Diskusija:Ezeru uzskaitījums

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Priekšlikums - Latvijas ezerus salikt nevis norādot valsti, bet gan rajonu, piemēram: Abiteļu ezers - 0,975 km², Latvija pārtop par Abiteļu ezers - 0,975 km², Daugavpils rajons --Treisijs 09:22, 3 jūlijā, 2008 (UTC)

Prasītos vēl kādas skaistas ezeru bildītes ar parakstiem, kas tas par ezeru ira (līdzīgi kā dinozauru uzskaitījums) un tad jau varētu šo izvirzīt kā labu rakstu. --Treisijs 09:54, 3 jūlijā, 2008 (UTC)
OKI, bet tad jau daudzi no maniem "vecajiem" rakstiem ir labāki, jo daudzos citos ieguldītas lielākas pūles un zināšanas (Jaungvineja, Ezers, Ģeogrāfija, Upe, Avots, Minerāls, Minerālu saraksts, Minerālu uzskaitījums no A līdz C, utt.. Par bildītēm tiešām padomāšu. Daarznieks 07:40, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Tad jau kāds no tevis nosauktajiem jāizvirza par labu rakstu :) --Treisijs 07:41, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
To pašu jāattiecina uz citam valstīm. Vai nu jāliek klāt admin. iedalījums vai jāņem vispār nost valsts nosaukums. Rakstu vajadzētu pārsaukt uz "Ezeru uzskaitījums". --Dainis 07:50, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Nav problēmas ar nosaukuma maiņu :) Neredzu iemeslu ņemt nost valsts nosaukumu - man tas šķiet ļoti informatīvs un vērtīgs. Nevēlētos likt klāt arī katras valsts administratīvo iedalījumu - pietiekami bieži lielie ezeri, kas apskalo mazas valstis, apskalo arī pārdesmit vietējās pašvaldības. Piem. Tanganjikas ezers apskalo šādas Burundi administratīvās vienības: Bužumburas galvaspilsētas novads (?), Bužumburas lauku apvidus (?), Bururi, Makamba. Bez Burundi Tanganjikas ezers apskalo vēl trīs valstis. Ja noņemam valstu nosaukumus un atstājam tikai pašvaldību nosaukumus, vidējais lietotājs, kam nav īpašu zināšanu par Makambas vai Kigomas (tiem kas nezina - pašvaldība Tanzānijā) rajoniem, tā arī neuzzinās, kuras valstis šis ezers apskalo. Daarznieks
Runa nav par tiem ezeriem, kas iedalīti kontinentā, bet par tiem, kas izdalīti atsevišķā valsts nodaļā, un kuriem nosaukumā jau ir valsts nosaukums. --Dainis 08:44, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Problēmas ir arī ar pašiem ezeru nosaukumiem. Nezinu, kas ir bijis par avotu, bet ir nekonsekvences. Sevišķi jau attiecībā uz citvaloda sugas vārda dublēšanu ar "ezers". Marčikitas ezers, Loh... ezeri u.c. Roka neceļas atzīt par labu mantu. Sorry. --  Kikos  Vārdi / Darbi  08:53, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Rakstu rakstīja tāds Lietotājs:Daarznieks, kurš vispār parasti diezgan korekti ievēro formalitātes (un ir diplomēts toļi ģeogrāfs, toļi geologs), tāpēc, domāju, ka kāds avots ir bijis gan. Bet Tev ir visas iespējas visas Botsvanas pataisīt par Bocvanām. :) --Feens 08:58, 4 jūlijā, 2008 (UTC)
Nedomāju, ka ar nosaukuma latvisko tulkojumu ir nopietnas problēmas - es izvēlējos aprakstīt tikai tos pasaules ezerus, kam ir nopietnā literatūrā jau konsekventi lietoti latviskie nosaukumi, neizvēloties tos, kuriem šie nosaukumi atšķirīgos avotos bija atšķirīgi. Ņēmu dažādu laiku avotus (lai varētu uzskatīt, ka vietvārds ir "nostabilizējies") - gk. 1980jos gados izdoto enciklopēdiju "Planēta" un dažādus "Jāņa sētas" izdevumus 2000jos gados. Ja atrodas vēl kādas ezeru nosaukumu versijas latviešu valodā - lūgums diskutēt tās katrā gadījumā atsevišķi nevis apšaubīt visu darbu kopumā. Ja uzskatāt par nepieciešamu, katram rakstam varu pievienot latviskojuma avotus.
Iedziļinājos komentārā par administratīvo rajonu/novadu nosaukumiem pie to ezeru sarakstiem, kas veidoti atsevišķām valstīm - piekrītu, darbosimies :) Daarznieks 09:04, 4 jūlijā, 2008 (UTC)