Diskusija:Rūhollāhs Mūsavī Homeinī

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Homeinī kļuva par politiķi tieši pateicoties savai reliģiskajai opozīcijai šaham - vai tas nav nozīmīgi? Starp citu, Rainis ir pazīstamāks kā rakstnieks nekā kā politiķis - vai tāpēc "politiskās" kategorijas dzēst? Galu galā kategorijas kalpo labākai cilvēka atrašanai un lapas apmeklētībai - kādam, kas nezina Homeinī vārda latviskojumu, bet zina, kas viņš bija, pēdējais grozījums apgrūtina meklēšanu. 217.198.224.13 22:32, 6 janvārī, 2007 (UTC)

Man nav viedokļa par kategorijām, gribēju tikai atvainoties, ka raksts palicis šādā stadijā, rīt mēģināšu cik necik pabeigt ajatollas biogrāfiju.--Feens 22:51, 6 janvārī, 2007 (UTC)
Reliģisko kategoriju noņēmu pamatā tāpēc, ka tai jābūt specifiskākai, un pirmajā brīdī nevarēju izdomāt, kādai (garīdznieki – vai varbūt kas specifiskāks? – pēc reliģijas, konfesijas vai tautības?). Angļiem ir kategorija "Irāņu ajatollas", varbūt tad jālieto tā. --Tail 23:14, 6 janvārī, 2007 (UTC)
Irānas Augstākais vadītājs vairāk ir politisks amats (bez tam tie Augstākie vadītāji pagaidām ir tikai divi - Homeinī un Hamenejī); lai varētu Homeinī atrast garīdznieku kategorijā, ierosinu likt Šiītu garīdznieki. --Feens 13:57, 7 janvārī, 2007 (UTC)
Var darīt arī tā. "Irāņu ajatollas" gan it kā ir precīzāk, un viņu arī ir diezgan daudz. To savukārt varētu likt zem "Ajatollām" un tad zem "Šiītu garīdzniekiem" (daļēji pēc analoģijas ar pāvestiem un kardināliem, ko arī tikai vēlāk liktu zem "Kristiešu garīdzniekiem").
Kas attiecas uz politisko amatu (Augstākais vadītājs), es tomēr ieteiktu to saglabāt, jo kā amats tas ir nozīmīgs, turklāt divi cilvēki tur ir pašreiz, bet potenciāli - daudz vairāk (šķiet, ka tuvākajā laikā - jau trīs... :)). --Tail 14:29, 7 janvārī, 2007 (UTC)
Principā nav iebildumu, vienīgi pāvesti un kardināli jāliek zem katoļu garīdznieki, un tikai pēc tam kristiešu. :) --Feens 16:54, 7 janvārī, 2007 (UTC)
Protams. :) Es te runāju tikai par principu. --Tail 17:11, 7 janvārī, 2007 (UTC)

Viņa vārds pareizi būtu: Rūhollāhs Mūsavī Homeinī. Un "ājatolla" ir viņa amats jeb garīdznieka tituls, kas nebūtu jānorāda kā paralēlais vārds. --Apekribo (diskusija) 2017. gada 12. aprīlis, plkst. 10.45 (EEST)[atbildēt]