Diskusija:Rīgas Svētā Pētera baznīca

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ierosinu nomainīt nosaukumu:

  • Pirmkārt, Sv. Pētera baznīca, jo baznīca nav nosaukta kaimiņa Pētera vārdā.
  • Otrkārt, Sv. Pētera baznīca Rīgā, jo mums, eiropiešiem, tās Sv. Pētera baznīcas milzīgs bars. :) Piemēram ,tepat Latvijā - Kurmenes Sv. Pētera baznīca. Negribētos saukt Rīgas Sv. Pētera baznīca, jo, kaut arī tas vispārpieņemts apzīmējums, tas "Rīgas Svētais Pēteris" "griež ausīs", bet, ja citiem tā liekas labāk, ko nu es... :) --Feens 23:40, 26 jūlijā, 2007 (UTC)
Jā, tā būtu pareizāk, tikai vajadzēs kārtīgu nozīmju atdalīšanas lapu. --ScAvenger 03:51, 27 jūlijā, 2007 (UTC)
Rīgas būtu labāk, manuprāt, vajag tādu nosaukumu, kas var ienākt prātā - uz citām baznīcām (&stuff) tā atsaucās, piemēram, Aglonas bazilika, Valmieras Sv. Sīmaņa baznīca, Rīgas Sv. Jāņa baznīca, Rīgas doms. --- Xil/runāt 12:12, 30 jūlijā, 2007 (UTC)
Pārdēvēju par Rīgas Sv. Pētera baznīcu, jo baznīcu nosaukumus pieņemts veidot šādi. --ScAvenger 00:49, 18 novembrī, 2007 (UTC)

Baznīcu/dievnamu infokaste[labot pirmkodu]

Nepieciešams izveidot infokasti dievnamiem/baznīcām! Lai gan pie augstceltnēm tos arī var uzskatīt, tomēr daudz svarīgu informāciju (ko uzskatāmi dotu speciāla baznīcas infokaste) augstceltnes infokaste vnk. neparāda. Cita lieta, vai infokasti speciāli veidot priekš konkrētas reliģijas vai pat konfesijas... Jo konfesijām tā norādāmā informācija varētu atšķirties. Piemēram Romas katoļiem tās varētu būt ne tikai krietni vairāk, bet arī sistematizētāk, ņemot vērā konfesijas sistematizāciju kā tādu. Tad jau laikam jāveido konkrētai konfesijai sava.

  • Ja nepieciešama palīdzība infokastes pamatnes SATURA izveidošanā, varu palīdzēt.

Lūk, piemērs. http://en.wikipedia.org/wiki/St._Peter's_Basilica

Tas gan ir stipri vienkāršs. Kāpēc gan, lai Latvijā neizveidotu komplicētāku. t.i. kas konsekrējis baznīcu, kādas diacēzes pakļautībā atrodas utt. —Šo komentāru pievienoja European1 (diskusijadevums).
Piekrītu par specializētas infokastes izveidošanu, bet no savas puses pagaidām to nesolu. Tomēr, ja kāds censonis tuvākajā laikā to neizveidots, ar laiku varu pieķerties. --Digital1 (diskusija) 19:46, 2 maijā, 2012 (UTC)
Pacentīšos tuvākajās dienās paskatīties to baznīcas infokasti... --FRK (runas/darbi) 11:23, 3 maijā, 2012 (UTC)
Gatavs — Veidne:Reliģiskas ēkas infokaste. Paraugu lietojumam skatīt šeit. --FRK (runas/darbi) 06:36, 6 maijā, 2012 (UTC)