Kataras tūrisma iestāde

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt

Kataras tūrisma iestāde (angļu: Qatar Tourism Authority) ir Kataras valdības atzars, kas atbild par to noteikumu, regulu un likumu formulēšanu un administrēšanu, kas ir saistīti ar Kataras tūrisma izstrādi un reklāmu. Šī ministrija atbild par tūrisma objektiem un ceļotāju izmitināšanu, par Kataras tūrisma nozares darbības izvēršanu un daudzpusīguma nodrošināšanu, kā arī par tūrisma lomas nostiprināšanu valsts iekšējā kopprodukta veidošanā, turpmākajā izaugsmē un sabiedrības attīstībā.[1][2]

Kataras tūrisma iestādes darba pamatā ir Kataras Valsts tūrisma nozares stratēģija līdz 2030. gadam (Qatar National Tourism Sector Strategy 2030 —QNTSS),[3] kas publicēta 2014. gada februārī ar nolūku izstrādāt nozares turpmākās attīstības plānu.[4]

Gadījumi, kad nav nepieciešama vīza[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Iebraukšanai Katarā vīza nav nepieciešama to valstu pilsoņiem, kas ietilpst Līča sadarbības padomē (Bahreina, Kuveita, Omāna, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti).

Apmeklētāju vīzas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tālāk minēto 34 valstu pilsoņiem nav nepieciešama iepriekšēja vīzas pieteikšana, un viņi var iegūt atļauju iebraukt bez vīzas, ierodoties Katarā. Atļauja iebraukšanai bez vīzas ir derīga 180 dienas no izsniegšanas datuma un atļauj personai, kam tā izsniegta, pavadīt Katarā līdz pat 90 dienām vai nu viena, vai vairāku ceļojumu laikā.

1. Austrija

2. Bahamu salas

3. Beļģija

4. Bulgārija

5. Horvātija

6. Kipra

7. Čehija

8. Dānija

9. Igaunija

10. Somija

11. Francija

12. Vācija

13. Grieķija

14. Ungārija

15. Islande

16. Itālija

17. Latvija

18. Lihtenšteina

19. Lietuva

20. Luksemburga

21. Malaizija

22. Malta

23. Nīderlande

24. Norvēģija

25. Polijz

26. Portugāle

27. Rumānija

28. Seišelu salas

29. Slovākija

30. Slovēnija

31. Spānija

32. Zviedrija

33. Šveice

34. Turcija

Tālāk minēto 46 valstu pilsoņiem nav nepieciešama iepriekšēja vīzas pieteikšana, un viņi var iegūt atļauju iebraukt bez vīzas, ierodoties Katarā. Atļauja iebraukšanai bez vīzas ir derīga 30 dienas no izsniegšanas datuma un atļauj personai, kam tā izsniegta, pavadīt Katarā līdz pat 30 dienām vai nu viena, vai vairāku ceļojumu laikā. Šo atļauju iebraukšanai bez vīzas var pagarināt uz vēl 30 dienām.

1. Andora

2. Argentīna

3. Austrālija

4. Azerbaidžāna

5. Baltkrievija

6. Bolīvija

7. Brazīlija

8. Bruneja

9. Kanāda

10. Čīle

11. Ķīna

12. Kolumbija

13. Kostarika

14. Kuba

15. Ekvadora

16. Gruzija

17. Gajāna

18. Honkonga

19. Indija

20. Indonēzija

21. Īrija

22. Japāna

23. Kazahstāna

24. Libāna

25. Maķedonija

26. Maldīvija

27. Meksika

28. Moldova

29. Monako

30. Jaunzēlande

31. Panama

32. Paragvaja

33. Peru

34. Krievija

35. Sanmarīno

36. Singapūra

37. Dienvidāfrika

38. Dienvidkoreja

39. Surinama

40. Taizeme

41. Ukraina

42. Apvienotā Karaliste

43. Amerikas Savienotās Valstis

44. Urugvaja

45. Vatikāns

46. Venecuēla

Kataras tūristu vīza[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ceļotāji, kas Katarā ierodas ar lidmašīnu, dokumentus Kataras tūristu vīzas saņemšanai var iesniegt tiešsaistē. Lai iesniegtu pieprasījumu, ceļotājiem ir jāveic šādas darbības.

  • Jāaizpilda tiešsaistes veidlapa.
  • Jāaugšupielādē nepieciešamie dokumenti (tostarp ieskenēta pase un personas fotoattēli).
  • Jānorāda lidojuma rezervēšanas informācija.
  • Jāveic maksājums tiešsaistē, izmantojot derīgu kredītkarti.

Ceļotāji, kas Katarā ierodas ar lidsabiedrību Qatar Airways, pieteikumu Kataras tūristu vīzai sev un līdzbraucējiem var iesniegt kopā ar lidojuma rezervēšanu.

Kataras tranzīta vīza[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Visu valstu pasažieri, kas Katarā ierodas ar lidsabiedrību Qatar Airways, ir tiesīgi pieteikties uz bezmaksas 96 stundu tranzīta vīzu. Taču pastāv noteikti noteikumi un nosacījumi, tāpēc vīzas tiek izsniegtas tikai ar Kataras Iekšlietu ministrijas rīkojumu.

LSP rezidenta apmeklējuma vīza[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Līča sadarbības padomes (LSP) valstu iedzīvotāji, kas strādā kādā no apstiprinātajām profesijām un personas, kas tos pavada, ierodoties Katarā, var iegūt LSP rezidenta apmeklējuma vīzu. Šī viena apmeklējuma vīza, ko var iegūt, ar kredītkarti samaksājot nodevu QAR 100 apmērā, ir derīga 30 dienas un to var atjaunināt uz vēl trim papildu mēnešiem. Apmeklētājiem, kas vēlas izmantot šo vīzu, ierodoties Katarā, var tik lūgts uzrādīt oficiālus dokumentus, kas apliecina darba sākšanu savā profesijā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Qatar National Vision 2030». Ministry of Development Planning and Statistics.
  2. «Qatar National Development Strategy 2011~2016». Ministry of Development Planning and Statistics.
  3. «Strategy 2030». Kataras tūrisma iestāde.
  4. The Report: Qatar 2015. Oxford Business Group. 2015. ISBN 1910068276.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]