Diskusija:Erhards Milhs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Par izmaiņām "ebreju izcelsme no tēva puses" - Erharda māte bija ebrejiete (t.i. viņš ir ebrejs saskaņā ar ebreju tradīciju, kur par primāro uzskata māti, nevis tēvu), bet tēvs tīrasiņu vācietis. Pēc Geringa pavēles esot mainīti Milha dokumenti, uzrādot, ka esot tēva ārlaulības bērns pirms laulības ar Erharda māti. Tā vismaz vēstures literatūrā, cik esmu lasījis, parasti tiek uzsvērts. - - Tas nebūt nav vienīgais gadījums, kad augstus posteņus ieņēmuši 3. reiha darboņi sev "uztaisīja tīrus dokumentus".

Angļu vikipēdijā rakstīts Milch was born in Wilhelmshaven to a Jewish father and a Christian mother., un tālāk, ka ļoti ticams, ka māte arī bija ebrejiete, nu tāpēc arī ieliku to, kas droši zināms. Nu par tīriem dokumentiem - "tas notiek vienmēr un visos laikos" :). Tas, kas tas faktiski nav svarīgi - arī piekrītu, tomēr diskusijas dzēst šeit skaitās sliktais tonis, tāpēc atjaunoju. --Feens 18:29, 20 janvārī, 2008 (UTC)
Cik esmu lasījis, tik esmu uzdūries informācijai, ka pēc Geringa pavēles (luftvaffē bijuši vairāki šādi augsta līmeņa virsnieki - Gerings vērtēja ļaudis pēc prasmēm, nevis izcelsmes) Milhs ticis āriskots, jo māte ebrejiete, vairākās enciklopēdijās, tai skaitā "Энциклопедия Третьего рейха. Москва, 1996.", kas man te blakus monitoram mētājas. No otras puses, trakoti nesmuki pieminēt, ka kāds ebrejs bijis nacists, - acīmredzot nav bijis īsts jau sākotnēji. Politizēta tēma. :( --anonīms 18:40, 20 janvārī, 2008 (UTC)
Politizēta vai nē, man taisnība dārgāka. :) --Feens 18:41, 20 janvārī, 2008 (UTC)
Ja godīgi, es esmu tā pieradis, ka literatūrā viņa nacionalitāti kā pašsaprotamu min, ka pat neesmu aizdomājies. No otras puses, nacisms nav mans lauciņš - visu lasījis neesmu. Taisīsim kompromisu. :)