Heartstopper (seriāls)

Vikipēdijas lapa
Heartstopper (seriāls)
Heartstopper (seriāls)
Žanrs pusaudžu drāma
Scenāristi Alise Osemane
Režisors Eiros Lins
Lomās
Komponists (-i) Adiescar Chase
Valsts Karogs: Apvienotā Karaliste Apvienotā Karaliste
Valoda(s) angļu
Sezonu skaits 1
Sēriju skaits 8
Izstrāde
Izpildproducents (-i)
  • Patrick Walters
  • Iain Canning
  • Emile Sherman
  • Eiros Lins
  • Alise Osemane
  • Hakan Kousetta
  • Jamie Laurenson
Producents Zorana Pigota
Redaktors Sofija Alonzi
Filmēšanas vieta Herne Bay, Kenta, Anglija
Sērijas garums 26–33 minūtes
Kompānija See-Saw Films
Translācija
TV kanāls Netflix
Attēla formāts 4K HDR
Audio formāts Dolby Digital

Heartstopper ir britu pārejas vecuma romantisks seriāls, kas pamatojas uz Alises Osemanes tīmekļa komiksu un grafisko romānu. Galvenajās lomās ir Kits Konors un Džo Loks. Seriāla galvenais varonis ir Čārlijs Springs, geju skolnieks, kas iemīlās kādā, kas sēž viņam blakus savā jaunajā klases sastāvā, Nikā Nelsonā, stāstot arī par Čārlija un Nika draugu dzīvēm: Tao, Elli un Īzaku.

Televīzijas tiesības iegādājās See-Saw Films 2019. gadā, un Netflix ieguva izplatīšanas tiesības 2021. gadā. Filmēšana notika no tā gada aprīļa līdz jūnijam, un ar to laiku tika izlaisti pirmās sezonas ieskati. Seriāls iznāca 2022. gada 22. aprīlī, izpelnoties kritiķu slavu par tā toni, ritmu un darbību, kā arī LGBT kopienas reprezentāciju.

Galvenie tēli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Kits Konors — Nikolass "Niks" Nelsons; populārs 11. klases regbija spēlētājs Trūemas ģimnāzijā, kurš sēž blakus Čārlijam formas klasē
  • Džo Loks — Čārlzs "Čārlijs" Springs; 10. klases Trūemas ģimnāzijas students, kura seksualitāti kāds atklāja visiem, viņam negribot.
  • Viljams Gao — Tao Sju; Čārlija labākais draugs
  • Jasmīne Finnija — Elle Ardženta; Čārlija un Tao draugs, kura pārgāja mācīties uz citu skolu pēc tam, kad iznāca par transpersonu.
  • Korina Brauna — Tara Džounsa; Higsa studente, kura draudzējas ar Elli.
  • Kizija Edžela — Darsija Olsone; ir viendzimuma attiecībās ar Taru un draudzējās ar Elli
  • Tobijs Donovans — Īzaks Hendersons; introverts, Čārlija, Tao un Elles draugs.
  • Dženija Volsere — Viktorija "Torija" Springa; Čārlija vecākā māsa
  • Sebastians Krofts — Bendžamins "Bens" Houps; Čārlija pirmais draugs, seriāla sākumā Bens bija kopā ar Čārliju, taču Bens viņu izmantoja
  • Kormaks Haids Korins — Harijs Grīns; populārs zēns regbija komandā, nepatika ka Niks draudzējas ar Čārliju
  • Reja Norvuda — Imogēna Hīnija; meitene no Higsas, bija simpātijas pret Niku
  • Fisajo Akinade — Ajadži kungs; vizuālās mākslas skolotājs, kurš rūpējas par Čārliju
  • Četna Pandja — trenere Singsa; sporta skolotāja un regbija trenere
  • Stīvens Frajs — direktors Bārns; Trūemas ģimnāzijas direktors
  • Olīvija Kolmane — Sāra Nelsone; Nika māte

Sērijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Nr.
sezonā
Nosaukums Režisors Scenārists Pirmā pārraide
1MeetEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
Trūemas ģimnāzijas skolnieks Čārlzs "Čārlijs" Springs ir kopā ar Bendžaminu "Benu" Houpu. Savā jaunās formas klasē Čārlijam ir norīkots sēdēt blakus Nikolasam "Nikam" Nelsonam, regbija spēlētājam, pret kuru viņam rodas jūtas. Viņi kļūst par draugiem, lai gan Čārlijs nav pārliecināts par Nika seksualitāti. Niks uzaicina viņu pievienoties regbija komandai, un viņš piekrīt. Čārlijs aizsūta Benam īsziņu, sakot, ka vairs nevēlas tikties. Vēlāk Čārlijs nevēlīgi atkal satiekas ar Benu, kurš viņu piespiedu kārtā noskūpsta, bet Niks viņu izglābj no situācijas. Tikmēr viena no Čārlija draudzenēm Elle Ardžente pārceļas uz Higsas skolu, kurā mācās tikai meitenes, pēc tam, kad ir kļuvusi par transpersonu.
2CrushEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
Čārlijs stāsta Nikam par savām attiecībām ar Benu. Čārlija draugs Tao Sju pieņem, ka Niks ir heteroseksuāls, un liek Čārlijam atmest savas jūtas pret Niku, taču Čārlijs atsakās. Tao pastāsta, ka Nikam ir attiecības ar meiteni Taru Džounsu, kura draudzējas ar Elli Higsas skolā. Elle uzzina, ka Tarai ir viendzimuma attiecības ar Dārsiju Olsoni. Uzturoties Čārlija mājā, Niks slepus mēģina pieskarties Čārlija rokai, kamēr viņš guļ, un Niks sāk apšaubīt savu seksualitāti.
3KissEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
Niks tiek uzaicināts uz sava drauga Harija Grīna 16. dzimšanas dienas ballīti. Niks uzaicina Čārliju, kurš piekrīt. Tao sāk kļūt greizsirdīgs par to, ka Čārlijam patīk Niks, kā rezultātā viņu draudzība ir attuvinājusies. Harijs un viņa grupa sāk ķircināt Niku par to, ka viņš ir kopā ar Taru, un Čārlijs aiz uztraukuma aiziet prom. Tara atklāj Nikam, ka ir lesbiete. Imogēna Hīnija, viena no Nika labākajām draudzenēm, pasaka Nikam, ka viņai viņš patīk. Bens atkal noskūpsta Čārliju, kas viņu pagrūž. Niks un Čārlijs atkal satiekas klusā vietā, kur viņi skūpstās; Niks ir apmulsis un atstāj sirds salauzto Čārliju, kad dzird, ka Harijs viņu meklē.
4SecretEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
Čārlijs ir vīlies par Nika pēkšņo aiziešanu no ballītes, taču nākamajā rītā Niks lietū ierodas pie viņa mājās. Viņi skūpstās divas reizes, pirms Niks paskaidro, ka viņš joprojām ir "skapī", un viņi apskaujas, un Čārlijs saka, ka viņam nav uzreiz visiem jāpaziņo par abu attiecībām. Pēc regbija spēles Tao un Elle noklausās, kā Niks negribīgi piekrīt par spiestu randiņu ar Imogēnu.
5FriendEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
Niks gatavojas atcelt randiņu ar Imogēnu, kad viņa pasaka, ka viņas suns ir miris, un Niks atceļ savu plānu aiz līdzjūtības. Čārlijs uzaicina Niku uz viņa dzimšanas dienas svinībām arkādē. Tao pastāsta Čārlijam par dzirdēto, un Niks to noklausās, vēlāk paskaidrojot Čārlijam patiesību, pirms skaidri atzīstot savas jūtas pret viņu. Nākamajā dienā Niks tiekas ar Imogēnu un izskaidro viņai situāciju. Imogēna saka, ka saprot, un viņi paliek kā draugi.
6GirlsEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
7BullyEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī
8BoyfriendEiros LinsAlise Osemane2022. gada 22. aprīlī

Ražošana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Attīstība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

See-Saw Films izvēlējās seriāla Heartstopper televīzijas tiesības 2019. gada jūlijā. 2021. gada 20. janvārī tika atklāts, ka Netflix pasūtīja 8 pusstundu garas sērijas, kurās Osemane bija rakstniece un Eiros Lins kā režisors un izpildproducents. Arī izpildproducenti ir Patriks Volters, Džeimijs Laurensons, Hakans Kousetta, Īens Kanings un Emīls Šermans ar Zoranu Piggotu kā producenti. Iestudējuma dizainu veidojis Tims Dikels, sērijas dekorācijas autors Maxwell Fine.