Diskusija:Otrā pasaules kara Austrumu fronte

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ievadrindkopa[labot pirmkodu]

Paldies par raksta pārstrādāšanu. Vajadzētu atdalīt ievadrindkopu. --Digital1 00:31, 26 augustā, 2010 (UTC)

Superlielvalsts[labot pirmkodu]

Ir tāds termins svešvārdu vārdnīcā. Pēc WWII noformējās divas superlielvalstis — ASV un PSRS. Beidzam izmaiņu karu. --ScAvenger (diskusija) 23:04, 5 augustā, 2014 (EEST)

Un pēc PSRS sabrukuma pasaulē jau bija viena megasuperlielvalsts — ASV. :D --Geimeris (diskusija) 00:09, 6 augustā, 2014 (EEST)
Tāda termina tiešām nav :) --ScAvenger (diskusija) 05:53, 6 augustā, 2014 (EEST)

Pie svešvārdiem (fonētiski pārnesti no citām valodām, kā piemēram "ateljē") nevajag pieskaitīt modes vārdus (pa pusei iztulkotas ķeskas kā "superlielvalsts"), tad arī nebūs apjukums! letonikā ir daudz dumjību, arī "observācija" - tad visas "ievērošanas" aizstāt ar to? Tas būs pareizais ceļš? minipundurvalsts vai superlielmuiža! Nez` kurš būs nākamais letonikas&copy murgs, kuru kāds aizstāvēs! -.- FTRE (diskusija) 23:54, 5 augustā, 2014 (EEST)

Es tak norādīju uz angliskajiem terminiem un aicināju ielūkoties en wiki, jo termini "lielvalsts" un "superlielvalsts" nav identi jēdzieni (primāri norādot uz kolosālo potenciālu, kas tika koncentrēts konkrētu valstu rokās, salīdzinājumā ar pārējo pasauli) un nav pamata tos lietot kā sinonīmus. Geimeri, arī tu vari apskatīties, ka "superlielvalsts" tiek lietots attiecībā uz situāciju Otrā pasaules kara laikā un pēckara periodu. Godīgi sakot, nezinu ko tu domāji ar atsauci uz Letoniku, bet šie termini tiek lietoti latviešus valodā, neskatoties uz tavu personisko nepatiku pret prefiksi "super". Ja zini citu latviskojumu, laipni lūgts padalīties. --Zemgalietis (diskusija) 00:44, 6 augustā, 2014 (EEST)
Kā jau teicu, termins "superlielvalsts" ir vārdnīcās. Tiek definēts kā sevišķi liela un ietekmīga lielvalsts. Latviska analoga diemžēl nav (dižlielvalsts? pārlielvalsts? vikipēdija nav vieta, kur nodarboties ar jaunradi). Ir lērums terminu, kas sākas ar super- un visi tie ir pilnīgi legāli latviešu valodā. --ScAvenger (diskusija) 05:53, 6 augustā, 2014 (EEST)
Ir, teiksim, atomfizikā tāds jēdziens "supersīkstruktūra" — ko nu? Protams, kur var, jācenšas lietot latviskākus terminus, piemēram, supernovas saucam par pārnovām. --ScAvenger (diskusija) 08:02, 6 augustā, 2014 (EEST)