Diskusija:Sēlija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Foršs raksts par novadu, kuru izdomāja 30. gados Stradiņa k-gs;) --Kurlandlegionar 19:45, 25 janvārī, 2009 (UTC)

Doma tāda, ka Sēlija ir izdomāts termins, lai apzīmētu kādreizējo sēļu dzīves vietu. Tomēr jāsaka, ka kopš 13. gs. tāda etnosa vairs nav. Tālāk nav runas ne par kādām Sēlijām/Augškurzemēm līdz 30-tajiem, kad pie varas nāk doktors Ulmanis un sākās nacionālvēsturisku pasaku izdomāšana. Iekļaušana iekš Latvijas kultūrvēsturiskie novadi ir korekta? Tad jau būtu jāizdala visi lielākie kultūrvēsturiskie veidojumi, tb. Pārdaugavas hercogiste utt. --Kurlandlegionar 20:35, 25 janvārī, 2009 (UTC)
Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums Ne vārda par kultūrvēsturiskajiem novadiem. P.S. Laikam rajoni tiks pārdēvēti par apriņķiem šī gada vidū... --Kurlandlegionar 21:04, 25 janvārī, 2009 (UTC)
Vispār, arī kuršu vairs nav... un latvieši arī ir izdomāts termins un ironiskā kārtā tas tāds tika radīts šajā novadā.

Nu, rakstam jau tā vai tā ir jābūt, jo nosaukums ir tautā pietiekami iegājies. Vienīgi vai "oficiālāks", zinātniskos darbos lietots, teritorijas nosaukums nav Augšzeme un to nebūtu jāņem kā raksta pamatnosaukumu? --ScAvenger 21:29, 25 janvārī, 2009 (UTC)

Rakstā kā reiz nav nekas pieminēts par vārda izcelsmi un sälli līvu valodā nozīmē augšzemnieki. Un pareizāks nosaukums tomēr būtu Augšzeme, jo saskan ar dienvidos esošo Augštaitiju, tāpat kā Zemgale ar Žemaitiju. jo vairāk tāpēc, ka norāda uz pirms latviešu-lietuviešu saitēm. Atšķirības nosaukumos radās tāpēc, ka Lietuvā augštaišu bija vairāk, bet Latgalē un Vidzemē mazāk, savādāk par Augšzemi dēvētu visu Latvijas austrumdaļu.