Diskusija:Dzeja

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Rakstam vienmēr jāietilpst gana specifiskā vispārīgākā kategorijā, pat ja raksts ir kategorijā, kas jau ietilpst šajā vispārīgākajā kategorijā - kā rakstam "Latvija" ir ne tikai kat. "Latvija", bet arī, piemēram, "Eiropas valstis". --Dekaels 13:51, 4 janvārī, 2007 (UTC)

Šeit izdarīts pareizi. Jāievēro tomēr, ka konsekventā šādas pieejas piemērošana applūdinās visas vispārīgākās kategorijas. Tas varētu būt izņēmums — gadījumiem, ja ir kategorija, kuras nosaukums sakrīt ar rakstu. 217.198.224.13 15:28, 4 janvārī, 2007 (UTC)
Tieši to es arī biju domājis (kategorijas, kuru nosaukumi sakrīt ar rakstiem), tikai neprecīzi izteicos. --Dekaels 15:30, 4 janvārī, 2007 (UTC)
Arī šeit būs nepieciešama piesardzība — var uzkrāties pārāk daudz atkārtojumu. Pagaidām jau paciest var — bet kas būs pēc pāris gadiem? 15:34, 4 janvārī, 2007 (UTC)
Es domāju, ka šādos gadījumos problēmām nevajadzētu rasties, jo rakstam vienmēr jāietilpst kādā "augstākā" kategorijā (protams, maksimāli specifiskā, t.i., par vienu pakāpi augstākā, bet ne vēl vispārīgākā); kategorija, kuras nosaukums ir tāds pats kā raksta nosaukums, drīzāk ir "papildkategorija" un ir tikai īpaši ietilpīgiem tematiem (t.i., salīdzinoši rets gadījums). --Tail 16:03, 4 janvārī, 2007 (UTC)

Vai dzeja ir tas pats kas lirika?[labot pirmkodu]

Šajā rakstā iepriekš, pirms manas iejaukšanās, bija rakstīts: "Dzeja jeb lirika (grieķu val. lyrikos - 'liras pavadībā dziedāts') ir daiļliteratūras veids." Neesmu jau nekāds speciālists, bet man liekas, ka dzeja gluži nav tas pats kas lirika. PS: Atvainojos par manām pareizrakstības kļūdām. Tulīt uzinstalēšu tildi :) --Treisijs 10:20, 2 novembrī, 2008 (UTC)

Vārdi "Dzeja" un "Lirika" tiek lietoti arī kā sinonīmi, daudzu autoru dzejas izlases tiek nosauktas "Lirika", otra lirikas nozīme ir dzejas īsās, nestāstošās formas (pretēji episkajai dzejai). Ja tu aizvāc to definīciju, tad arī pacenties un uzraksti, kādas tad ir šo abu jēdzienu attiecības, pretējā gadījumā tavs ieguldījums šajā rakstā ir diezgan apšaubāms.

Bet svarīgākais ir tas, ka raksts "Dzeja" pašlaik ir sabojāts ar kāda kaitnieka labojumiem. Vai kāds tos varētu aizvākt? --Dukts 12:31, 29 janvārī, 2014