Diskusija:Mēmais kino Latvijā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Latvijā pirmā filma tika uzņemta 1910. gadā, pirmā mākslas filma - 1913. gadā, kaut kā nav pieņemts neuzskatīt Latvijas pašreizējajā teritorijā reiz notiekušo par nesaistītu ar Latvijas valsts vēsturi. Turklāt citos avotos ir minētas vairākas filmas kuru šeit nav. ~~Xil (saruna) 22:24, 23 novembrī, 2010 (UTC) Vai šo rakstu nevajadzētu veidot kā daļu no raksta Latvijas kino vēsture (vai Latvijas kino). Jau pirmais teikums izskatās diezgan švaki - vai tad Latvijas mēmais kino ar ko būtisku atšķīrās no citu zemju mēmā kino? --Kikos 06:58, 24 novembrī, 2010 (UTC)

Tēma ir pietiekami gara jau tagad. Khm, es vakar piekārtoju rakstu, kas tev nepatīk ? Pirmais teikums ir mans un tur nav teikts, ka kaut, kas atšķirtos, tikai, ka tas ir periods Latvijas kino vēsturē (manuprāt, acīmredzami) + raksta nosaukums (kā parasti + nevar arī rakstīt vienkārši mēmais kino, ja runa ir tikai par Latviju) --~~Xil (saruna) 07:48, 24 novembrī, 2010 (UTC)
Nepatīk šis: Mēmais kino Latvijā bija periods Latvijas kino vēsturē... Latviski korekti būs "Latvijas mēmais kino". Nepatīk man tā definīcija - samākslota un samudžināta. --Kikos 07:55, 24 novembrī, 2010 (UTC)
Nu, okei, ja tev liekas gramatiski nepareizi, tad pārvieto rakstu, man gan liekas labi arī šitā (jo runa ir arī par kino demonstrēšanu un var ietvert arī filmas, kas radītas pirms kara - tavā variantā tas kaut kā izklausās tikai pēc Latvijas valsts kino (tā gan vienalga tagad sanāk))
P.S. Vispār es par tagu jautāju ~~Xil (saruna) 08:02, 24 novembrī, 2010 (UTC)
Ja vienīgā problēma ir definīcija, tad es ņemšu to noformēšanas tagu laukā :/ nav jēgas krāt uzlabojamos rakstus viena sīkuma pēc ~~Xil (saruna) 11:24, 24 novembrī, 2010 (UTC)
Darīt jau tā var (ņemt tagu laukā), bet raksts tik un tā ir nelasāms, nepārskatāms un neforšs. Nepatīk man ... --Kikos 11:59, 24 novembrī, 2010 (UTC)
Bet kāds tam sakars ar noformējumu ? (pēc maniem ieskatiem tas ir formatējums - tev tas varbūt ir kas cits?) Ja tev liekas, ka jāsadala apakšnodaļās, tad priekš tam bija cits tags, bet te īsti nepietiek materiāla ko dalīt ~~Xil (saruna) 21:00, 24 novembrī, 2010 (UTC)