Diskusija:Stambula

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šis raksts ir latviešu Vikipēdijas vērtīgs raksts. Skatīt diskusiju. Atzīts 2008. gada 22. oktobrī.

Stambula nav vienīgā pilsēta latviešu Vikipēdijā, kas pašlaik pasludināta par lielāko Eiropā. Sk. Maskava --Avellano 07:55, 27 decembrī, 2008 (UTC)

Skaidrs. Tad jāmaina Maskavas apraksts, jo Stambula ir lielākā & trešā lielākā pasaulē - Maskava tikai piektā lielākā pasaulē, resp. otra lielākā Eiropā. Neņemos spriest par saraksta ticamību, jo neesmu tā autors.--Juristiltins runāt  devums 10:45, 27 decembrī, 2008 (UTC)
Tas ir pēc iedzīvotājiem pilsētas robežās. Vajag norādīt, ka, ja skaita iedzīvotājus aglomerācijā, Maskava ir lielāka. --SpeedKing (runāt) 11:29, 27 decembrī, 2008 (UTC)
Bet to jau nevajag norādīt Stambulas rakstā. Tas jānorāda Maskavas rakstā un tajā sarakstā (vismaz man tā liekas loģiski). Latvijā taču ir pierasts pilsētas skaitīt administratīvajās robežās, nevis aglomerāciju iedzīvotājus. Tad jau rakstā Rīga jāpieskaita visi Rīgas rajona iedzīvotāji, Ogre, Jūrmala u.c. aglomerācijā ietilpstošas pilsētas. Kā nu kurš skaita aglomerācijas zonas...--Juristiltins runāt  devums 11:49, 27 decembrī, 2008 (UTC)
Pie Maskavas raksta Feens ir precizējis, ka daļa Stambulas atrodas Āzijā, līdz ar to sanāk, ka tā acīmredzot nemaz nav lielākā Eiropā. T.i. ja mēs skaitām tikai Eiropā ietilpstošo daļu. --Avellano 07:44, 31 decembrī, 2008 (UTC)
Es domāju šis jautājums atstājams ģeogrāfiem un demogrāfiem - vai Stambulai iedzīvotājus skaitīt tikai Eiropā vai arī tos, kas dzīvo Āzijā... Bet par skaitu - nekas nepareizs šajā rakstā nav rakstīts. Var pierakstīt, ka lielākā pilsētas robežās, bet aglomerācijā - otra lielākā pēc Maskavas.--Juristiltins runāt  devums 11:03, 31 decembrī, 2008 (UTC)

Istanbul does not have a mediterranean climate. It has a temperate climate. Please correct it.[labot pirmkodu]

Istanbul does not have a mediterranean climate. It has a temperate climate. Please correct it.

Ko saka mūsu meteorologi? Dažviet rakstīts, ka tur ir Vidusjūras klimats, dažviet, ka mitrais subtropiskais. Mērenais klimats jau nu gan ir pārāk plašs jēdziens. --ScAvenger 17:59, 15 martā, 2009 (UTC)

The information is incorrect. As the previous person has pointed out the climate is NOT mediterranean.[labot pirmkodu]

The information is incorrect. As the previous person has pointed out the climate is NOT mediterranean. The classification as "mediterranean" is wrong and misleading. It has a transitional climate of an oceanic climate, continental climate and subtropical (mediterranean) climate.