Diskusija:Diabēts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lielā daļā valodu raksti ir par visiem diabētiem kopā vai arī tikai par cukura diabētu. Varbūt te arī jāapvieno? --  Kikos  Vārdi / Darbi  18:36, 14 jūlijā, 2008 (UTC)

Nedomāju, ka vajadzētu apvienot - no medicīniskā viedokļa tie trīs diabēta veidi ir pavisam dažādas slimības (un arī cukura diabēta paveidi ir tikpat dažādas slimības), ko vieno tikai viens simptoms - pastiprinātas slāpes un attiecīgi pastiprināta urīna izdalīšanās. Tādēļ labāk būtu atstāt atsevišķu vispārīgu rakstu par diabētu (iespējams, būtu jānoformē to kā nozīmju atdalīšanas lapu). --ScAvenger 18:50, 14 jūlijā, 2008 (UTC)
Tad kādam rūķītim ir jāsaliek iw, jo piem, bulgāriem ir raksts par visiem diabētiem uzreiz (ar sadaļām katram). Bet boti tik un tā sačakarēs. Ko darīt? --  Kikos  Vārdi / Darbi  18:56, 14 jūlijā, 2008 (UTC)
Droši vien pagaidām jāatstāj vispār bez iw, tad boti liksies mierā. Vispār šāda veida problēmas ir novērojamas bieži, kaut vai rakstos par trigonometriskām funkcijām, kur dažās valodās ir tikai vispārīgs raksts par tām, dažām - atsevišķs kopīgs raksts par sinusu un kosinusu, bet citām - katrai funkcijai savs raksts un vēl dažkārt kopīgs raksts piedevām. Rezultātā sanāk zināms juceklis. Galvenais, nepieļaut situāciju, kad ir dažādi raksti ar vienādām starpviki saitēm. --ScAvenger 19:05, 14 jūlijā, 2008 (UTC)
Starp citu, tajā bulgāru rakstā arī ir tikai par cukura diabētu un tā paveidiem, vienkārši virsraksts drusku nekorekts. Toties viņiem ir vērtīgs paziņojums raksta augšā, ka Vikipēdija nevar aizstāt ārstu un tās informācija var būt neprecīza - varbūt mums arī medicīniskiem rakstiem tādu vajadzētu. --ScAvenger 19:26, 14 jūlijā, 2008 (UTC)
Bulgāru valodā man stipri švakāk, kā "3 ar mīnusu", tā kā, sorry :) Par komentāru - laba doma. --  Kikos  Vārdi / Darbi  19:47, 14 jūlijā, 2008 (UTC)
Hm, praktiski tā pati krievu valoda vien ir :) --ScAvenger 19:49, 14 jūlijā, 2008 (UTC)