Diskusija:Raiņa kapi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kapos var apbedīt tikai personas. Par personības attīstību savukārt ir daudz rakstīts un, ja vajag, sagūglējams, piemēram:

http://www.rarzi.lv/ejietunmaciet/em_38_S.Ivanovs.htm#_ftnref10

"Psiholoģijā tiek izšķirti termini „persona” un „personība”. Termins „persona” tiek lietots konkrēta cilvēka apzīmējumam. Toties termins „personība” ir psiholoģijā radīts zinātniskais konstrukts tamdēļ, lai zinātniskās teorijas plāksnē izveidotu viedokli par esmes un funkcionēšanas veidu psiholoģiskajam organismam, ko sauc par cilvēka personu." [10] Zuiks 15:22, 23 jūlijā, 2015 (EEST)

Es necenšos apstrīdēt, bet tēzaurs saka bišk kaut ko citu. --FRK (diskusija) 15:34, 23 jūlijā, 2015 (EEST)
Nu jā, bet personību vienalga nevar apbedīt :) --ScAvenger (diskusija) 15:42, 23 jūlijā, 2015 (EEST)
Man šķiet, ka arī tezaurs tomēr ir manā pusē.

"[...] īpašību kopums, kam raksturīga aktīva, apzināta attieksme [...] mijiedarbība [...]. "Cilvēks ar [...] īpašībām.". Nav cilvēka - nav problēmu (un attieksmes, mijiedarbības, īpašību). Vai tad ne? Zuiks 15:45, 23 jūlijā, 2015 (EEST)

OK, apbedīt nevar, tam es piekrītu. Es vairāk par pārējo vārda "personība" lietojumu Vikipēdijā. --FRK (diskusija) 15:46, 23 jūlijā, 2015 (EEST)
Te laikam būs tāpat kā ar to trijstūri. "Viena no XX gadsimta ievērojamākām personībām bija YYY. Šī persona ir apbedīta QQQ kapsētā" Zuiks