Diskusija:Eksistenciālisms

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Man nepatīk, ka tik tieši tiek pārrakstīts no grāmatām un vārdnīcām. Jāpiebilst, ka autortiesību pārkāpums attiecas arī uz domu un idejām, ne tikai tekstu. --GreenZeb (diskusija) 08:37, 31 jūlijā, 2010 (UTC)

Ko tad tu piedāvā? Izdomāt jaunus terminu izskaidrojumus?!? Tā jau cenšos strādāt pēc principa: izlasi, pārdomā un tad pats raksti.--Treisijs 20:15, 31 jūlijā, 2010 (UTC)
Izlasi, pārdomā un tad pats raksti. <- Tā Tev arī vajadzētu darīt, vai arī tulkot no citām Vikipēdijām, ja esi tematā nekompetents. Mani vienkārši interesē, cik tuvu mēs varam atļauties tekstu pārrakstīt.

Avots:

Filozofijas virziens, kas galveno uzmanību veltī tam, kā cilvēks kaut ko izlemj pasaulē, kura nav ar prātu izprotama. Pievēršas tādām problēmām kā cilvēka eksistences jēga, viņa attiecības ar dzīvi un nāvi, gribas brīvība un determinisms u. c.

Tavs paša vārdiem rakstītais:

Filozofisks domāšanas virziens, kur galvenā uzmanība tiek veltīta tam, kā cilvēks kaut ko izlemj pasaulē, kuru nevar ar prātu izprast. Pievēršas tādām problēmām kā cilvēka eksistences jēgai, viņa attiecībām ar dzīvi un nāvi, gribas brīvībai, determinismam un citām lietām.

--GreenZeb (diskusija) 20:31, 31 jūlijā, 2010 (UTC)

Es tak teicu, ka es tā jau daru... :) Man interesē, ko citi par šo saka. --Treisijs 20:41, 31 jūlijā, 2010 (UTC)
Domas un idejas nav un nevar būt autortiesību objekts. Tomēr ir grūti noteikt, kas uzskatāms par pārrakstītu tekstu un kas - nē (kaut kur manīju, ka par plaģiātu uzskatāma septiņu vai vairāk pēc kārtas esošu vārdu vārdu precīza pārkopēšana). Diez vai var īpaši savādāk uzrakstīt, teiksim, kas ir Mazākais kopīgais dalāmais, bet tādas filozofiskas lietas - droši vien, ka var gan. --ScAvenger 22:15, 1 augustā, 2010 (UTC)

Tas nu gan tagad būtu interesanti, ja jēdzieniem, kuru nozīme jau ir noskaidrota un nodefinēta pirms vairākiem gadiem, tagad katrs autors sniegtu savu izskaidrojumu!! :) --Ievaplaude 02:05, 26 novembrī, 2011 (UTC)

Protams, ka ne jau savu izskaidrojumu un personīgo definīciju. Autortiesību ievērošana un oriģinālpētījumu nepieļaujamība brīžiem nonāk zināmā pretrunā :) Tomēr gramatisko formulējumu kaut vai pieklājības pēc izmainīt var, kā arī ielikt atsauci uz izmantoto vārdnīcu. --ScAvenger 04:09, 26 novembrī, 2011 (UTC)