena pamatnozīmi, bet lai parādītu iespējamos variantus. To, ka pamatnozīme ir ASV pilsoņi/iedzīvotāji pierāda gan vārdnīcas, gan tas, ka vārds cēlies no angļu valodas (latviski ar -an tautību nosaukumus neatvasina). Atsauces citam lietojumam neapšaubāmi var atrast, bet ne tās atrisinās jautājumu kas ir pamatnozīme, ne arī tās parasti liek nozīmju atdalīšanā ~~Xil (saruna) 13:43, 24 augustā, 2012 (UTC)
To jau arī es gribēju noskaidrot, vai tiešām šim jēdzienam ir vairākas nozīmes. Manuprāt — nav! Bet ja kādam citam liekas, ka ir, lai mani pārliecina! --Kikos (diskusija) 14:35, 24 augustā, 2012 (UTC)
Tu jau sāc uzvesties kā fejiņa. --Dainis (diskusija) 14:44, 24 augustā, 2012 (UTC)
Es ļoti atvainojos, ja kādu esmu aizskāris! Negribēju, tiešām! Bet tik un tā man par šo nozīmju atdalīšanu ir pretenzijas. Jābūt ir tādām nozīmēm, kas tiešām atbilst vārdam, nevis nozīmes, kas teorētiski varētu būt. Par "amerikāņiem" tautas valodā sauc Amerikā ražotus auto, bet nekad neesmu manījis to attiecinām un Amerikas pirmiedzīvotājiem vai abu Ameriku iedzīvotājiem kopumā. --Kikos (diskusija) 15:17, 24 augustā, 2012 (UTC)
Kikos, lūdzu, mums ir veidne, kas ir domāta faktu apšaubīšanai, izmantojot nepareizu tagu tu rakstu ieliec uzlabošanas kategorijā, kur tas novērš uzmanību no rakstiem, kam tiešām ir problēmas tieši ar atsauču trūkumu. Šeit, ja kāds arī pieliks atsauces, kas nozīmju atdalīšanā netiek darīts, tas problēmu neatrisinās, jo izskatās, ka problēma ir nevis šeit, bet tajā ka kāds piesējās citam rakstam par termina lietošanu tajā (nez kāpēc tu neprasi pierādījumus tai teorijai par indiāņiem Antarktīdā?). Normāli būtu teiksim ierosināt šo rakstu pārvietot uz (nozīmju atdalīšana) atstājot pāradresāciju, kamēr nav pamatraksta, lai nerastos turpmāki pārpratumi vai iztirzāt tēmu vai citas nozīmes ir būtiskas un minamas, kam viena atsauce vien, ka tā reizēm dara nelīdzētu. Piemēra pēc bija apvāršņa sērijā grāmata par indiāņiem, kas saucās pirmie amerikāņi vai kaut kā tā ~~Xil (saruna) 15:47, 24 augustā, 2012 (UTC)
1991. gada "Enciklopēdiskajā vārdnīcā" šķirklis amerikāņi definēts kā nācija, ASV pamatiedzīvotāji. No otras puses, šķirklim amerikānistika (2005. gada "Ilustrētā svešvārdu vārdnīca") ir divas nozīmes: zinātne par ASV kultūru un literatūru un zinātne par Ziemeļamerikas indiāņu kultūru. Un ir arī taisnība par to grāmatu — K.V. Cerams "Pirmais amerikānis". --ScAvenger (diskusija) 15:53, 24 augustā, 2012 (UTC)
Un LLVV ir "ASV iedzīvotāji".^Tai noteikti būtu jābūt pamatnozīmei, taču raksta par to nav ~~Xil (saruna) 16:07, 24 augustā, 2012 (UTC)
17. un 18. gadsimtā par amerikāņiem pat sauca Klusā okeāna salu aborigēnus.[1] --Dainis (diskusija) 00:37, 26 augustā, 2012 (UTC)
Neviens no piemēriem nepārliecina, piedodiet :( Izskatās pēc mēģinājuma zem viena jumtiņa salikt pedagoģiju, pedikulozi un pedofīliju. Un kur šeit ir tās atsauces tam, ka par amerikāņiem sauc indiāņus? Daiļliteratūra? Un par rietumu puslodi? --Kikos (diskusija) 06:27, 26 augustā, 2012 (UTC)