Kategorijas diskusija:Vācieši

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Par to pašu[labot pirmkodu]

Domāju, ka vācu mākslinieki nevar likt kategorijā vācieši, to jāliek kategorijā vācu kultūra. Kategorija vācieši domāta (vismaz es tā biju domājis, izveidojot pirmās tautību kategorijas un apzināti neveidoju kategoriju mākslinieki pēc tautības, pēc diskusijas ar Tevi un Dekaelu, atstājot to Jūsu ziņā) etnisko vāciešu apzīmēšanai, bet visi vācu mākslinieki nav obligāti etniski vācieši. Pie vāciešu māksliniekiem tas nav tik izteikti (kaut citās sfērās, piemēram, Ginters Grass ir etniski kašūbs, bet vācu literāts, Heine - ebrejs, bet vācu dzejnieks utt.

Atkārtošos, angļu vikpēdija:

  • germans apzīmē : The Germans, (German: die Deutschen) or the German people, are a nation in the meaning an ethnos (in German: Volk).
  • German culture apzīmē : (German: Deutsche Kultur) is a term that refers to the heritage and weltanschauung of the people from the German-speaking world, or Deutschsprechende Welt. It refers to the worldview and culture of the people of Austria, Germany, Liechtenstein, Luxembourg and Switzerland and some German speaking people from Belgium, Gdansk (now in Poland), Strasbourg (now in France), and Bohemia (now in the Czech Republic). --Feens 07:20, 28 martā, 2006 (UTC)
Labi, maini vien.
(Kā šo jautājumu atrisinājuši angļi?) --Tail 07:28, 28 martā, 2006 (UTC)