Diskusija:Reizināšana

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Treisij, cik atceros, tad reizināšanā bija "reizinātāji" un "reizinājums". To kas kreisajā pusē dalījums bija tikai atņemšanā un dalīšanā (dalāmais, dalītājs, dalījums).--FRK (runas/darbi) 16:36, 9 janvārī, 2011 (UTC)

Man arī kaut kā liekas, ka abi bija reizinātāji, jo ir taču vienalga, kādā secībā tie ir. --ScAvenger 16:39, 9 janvārī, 2011 (UTC)
Man arī, bet varbūt kaut kādā brīdī bijis pieņemts citādi ? ~~Xil (saruna) 17:37, 9 janvārī, 2011 (UTC)
Pareizi jūs sakāt, ka tie abi ir reizinātāji, bet vēl precīzāk pirmo reizinātāju ir saukt par reizināmo. Varat paskatīties paši matemātikas mācību grāmatās. --Treisijs 18:59, 9 janvārī, 2011 (UTC)
Treisij, es tā ceru, ka Tu nebiji domājis augstākās matemātikas mācību grāmatas. Šodien skolā apskatījos visas, kuras bija pieeajamas (nav tās visas domātas 5. klasei) — visur ir abi reizinātāji.--FRK (runas/darbi) 14:06, 11 janvārī, 2011 (UTC)
Kā jau teicu, Jums ir taisnība, bet vēl precīzāk ir pirmo reizinātāju saukt par reizināmo. Man mājās nav grāmatas, uz kurām atsaukties, bet varu iedot apskatīt šo un šo. --Treisijs 14:32, 11 janvārī, 2011 (UTC)
Aizdomīgi viņi izskatās (nu labi, tas tā). Tad jau pēc šīs loģikas iznāk, ka arī pirmais saskaitāmais ir saskaitāmo un otro par saskaitītāju. Šeit tač darbojas komutatīvā īpašība (asociatīvā ar laikam ka der šoreiz). Nu labi, nestrīdēšos. Ak jā, piedāvāju izkauties par to, kas ir galvenā reizināšānas zīme: punkts vai zvaigznīte. Vismaz sīkajiem sākumā cenšas iespiest, ka galvenais ir punkts.
P.S. Nu nevajag tač tā uz "Jūs" (ja vien, protams, nav norādīts liet. lapās savādāk).--FRK (runas/darbi) 14:42, 11 janvārī, 2011 (UTC)
Kā jau teicu, ir jau pareizi arī tagad. Vārdu "reizināmais" izmanto tikai tad, ja grib uzsvērt, ka saruna ir tikai par pirmo reizinātāju kādā konkrēti dotā piemērā. --Treisijs 15:06, 11 janvārī, 2011 (UTC)