Dalībnieka diskusija:Yyy

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Laipni lūdzam Vikipēdijā![labot pirmkodu]

Paldies par veiktajiem labojumiem un papildinājumiem! Ja Tev rodas kādi jautājumi vai ierosinājumi par Vikipēdiju, neslēp tos pie sevis - citi lietotāji noteikti ar prieku sniegs padomu vai atbalstu! Vai vismaz mēģinās. ;) --Jūzeris | m? 08:31, 13 maijā, 2005 (UTC)

Apsveicu ar ierašanos. Beidzot kāds kārtīgs ķīmiķis ir klāt! :) --Feens 21:44, 13 maijā, 2005 (UTC)

Rakstu pārsaukšana[labot pirmkodu]

Šī funkcija ir pieejama visiem lietotājiem, kuri ir ielogojušies. Atver to lapu, kuru gribi pārdēvēt, un lapas augšā spied uz saites pārvietot (kas būtībā ir tā pati pārdēvēšanas funkcija). Nākamajā lapā viss ir diezgan pašsaprotams, vienkārši ieraksti jauno nosaukumu. --Jūzeris | m? 12:52, 14 maijā, 2005 (UTC)

Piedod, lūdzu, neļāvu Tev pašam (-ai) izmēģināt kā tas darās, ko tagad nožēloju. --Feens 13:55, 14 maijā, 2005 (UTC)

Par decimāldaļskaitļu rakstību[labot pirmkodu]

Sveiks(-a)!

Gribēju Tev lūgt, vai Tu nevarētu rakstīt decimāldaļskaitļus ar komatu, nevis punktu. Punkts tiek lietots, piemēram, angļu valodā, taču latviešu valodā jālieto komats (tas redzams jau, lasot skaļi: 2,5 = "divi, komats, pieci").

Starp citu, liels paldies par Tavu tiešām nozīmīgo ieguldījumu, rakstot Vikipēdijā par ķīmiju - līdz Tu pasāki to darīt, mums gandrīz nebija rakstu par šo nozari! :) --Tail 12:05, 21 augustā, 2005 (UTC)

Punkta poga uz klaviatūras ir izvietota ērtākā vietā, tapēc tādā veidā var rakstīt ātrāk. --Yyy 12:28, 21 augustā, 2005 (UTC)
Vikipēdijā tomēr būtu jāraksta kā ir pareizi, nevis kā ir ērtāk. Dažam labam varbūt būs ērtāk rakstīt bez garumzīmēm, taču tas nenozīmē ka te tā vajadzētu rakstīt. Bet vispār nesaprotu, ko Tu ar to domā, jo komata poga ir tieši blakus punkta pogai (ja vien tu nelieto to punktu, kas ir pie NumPad cipariņiem, tādā gadījumā Tev kaut kas nav kārtībā ar datora reģionālajiem uzstādījumiem, jo tas punkts izvada punktu/komatu atkarībā no reģionālajiem uzstādījumiem un Latvijai tas ir komats) --neonz 21:50, 21 augustā, 2005 (UTC)
Rakstot skaitļus jau parasti lieto numpad. Tas variants, kur ar numpad raksta "," savukārt nav lietojams, lai uzrakstītu IP adreses, un tās man tomēr vajag vairāk.
Tajos rakstos, kuri tur bija jau pirms manis, bija lietots punkts, nevis komats.
Ok, ja vajag ar komatu, tad tā laikam būs jāraksta, taču tas laikam būs 2 stadiju process: 1. raksta ar ".", kā parasti; 2. labo visus attiecīgos punktus attiecīgajās vietās uz ",".
--Yyy 05:25, 27 augustā, 2005 (UTC)

Grādi pēc Celsija utt.[labot pirmkodu]

Čau! Varbūt, ka Tu to jau zini, bet gribēju tikai ieteikt, ka (Celsija) grāda simbolu precīzāk var attēlot ar html kodu &deg;, piem., rakstot &deg;C, tas tiek attēlots kā °C. Ir mazliet atšķirība, salīdzinot ar <sup>o</sup>C, kas rada oC. Veiksmi darbā! :) --Jūzeris | m? 10:31, 27 augustā, 2005 (UTC)

Vai vajag tik daudz?[labot pirmkodu]

Kāpēc ne? :)

Skābe ir viela, bet skābums ir izmērāms lielums. (Cik atceros no ķīmijas, Ph vai? ;))--Feens 12:45, 8 martā, 2006 (UTC)

OK. Skābumu un bāziskumu varētu aprakstīt ar pKa (kas varētu attiecīgi būt pie skābēm vai bāzēm). Rakstu par pH vēl vajadzēs. Ja būs atsevišķs raksts par pKa, tad tas ilgu laiku būs ļoti īss, un to informāciju tāpat vajadzēs rakstā par skābi. --Yyy 05:25, 9 martā, 2006 (UTC)
Nē nu es jau neuzstāju, ka to saišu jābūt ļoti daudz. :) Vienkārši ieliku vienā Tavā rakstā kuri vārdi, manuprāt, uzreiz jāpaskaidro izejot no pieņēmuma, ka es neko nezinu par ķīmiju. No Vonnegūta - ja zinātnieks nevar izskaidrot ar ko viņš nodarbojas trīsgadīgam bērnam, tad viņš ir šarlatāns. :)--Feens 06:57, 9 martā, 2006 (UTC)

Ogļhidrāti.[labot pirmkodu]

Sveiks. Var jau būt, ka esmu tikai 12. klases skolnieks, kurš sācis Ķīmiju saprast tikai šogad (12.klasē) taču kādēļ pie Ogļhidrātiem ir pieminēti Aldehīdspirti un ketospirti?

Un vispār - vaitad ketons nav viens pats skābekļa atoms nevis OH grupa? Ceru, ka mani izglītosi :) --Jencha 14:31, 18 aprīlī, 2006 (UTC)

Ogļhidrāti ir vai nu aldehīdspirti (tā kā glikoze) vai arī ketospirti (tā kā fruktoze). Tas ir attiecīgi aldehīds vai ketons, kam ogļūdeņraža atlikumā viens vai vairāki ūdeņraža atomi aizvietoti ar -OH grupu. Ketoni ir savienojumi, kas satur karbonilgrupu (skābekļa atoms, kas savienots ar oglekļa atomu), ogļhidrātos tās OH grupas ir no spirta. -Yyy 15:06, 18 aprīlī, 2006 (UTC)
Āha, sapratu. Biju pārpratis teikto, taču iebraucot, ka runa iet par spirtiem t.i. tām vielām, kur ūdeņraža vietā nāk klāt OH grupiņa ;)Paldies par izglītojienu :) --Jencha 18:21, 18 aprīlī, 2006 (UTC)

Jā, protams, ka šis info ir noderīgs, jo man patīk, ka mani pamāca, bet vai man tas viss ir jāpārtaisa.?

Greetings Yyy!

Can you please kindly help me write a stub for this article - based on this English article. Just 2-6 lines would be sufficient enough and your help would be very gratefully appreciated. Thanks.

Requested by -- Joseph, 06:36 svētdiena 28 maijā, 2006 (UTC)

Sorry. My abilities to write about religion are not sufficient. -Yyy 06:51, 28 maijā, 2006 (UTC)

Super! ķīmiķis!!![labot pirmkodu]

Liels prieks te sastapt ķīmiķi!!! Izlēmu papildināt latvisko Vikipēdiju ar ģeoloģiskām lietām (kādi 100 000 terminiņi jau sanāks) - tiesa, ikdienas dzīvē jau nodarbojos ar citām lietām, bet šī ir jauka izdevība atsvaidzināt Krievijas universitātes sniegto izglītību. Vai varētu palūgt, ja ir iespēja - turpināt iemest aci "manos" rakstos, vai neielien vēl kādas ķīmiskas utml. neprecizitātes? Nemaz nezināju, ka "spinells" latviski nu pārdēvēts par "špineli" - tā drusku smieklīgi pat skan :) Daarznieks

Špinelis jau liekas bija diezgan sen. Te bija arī vēl daži jēdzieni, par kuriem nebija pilnas pārliecības (fiziskās īpašības vai fizikālās īpašības). Jēdzienu "mikstūra" lietoja diezgan šaurā nozīmē, parasti lieto jēdzienu "maisījums".
Parakstīties aiz komentāriem šeit var ierakstot ~~~~ (4~), tos saglabājot automātiski pārviedo par linku uz lietotāja lapu un datumu. -Yyy 08:55, 26 augustā, 2006 (UTC)

Apsveicu![labot pirmkodu]

Nu ko, apsveicu ar jauno statusu! Nekādus īpašu papildus priekšrocību administratoram gan nav, tikai papildus pienākumi... ;) --Tail 14:34, 30 augustā, 2006 (UTC)

Paldies :) -Yyy 08:07, 31 augustā, 2006 (UTC)


I Need help about Zagreba article[labot pirmkodu]

It would be great if someone would decide to make litte better article about croatian capital Zagreba (hr. Zagreb) since this one isn't that well. It has flaws, also lack in very important informations, such as of history, culture, attractions, education, economy, transportation, ... It is very poor in pictures presented-although it is beautifool city with numerous wonderfull sights... Since I don't know your language, although I have been in your country once and had fall in love in it, I sencerely ask you all if soneone could do the job.

On the end, on croatian Wiki there's very good article about Riga... It shoud be good example how should it be done.


Thank you for your help in advance!

Tomislav Greetings from Zagreb


PS.Here's link to croatian wiki article about Riga:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Riga

OK, I admit, this article (Zagreba) is not perfect, but i cannot improve it much, you should contact user:Feens instead, he writes more about geography.
I looked up that article in hr wiki, and i am not sure, if there are any comparable quality articles about cities in lv wiki-Yyy 09:32, 23 septembrī, 2006 (UTC)

Latvian keyboard[labot pirmkodu]

Thank you, for the qualified and quick answer. You have written: "there are inputted by holding left Alt when pressing unmodified letter key". Do you really mean the left? I ask because in other keyboard layouts you use the right one (sometimes called AltGr)? If I correctly undarstand, if you go to the normal shop with computer artcles you will get a standard amarican QWERTY-keyboard? What would you guess, how many people use the three types of keyboard (AltGr, apostroph, tilde) in percent (only purely your estimation)? Draco flavus ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja_Wikipedysty:Draco_flavus )

My mistake, of course it is right alt, modified in your user talk page, too. -Yyy 07:01, 27 oktobrī, 2006 (UTC)
Thanks. Draco flavus

Un citas babel veidnes[labot pirmkodu]

Greetings, I'm sorry but could you translate in English the message you've just sent me. I can only decypher Latvian in a limited way. Thank you. Robin des Bois ♘ 13:16, 20 novembrī, 2006 (UTC)

Sorry about that mistake. It only occured in the User uk templates. I fixed it. They were at the end of the list so I must have been tired... Robin des Bois ♘ 01:54, 21 novembrī, 2006 (UTC)

Struktūrformulas[labot pirmkodu]

Paldies par tām bildēm :-) --ScAvenger 08:14, 5 maijā, 2007 (UTC)

Latviesu on Betawiki[labot pirmkodu]

Hi Yyy. You have done some translation work on the MediaWiki messages at Betawiki[1]. I was wondering if you were still going to work on them and if we should maybe commit the currently changed messages to Subversion so they will be used everywhere. Please let us know at Process/tasks at Betawiki. Cheers! Siebrand 13:10, 28 augustā, 2007 (UTC)

Another reminder. Would love to see you there on a more regular basis. Cheers! Siebrand 15:36, 13 aprīlī, 2008 (UTC)
OK. About issues encountered.
  • In most cases i cannot translate messages without context, so mostly i translate them here (in lv wikipedia) and export them to betawiki few times a year.
  • Last time i checked, most of these messages were already imported in betawiki, so i did not have anything much to do there (in betawiki).
  • When i tried to translate messages, which were not imported, i got my changes reverted and got told that these messages should not be translated. It left me totally confused.
  • Some messages in betawiki now are tagged as fuzzy. I have not found out what it means, yet (but probably, it is only a matter of time). -Yyy 07:21, 18 aprīlī, 2008 (UTC)

Žemaišu valoda[labot pirmkodu]

Brother Latvian, I would like to ask you. Mabye you could expand this section [2] in English wiki, concerning Baltic languages? Latvian section is needed. Pleckaitis 06:42, 21 aprīlī, 2008 (UTC) (From Samogitian wiki)

Par vandālismu[labot pirmkodu]

Liels paldies, domāju, ka kāda izbanota persona niekojās. Papētīju IP adresi 64.131.83.138. Diemžēl tas ir atvērtais proksis [3], kas nozīmē, ka uzbrukumi atkārtosies, jo to prokšu ir padaudz [4]. Cilvēki, esiet modri! (Juliuss Fučiks). --Feens 08:19, 25 aprīlī, 2008 (UTC)

yyy in en.wikibooks[labot pirmkodu]

[5]

I have usurped the account b:en:User:yyy as per your request. To complete the transition, you must log into the account with your global password. --Whiteknight 01:06, 11 jūnijā, 2008 (UTC)

Vai tu zināji attēls[labot pirmkodu]

Sorry, es nepamanīju, ka tur bija vēl viens "(attēlā)". Citādi būtu noņēmis, jo ieraudzīju, ka "attēlā" ir pie tā tuneļa un fiksi ieliku bildi.--Juris Y. T. 10:32, 13 jūlijā, 2008 (UTC)

Betawiki[labot pirmkodu]

Hi. With the release of MediaWiki 1.13 coming up, I would like to ask you if you can please translate/correct the most often used messages for lv as soon as possible. Thanks! Siebrand 20:12, 14 jūlijā, 2008 (UTC)

Vai tu zināji?[labot pirmkodu]

Sveiks! Nošpikoju no angļu Vikipēdijas tādu lietu kā ievietoju šajā lapā Diskusija:Jorbalinda. Man šķiet, ka tas rada kaut kādu pievienoto vērtību. Vai nebūtu grūti uzņemties arī šādu labojumu veikšanu? Ja atbilde ir "jā", veidni vari pielāgot pēc saviem uzskatiem. Ja "nē", tad skatīsimies, ko darīt. --Papuass 18:03, 19 septembrī, 2008 (UTC)

Vai nevar šādu atzīmi ievietot rakstā teiksim tāpat kā vērtīgiem vai labiem rakstiem stūrī ? Es jau vienreiz klāstīju, ka man ļoti nepatīk doma ko tādu likt diskusijā ~~Xil (saruna) 19:13, 19 septembrī, 2008 (UTC)

Liec tik to veidni iekšā. Tas arguments "kāds ieraudzīs ka eksistē diskusijas lapa, bet tur riebīga veidne" nav nekāds arguments, bet gan personiska nepatika pret kaut ko iekš vikipēdijas. P.S. Tāpat tās diskusiju lapas neviens neskatās un ja arī paskatīsies, tad nekoas nenotiks pa tām 3 sekundēm, kuru laikā tiks apjēgts kas ir kas diskusijas lapā. --Krishjaanis 19:17, 19 septembrī, 2008 (UTC)

Kā mums uzskatāmi parāda balsojums tas nav tikai mans viedoklis ^^ tas ka tev ir ātrs interneta savienojums un lapa ielādējas trīs sekundēs nenozīmē, ka visiem tā ir ~~Xil (saruna) 19:22, 19 septembrī, 2008 (UTC)
Vēlies pastrīdēties par lapu ielādes ātrumiem? Pie tam cik nu liela tā veidne ir? Nav taču 5 megabaiti... P.S. Sāc strādat un ievelc ātrāku internetu - ir tomēr 21. gadsimts ne 90. gadi ar modemiem. --Krishjaanis 19:24, 19 septembrī, 2008 (UTC)
Varbūt to veidni vajadzētu kaut kā samazināt (pataisīt līdzīgu pēc izmēriem šai veidnei)? Protams, nekas briesmīgs jau nenotiks, bet diskusiju lapas tomēr ir paredzētas diskusijām, nevis "tehniskai" informācijai un ir arī labāk, ja raksta lasītājs visus šos papildus datus ierauga uzreiz (diskusijas tiešām skatās pārsvarā rakstu izstrādātāji). Starp citu, bremzējas drīzāk Vikipēdijas serveri, nevis lietotāju pieslēgumi; es vismaz nejūtu Vikipēdijas ielādes ātruma būtiskas atšķirības no pieslēguma ātruma). --ScAvenger 19:28, 19 septembrī, 2008 (UTC)
Starp citu kāpēc personiska patika pret kaut ko no angļu Vikipēdijas ir arguments ? Man ir 21. gs. internets un zināmas aizdomas, ka lielai daļai Latvijas ir tieši tas pats provaideris. Intresanti kāpēc ir jāstrīdas pretī tā vietā, lai padomātu kā ieviest variantu kas apmierina vairākumu - visas tās veidnes var iebāzt rakstos, ne ? ~~Xil (saruna) 19:32, 19 septembrī, 2008 (UTC)
Kur tu izrāvi ka man tas personīgi patīk? Man liekas ka tāda doma ir pietiekoši sakarīga. Protams, ka varam likt to rakstā, plus vēl padomāsim vēl kādas uzlabošanas veidnes (kā tu jau te vienreiz minēji) un tad lielākai daļai rakstu (ne diskusiju) lielu daļa raksta sastādīs veidnes, kuras brīnumainā kārtā nekavēs lapas ielādii - atšķirībā no veidnēm diskusijas lapā, kurām laikam piemīt īpašība aizsist trubu un nobremzēt tīklu galīgi. --Krishjaanis 19:36, 19 septembrī, 2008 (UTC)
Izdaru secinājumus ņemot vērā ko tu tikko teici un kā tu toreiz balsoji. Veidnes rakstos var izveidot adekvāta izmēra (tev šausmīgi traucē labu un vērtīgu rakstu veidnes vai viens jāuzlabo tipa tags lapas augšā ?) var arī varbūt reizēm pakustināt smadzenes nevis tikai spert no angļu Leiputrijas Vikipēdijas ~~Xil (saruna) 19:47, 19 septembrī, 2008 (UTC)

Atvainojos, protams, ka tā uz savu galvu izdomāju tehnisko realizāciju. Tomēr iebilstu pret to, ka šī informācija tiktu iekļauta pašā rakstā, jo tā ir vairāk tehniska metainformācija par rakstu un Vikipēdiju, nevis par raksta subjektu. --Papuass 20:29, 19 septembrī, 2008 (UTC)

Nu jā, man arī labāk patiktu tāda veida informāciju likt diskusiju lapās (tie tomēr ir metadati, nevis raksta dati), bet dažiem tas nepatīk (kaut kas līdzīgs bija jau arī ar labiem rakstiem (laikam)). -Yyy 06:12, 20 septembrī, 2008 (UTC)
Īstenībā ļoti noderētu papildus izvēlne pie rakstiem, jo tādas lietas tā īsti neiederas ne pie raksta, ne diskusijas (protams, tik radikāli pārtaisīt MediaWiki diez vai kāds uzņemsies). --ScAvenger 06:51, 20 septembrī, 2008 (UTC)
Hmm, es sev angļu Vikipēdijā uzinstalēju skriptu, kurš (cita starpā) izrotāja lapas augšmalu ar papildu tabiem - varbūt tas nemaz nav tik sarežģīti. Manuprāt visu varbūt tiešām var jauki iebāzt lapas augšējā stūrī, bet ir jāpapēta vai ir iespējams tādā variantā kaut kur uzrakstīt faktu (tā lai tas nejauc gaisu), vienīgais - ja tā padomā mūsu "vai tu zināji" nav nekāds kvalitātes rādītājs, lai atrastos turpat kur atzīmes vērtīgiem un labiem rakstiem. Kas attiecās uz to ka tā ir tehniska informācija - tehniska informācija tā drīzāk būtu, ja tas būtu kāds kvalitātes rādītājs, šādi tas ir intresants fakts no raksta, ko varbūt ir vērts eksponēt raksta lapā, lai iedvesmotu izlasīt rakstu. Starp citu, ja jau par to sāka runāt - es pārdomāju savu ideju, ka uzlabošanas tagu vajadzētu būt vairāk - idejiski varētu izveidot vienu veidni, kurā kā parametri būtu uzskaitītas visas iespējamās raksta nepilnības un cilvēks kas to rakstā liktu atzīmētu kuras no tām pastāv, un raksts attiecīgi tiktu iekategorizēts dažādās nepilnību kategorijās. Teorētiski tur varētu uzskaitīt visu kas rakstam trūkst līdz vērtīgam rakstam (IMHO tas palīdzētu uzlabot kvalitāti), tikai tad veidnei rakstā būtu jāpaliek ļoti ilgi, kas savukārt nozīmē, ka to vajadzētu padarīt mazāk redzamu vai vispār redzamu tikai lapas kodā /es to saku, jo labprāt uztaisītu paraugu, bet es vēl neesmu sasniegusi tādu ģenialitāti veidņu veidošanā, lai gribētu uzzināt neapejamus pretargumentus pēc parauga uztaisīšanas/ ~~Xil (saruna) 18:42, 20 septembrī, 2008 (UTC)
Augšējais stūris lai paliek zvaigznītēm un ķekšiem, ja diskutējamo info likt rakstā, tad labāk apakšā, pie norādēm uz Vikikrātuvi un portāliem - citādi pārāk kritīs acīs. Kas attiecas uz uzlabošanas "superveidni" - īstenībā dažkārt ir diezgan grūti precīzi noteikt, kas rakstā trūkst, kas netrūkst (brīvā formā sarakstīt ir vieglāk), kaut gan ideja vispār nav slikta. --ScAvenger 04:35, 21 septembrī, 2008 (UTC)
Es padomāju un man radās nedaudz cita ideja (nu jā - piedodiet, ka apmētāju ar pilnībā nenoformulētām un nepārbaudītām idejām) - varētu izveidot papildu tabu un namespace, kas sauktos, teiksim, kvalitāte (es domāju, ka fiziski to kāds var izdarīt jautājums tikai vai mēs varam), tur varētu veidni, kas līdzinātos B klases vērtēšanai šajā banerī (darbībā) + atkarībā no atzīmēm sašķirotu pa kategorijām (tas ko es pamatā no šī gribu ir, lai šī kategorija būtu tukšāka un varētu ātri izvēlēties ko uzlabot - nebūtu jāiziet cauri 100 rakstiem, kas ir jāpārraksta, lai atrastu 1 rakstu kuram vienkārši nav kategoriju). Šai veidnei vēl varētu pievienot labu vērtīgu rakstu kritēriju sarakstu, lai lietotājs var izvērtēt cik tālu raksts no tā ir un turpat arī varētu pievienot vai tu zināji (kurš diemžēl nav kvalitātes rādītājs, bet vismaz nemaisīsies pa diskusiju). Domāju, ka šādā variantā jāuzlabo būtu jāaizvāc no raksta, tur atstājot tikai brīdinoša nevis tehniska rakstura tagus (piemēram, npov, apšaubīts un dzēst), diskusiju kā reizi vajadzētu atstāt brīvā formā rakstītiem komentāriem un ieteikumiem, tāpēc to labāk nodalīt atsevišķā tabā, kura nosaukums skaidri parādītu kas tas ir, turklāt patlaban šķiet rakstu autori jūtas diezgan aizvainoti par jāuzlabo parādīšanos rakstā (bet ok ja tādu tabu galīgi nevar ieviest šo varētu likt kā baneri diskusiju lapā, jo šeit tomēr būtu kaut kāda derīga informācija, lai gan ir vēl viens ar lādēšanos saistīts iemesls, kāpēc tam tur nevajadzētu būt - lai gan pie mums tā ir reti, procesa ilgums kļūst kaitinošs arī, ja diskusija ir un ir gara). Šim variantam gan es uztaisīšu paraugu negaidot pretargumentus (veidnes izveidošana liekas būs ievērojami vieglāka, nekā pirmajā variantā =^__^=) ~~Xil (saruna) 16:02, 21 septembrī, 2008 (UTC)
Bet tas tags tur IR diskusiju lapā! Tur neveido jaunu namespace vai ko tamlīdzīgu. -Yyy 16:37, 21 septembrī, 2008 (UTC)
Bet tieši tas kas tur ir mani arī kaitina! Es neteicu, ka mums ir jāpārņem tas baneris 1:1 un jāliek tieši tur kur to liek viņi, tikai parādīju kā zināmā mērā vizuāli līdzīgu piemēru. Angļu Vikipēdijā ir daudzas jaukas un nejaukas lietas, bet tai ir tik daudz lietotāju un visas sistēmas pastāv tik sen, ka nejauucības pat ir grūti mainīt, toties mēs varam kaut ko mainīt, piemēram, nepārņemot visu bez kādas izvērtēšanas no turienes ~~Xil (saruna) 17:24, 21 septembrī, 2008 (UTC)
Galvenais, nekrist galējībās un pārmērīgi nesarežģīt lietu (ieraugot rakstu bez kategorijas, daudz ātrāk būtu to pielikt, nekā noņemties ar visādām veidnēm). --ScAvenger 17:43, 21 septembrī, 2008 (UTC)

Lietotājvārda maiņa[labot pirmkodu]

Varētu lūdzu manu lietotājvārdu nomainīt uz kaut ko latviskāku kā "Geimeris", paldies. :) Gamerzx 18:16, 13 janvārī, 2009 (UTC)

Izskatās, ka lietotājvārds "Geimeris" jau eksistē (tas liekas ir izveidojies kā globālais konts vikikrātuvē (commons)). tāpēc te tā vienkārši pārsaukt vairs nav iespējams (vismaz es nezinu kā). (būs vēl jāpameklē pie meta:help:Unified login) -Yyy 10:14, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Ja tur izdzēstu tad varētu? Gamerzx 13:40, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Liekas, ka lietotāju kontus vikipēdijā (un citos wikimedia projektos) vispār nav iespējams izdzēst (tas tā licencēšanas dēļ)(tuvākais ko var dabūt ir parsaukt un nobloķēt uz bezgalīgi ilgu laiku). Globālos kontus, šķiet nevar arī pārsaukt.
Globālie lietotāju konti parādījās kaut kad 2008. gada pavasarī un sākumā (dažus mēnešus) tos varēja dabū tikai admini (lietotāji, kas vismaz vienā projektā ir admini), lai dabūtu to kontu bija jāaiziet uz special:mergeaccount un tur jāsabaksta visus parametrus. Pēc tam šo iespēju pieslēdza visiem pārējiem lietotājiem (un sākumā tur nebija daudz izmaiņu). Tagad, šķiet, izveidojot jaunu kontu vikikrātuvē, tas tiek izveidots kā globālais. Vēl, ja lietotājs ir ielogojies savā globālajā kontā un tad aiziet uz kādu projektu, kurā viņam vēl nav konta, tad pirmo reizi atverot kādu tāda projekta lapu, tajā projektā tiek izveidots konts (piem., ja ir globālais konts lv.wikipedia un en.wikipedia neeksistē lietotājs ar tādu pašu vārdu, tad pirmo reizi ieejot en.wiki, tiks izveidots konts (un automātiski piesaistīts globālajam kontam)).
Esošajā situācijā, šķiet galvenā problēma būs tā, ka nevar vienā vietā piekļūt visam lietotāja devumam (tagad ir special:contributions/Gamerzx un special:contributions/Geimeris)(un tos liekas nevar apvienot). -Yyy 18:25, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Situācija sekojoša (vismaz tāda bija pavasarī, kad es taisīju "kikos" kā globālo akauntu):
  • Lietotāja vārda maiņu var veikt tikai ar WikiMedia stjuarta palīdzību (tur ir speciāla sadaļa), kurš dzēš tavu veco globālo akauntu un tu tad vari tam pievienot akauntus no citiem projektiem.
  • Ja kādā vikipēdijā jau ir lietotājs Geimeris, tad ir sekojoši varianti:
    • Ja attiecīgās vikipēdijas konts ir neaktīvs (lietotājs nav izpildījis autorizāciju, nav neko saprātīgu izdarījis, nav ilgi rādījies), tad stjuarts veic attiecīgas procedūras, kas var ilgt kādu mēnesi un to akauntu var piešķirt tev (dzēst un atjaunot tukšu).
    • Ja attiecīgajā vikipēdijā lietotājs ir aktīvs (veicis kaut vienu neatceltu izmaiņu), tad vienīgā izeja ir sakontaktēties ar šo lietotāju un palūgt viņam atteikties no sava jūzerneima par labu tavam globālajam ieguldījumam vikipēdijā. Man tas nostrādāja japāņu wiki :) Bet viss šis process ir diezgan smalki aprakstīts šeit. --Kikos 19:23, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Eh pārāk čakarīgi. :/ Geimeris 19:28, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Nav tik traki ;) Es tiko iemetu tur aci, rindas galīgi nau :) Manā laikā tur bija rekvesti uz 200kb. Vajag tik sākt, tālāk jau tehnikas jautājums. Vēl kas: slikti, ka tu uztaisīji jaunu akauntu. Man tas vācu viki to čakari paildzināja divtik. Labāk lieto veco, kamēr (tur taču tev lielisks ieguldījums) nokārto tās birokrātiskās padarīšanas. Un lai birokrāts izdzēš "Geimeri", kamēr tu neesi viņam sataisījis jaunu history. Tad stjuarts var neļaut to dzēst. Un uzmanies, ka neuztaisi to par globālo pats (jeb esi to jau izdarījis), jo katra ieešana citvalodu vikipēdijā pieliek klāt vēl vienu reģistrāciju, kura būs pašam jāatgūst. --Kikos 19:32, 14 janvārī, 2009 (UTC)
Jā, ja globālo kontu ir iespējams izdzēst, tad to ir vērts darīt. Pēc tam, kad tas būs izdzēsts, šeit varēs pārsaukt tavu esošo kontu un pārtaisīt par globālo (cik var noprast no special:globalusers, user:Gamerzx šobrīd vēl nav globālais konts). -Yyy 19:42, 14 janvārī, 2009 (UTC)

Hello,

I'm sorry I cannot write in Latvian. This account has been used on many wikis for spamming & if it were a global account it would be locked. They have also used additional accounts for similar disruption. Please see m:SRG for complete information. Mike.lifeguard | @meta 03:44, 18 oktobrī, 2009 (UTC)

He has contributions in this wiki and none of these looked like vandalism, so i unblocked him. Maybe these are different users (with the same username)? -Yyy 04:22, 18 oktobrī, 2009 (UTC)
Read thet page in meta. It might make sense. That article is not perfect, but here are worse articles, as well. All activities from that account has been about 2 years ago. I doubt, he will return, but u can reblock him, if u think it is neccessary. -Yyy 04:29, 18 oktobrī, 2009 (UTC)

Request for a bot flag[labot pirmkodu]

Hello! Can you look for granting bot status of DixonDBot? I made request here. Thanks in advance. --DixonD 21:20, 25 janvārī, 2010 (UTC)

Fundraising needs translations![labot pirmkodu]

Greetings Yyy, I am looking for people who are able to translate English into Latvian for our 2010 fundraiser. We need some important items translated and could use your skills. You can see the requests at the Meta translation page. I don't think there has been any contributions on meta from the Latvian community yet, and this year we want to represent as many language communities as possible. The fundraiser starts a week from today (Monday November 15th) but we will be going up to 100% this Friday for testing throughout the weekend. Translations of the letter from Jimmy Wales and and the "core messages" are especially important and sadly we do not yet have Latvian translations of the new letter or the new text strings. Please let me know if you have any questions!

Your work is much appreciated...Schapman 20:38, 8 novembrī, 2010 (UTC)

Renameuser[labot pirmkodu]

Lūdzu pārsaukt mani par - כל משתמשי ויקיפדיה לטבית יש כלב מוחלטת - paldies. --Krishjaanis 12:05, 18 janvārī, 2011 (UTC)

Tas vārds izskatās visai ļauns (vismaz pēc google translate). -Yyy 17:01, 22 janvārī, 2011 (UTC)

BOTa karodziņu[labot pirmkodu]

D1BOT. Paldies. --Digital1 19:42, 23 janvārī, 2011 (UTC)

Aktuāls balsojums[labot pirmkodu]

Sveiki. Ja Tev ir brīvs brīdis, tad būtu priecīgs, ja Tu iepazītos ar Lietotāju uzvedības noteikumu uzlaboto versiju un atdot savu balsi — atbalstot vai noraidot tos. Svarīgākie uzlabojumi ir uzskaitīti šīs diskusijas ievadā. Paldies un veiksmīgu dienu. --Digital1 09:56, 9 maijā, 2011 (UTC)

Lietotājvārda maiņa[labot pirmkodu]

Lūdzu pārsaukt mani par Atoparseks. Pāldies! Antaress 19:57, 1 jūnijā, 2011 (UTC)

Darīts. --Feens 21:32, 1 jūnijā, 2011 (UTC)

Username rename request: White Cat -> とある白い猫[labot pirmkodu]

I'd like to request a username rename per SUL. -- Cat chi? 12:21, 19 februārī, 2012 (UTC)

OK, done. -Yyy 07:43, 20 februārī, 2012 (UTC)

Te ir sakrājušies daži pieteikumi botiem. Kad Tu te iegriezies, būtu jauki viņu apstiprināt, lai nespamo pēdējās izmaiņās. --FRK (diskusija/devums) 15:19, 26 jūnijā, 2012 (UTC)


Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot
  • Confirmation link: [6]
  • Reason: Privacy reasons

Thanks in advance.--M.Gedawy 12:43, 15 jūlijā, 2012 (UTC)

Lietotājvārda maiņa (Digital1)[labot pirmkodu]

Paldies. --Digital1 (diskusija) 20:38, 5 augustā, 2012 (UTC)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 19:51, 3 maijā, 2013 (EEST)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 19:51, 3 maijā, 2013 (EEST)

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 19:51, 3 maijā, 2013 (EEST)

An important message about renaming users[labot pirmkodu]

Dear Yyy, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 21:24, 25 augustā, 2014 (EEST)

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Administratora aktivitāte[labot pirmkodu]

Saskaņā ar AdminStats datiem tu pēdējā pusgada laikā esi veicis mazāk nekā 10 administratora darbības. Saskaņā ar kopienas izlemto kārtību Tev pašlaik ir 3 mēneši laika (līdz 19. maijam) izvērtēt, vai vēlies turpināt darbību administratora amatā. --FRK (diskusija) 20:01, 19 februārī, 2015 (EET)

Yyy, arī tavs viedoklis ir svarīgs nākotnes kopienas diskusijā[labot pirmkodu]

Es aicinu tevi pievienoties diskusijai par Wikimedia kustības nākotni. Jau vairākas nedēļas daudzās valodās notiek diskusija par nākamo 15 gadu prioritātēm: Kas būs tas, kas paātrinās mūsu progresu? Kas ir pats svarīgākais, ko mēs varam kopīgi paveikt nākamo 15 gadu laikā? Kas mūs vienos un iedvesmos? Šie ir tie svarīgākie jautājumi.

Arī tavs viedoklis ir svarīgs, neatkarīgi no tā, vai esi administrators vai tikai labo drukas kļūdas. Pievienojies diskusijai latviešu valodā, iesniedzot savas idejas, vei komentējot citas.

Papildu informācijai vari apskatīt šīs saites:

Ja ir neskaidrības, droši jautā. --Papuass (diskusija) 2017. gada 11. aprīlis, plkst. 11.25 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.58 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.39 (EEST)[atbildēt]