Diskusija:Lahinguvelja

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Atsauce ir un tā atrodas teikuma galā un attiecas uz visu vēstures tekstu, kuru es pārlasīju vispirms no igauņu šķirkļa, tad atradu rakstu Austrumu Harjumā Weekly (Ida—Harjumaa Nädalaleht) portālā. VDK rīkojuma kopija man uz rokas tiešām nav un, stingri ņemot, šādu informāciju tad arī nedrīkstētu publicēt, tomēr es sliecos domāt, ka rakstā nav melots. Katrā ziņā tas nav nekāds blogeru sacerējums. Gvdk (diskusija) 19:31, 25 septembrī, 2012 (UTC)

Visdrīzāk ir gan ("blogeru" sacerējums), jo drošībnieki paši ar šādiem niekiem rokas nesmērēja. Pārdēvēja droši vien Igaunijas PSR satiksmes (vai kāda tur tobrīd bija) ministrija un vai pēc vietējās kompartijas (kas droši vien ir visticamākais variants) vai VDK "mājiena", tam jau laikam nekad avotus nesameklēsim. Avīžraksts jau nu noteikti nav uzticama un autoritatīva atsauce (žurnālista personīgs viedoklis vai atstāsts). Labāk vienkārši "čekistus" šādā kontekstā vispār nepieminēt. (izskatās bērnišķīgi) --Kikos (diskusija) 19:36, 25 septembrī, 2012 (UTC)
Man laikam Tev būs jāpiekrīt. Un rakstā tieši tā arī tas notikums bija aprakstīts. Čekisti atbrauca, painteresējās, bet brigadieris skrēja un rāva šilti nost. Njā, es nekritiski nosekoju šim stāstam aiz dramaturģiskiem apsvērumiem, jo fakts, ka tāds nosaukums netraucēti varēja tik ilgus gadus nostāvēt liekas neticams. Gvdk (diskusija) 19:41, 25 septembrī, 2012 (UTC)