Diskusija:SMB

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vēl vajag[labot pirmkodu]

SMB kā tāds nodrošina tikai failu pārsūtīšanu (var pieslēgties pie servera, norādot IP adresi), bet serveru vārdus (lai varētu pieslēgties pie servera norādot vārdu) nodrošina vai nu netbios, dns vai llmnr.

  • dns lieto ne tikai smb (un smb parasti dns nelieto), un par dns jau raksts ir
  • llmnr(en:Link-Local Multicast Name Resolution) reāli lieto tikai smb (kopš win vista laikiem un tikai kopā ar ipv6), tas būs jāpievieno šim rakstam (no atsevišķa raksta par llmnt nav jēgas)
  • Netbios(en:NetBIOS) ir lietojuši arī citi lietojuma slāņa protokoli, bet tie visi ir vai nu ļoti veci, vai arī ļoti specifiski, un netbios (name resolver) plašākais palikušais pielietojums ir SMB. ???par netbios taisīt atsevišķu rakstu, vai likt tos datus pie SMB???.

windows domain un windows workgroup jēdzieni. Arī daļēji pārklājas ar lietotāju autentifikāciju. (en:Windows domain)(pilnā windows domain funkcionalitāte gan būs pārāk tālu no SMB).

Network browser - tas veidojums, kas nodrošina datoru sarakstu atverot network neighborhood.

Tas, ka SMB bija domāts lokālajiem tīkliem, bet ar TCP darbojas arī caur internetu un tajā veidā ir bijis viens no lielākajiem windows drošības caurumiem.

-Yyy (diskusija) 13:14, 16 jūlijā, 2015 (EEST)