Diskusija:Biķernieku iela

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir Vikipēdijas latviešu valodā labs raksts. Skatīt diskusiju. Atzīts 2017. gada 21. augustā.

Ar ko tad Biķernieku iela ir tik interesanta? :) --ScAvenger 16:51, 26 novembrī, 2010 (UTC)

Par objektiem[labot pirmkodu]

Vajadzētu pie ielas raksta rakstīt arī par lielveikaliem, degvielas uzpildes stacijām, izklaides vietām, u.c.? Piemēram, šajā apkaimes rakstā tās ir uzskaitītas. --Driver24 10:55, 27 novembrī, 2010 (UTC)

Kāpēc ne - jo vairāk, jo labāk. --ScAvenger 10:59, 27 novembrī, 2010 (UTC)

Uzrakstīju par veikaliem, lielveikaliem Biķernieku ielā, vienīgais laikam, ka nav uzskaitīti visi. Ja ir kādas idejas vai ierosinājumi par šo sadaļu, tad droši variet tos izteikt. --Driver24 12:36, 27 novembrī, 2010 (UTC)

Protam, ka autors pats arī sekos līdzi visiem bankrotējušajiem veikaliem un firmiņām. Tāpat ceru ieraudzīt arī visu bedru un suņu apčurāto mietu uzskaitījumu. Toties labi, ka nav nekā par vēsturi, nav ko māžoties ar komūnisma (un ne tikai) laika mantojumu. Dajoš vairāk infantilu rakstu! --Kikos 13:27, 27 novembrī, 2010 (UTC)
Tādi sīkumi kā pārtikas un autodaļu veikali laikam tiešām bija perebors - šodien ir, rīt vairs nav. Bet jebkura tāda veida informācija ar laiku noveco un kādam varbūt arī noder. Tomēr jā - ja gribam nopietni rakstīt par ielām, būtu jābūt pa rokai vismaz enciklopēdijai "Rīga". Enciklopēdija "Rīgas ielas", cik zinu, iznākusi līdz burtam "K" un pirmais sējums nu ir bibliogrāfisks retums (man diemžēl nav). Atsauču trūkums daudzajos ielu rakstos nopietni duras acīs... --ScAvenger 13:51, 27 novembrī, 2010 (UTC)
Man ir zināmas aizdomas, ka daļa uzskaitīto objektu atrodas Vecajā Biķernieku ielā (SKY, Franki, Biķeru baznīca...), kas patiesībā ir jauns nosaukums tāpēc dažviet varētu būt norādīta adrese Biķernieku ielā ~~Xil (saruna) 15:14, 27 novembrī, 2010 (UTC)
Varbūt pagaidām objektus Franku tuvumā izņemt no raksta? Starp citu, ko darīt ar sabiedriskā transporta sadaļu? Tagad, man liekas, tā iznāca pārāk gara. Runājot par Veco Biķernieku ielu, tad tā iri ela, kas sākas pie Hipokrātu ielas un beidzas pie Juglas ielas, vai kā? Kartē ir rakstīts vienkārši Biķernieku iela. --Driver24 15:46, 27 novembrī, 2010 (UTC)
Ir ok. Pirms pāris gadiem Biķernieku ielas gals tika pārbūvēts un principā iela tagad ir izbūvēta pa blakus ielu (kas kartē izskatās pēc necila ceļa), bet posms aiz SKY gar Frankiem virzienā uz Biķeru baznīcu vairs nav galvenā iela, cik saprotu tas tāpēc pārsaukts par Veco Biķernieku ielu. Es arī nekur nevarēju atrast karti vai aprakstu kur tā sākas un beidzas, bet SKY iziņu katalogos utml. ir atzīmēts kā Vecajā Biķernieku ielā esošs. ~~Xil (saruna) 01:17, 28 novembrī, 2010 (UTC)
Cik es noprotu, tad Vecā Biķernieku iela ir bijusī Biķernieku ielas trase starp Hipokrāta un Juglas ielām. Māju numuri, kas tika pieskaitīti šim Biķernieku ielas posmam nemainās un vienkārši pārtop no Biķernieku ielas uz Veco Biķernieku ielu, tātad tādas adreses kā Vecā Biķernieku iela 1 neeksistē :) Līdzīgi bija ar Jūrmalas gatvi un Veco Jūrmalas gatvi. --Digital1 01:47, 28 novembrī, 2010 (UTC)

Ievērojamas celtnes[labot pirmkodu]

Vajadzētu no ievērojamām celtnēm atdalīt degvielas uzpildes stacijas un citus maznozīmīgākus infrastruktūras objektus un izveidot līdzīgi kā šeit. --Digital1 19:47, 8 februārī, 2011 (UTC)