Diskusija:Gunārs Astra

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vajadzētu kaut kā šķirot tās saites, kas ir latviešu valodas vikipēdijā, no tām, kuras ir citās valodās. Tagad, lasot rakstu, to nevar redzēt. --Feens (diskusija) 13:34, 9 aprīlī, 2013 (EEST)

+ Nesen pievienotais materiāls daļēji dublē jau esošo. --Feens (diskusija) 13:37, 9 aprīlī, 2013 (EEST)

Pie sadaļas "Represijas pret Gunāru Astru" gribēju ielikt virtuālās izstādes "Tiesas procesi pret Gunāru Astru" titullapas attēlu, bet tā arī nesapratu kā to izdarīt. —Šo komentāru pievienoja Ginzel (diskusijadevums).

Ja runa ir par šo attēlu, tad viņu vispirms vajag lejupielādēt datorā un tad tikai tad augšupielādēt te. Bet vai konkrēto attēlu tiešām te vajag? --FRK (diskusija/devums) 15:38, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
Jauni lietotāji attēlus var ielādēt 4 dienas pēc reģistrēšanās (tā iespēja parādās automātiski). Taču attēliem jābūt brīvi izmantojamiem un nedrīkst pārkāpt autortiesības. --ScAvenger (diskusija) 15:42, 9 aprīlī, 2013 (EEST)
Nav runa par šo gadījumu, bet vispār — 4 dienas + 10 labojumi (en:WP:AUTOC). --FRK (diskusija/devums) 15:45, 9 aprīlī, 2013 (EEST)

Disidents[labot pirmkodu]

Kaut kur lasīts ka disidents var būt tikai cilvēks kas pretojas savas valsts varai. Gunārs Astra pretojās okupācijas varai, tādēļ diez vai atbilst šim terminam un jābūt tikai pretošanās kustības dalībniekam. Maija Saprātiņa (diskusija) 2023. gada 13. aprīlis, plkst. 11.11 (EEST) Skat. https://tezaurs.lv/disidents pirmais punkts.[atbildēt]

Nevajag lasīt "kaut kur". Latviešu valodā, pareizi vai nē, par disidentiem pieņemts saukt tieši padomju varas pretiniekus un mums šeit ir enciklopēdija esošajā latviešu valodā. Un tāpat kā daudziem terminiem, šim ir vairākas nozīmes, arī https://tezaurs.lv/disidents:1 3. Cilvēks, kam ir citādi uzskati nekā vairākumam. Lasām, piemēram, šeit: https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/196903-disidents_inta_calisa_dzivesstasts.html Egilus (diskusija) 2023. gada 13. aprīlis, plkst. 11.18 (EEST)[atbildēt]