Kategorijas diskusija:Vipe attēli

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Izskatās, ka visi šie attēli būs jādzēš, jo autors ir pamainījis licenci uz Attribution-Noncommercial-No Derivative Works (cik saprotu, agrāk tur bija stāvējusi Vikipēdijā atļautā CC BY-SA 3.0). Kādam ir vēlme uzrakstīt Vipem vēstuli ar aicinājumu atgriezt veco licenci? --Glebb (diskusija) 17:59, 6 septembrī, 2012 (UTC)

Nav jādzēš, jo vikipēdijas politika ir tāda, ka vērā ņemts tiek faila statuss uz augšuplādēšanas brīdi (neatceros, kur tas bija izklāstīts). Ja vēlāk tas ticis mainīts, tās ir autora problēmas. --Kikos (diskusija) 19:31, 6 septembrī, 2012 (UTC)
Tā nav Vikipēdijas politika, bet CC licenses noteikumi re ~~Xil (saruna) 19:59, 6 septembrī, 2012 (UTC)
Skaidrs. Bet vai ir iespējams pierādīt, ka tur, Panoramio lapā, agrāk bija cita licence? Teiksim, ja kādam Vikikrātuves adminam sagribēsies izdzēst šo vai kādu citu šī autora bildi. --Glebb (diskusija) 22:07, 6 septembrī, 2012 (UTC)
Tas īstenībā ir diezgan smags jautājums, ņemot vērā, ka Latvijas likumi neatbalsta CC licences. Protams, autors var ar savu darbu rīkoties, kā patīk, tai skaitā atļaut brīvi izmantot — tai ziņā problēmu nav. Problēmas sākas tādā gadījumā, kā šis. Tieši tādēļ CC licencētus darbus Latvijā ir riskanti izmantot nopietnos komerciālos projektos — autors vēlāk var pamainīt licenci un sākties tiesu darbi. Nezinu gan, vai ir bijuši precedenti. Kaut kur jau bija līdzīga diskusija, ja nemaldos, par Flickr ievietotajām Saeimas kancelejas bildēm. --ScAvenger (diskusija) 23:40, 6 septembrī, 2012 (UTC)
Tad tu vienkārši saki tam adminam, ka lietotājs pēcāk ir mainījis licenci. Latvijas likumi atbalsta licenses, tiesa izskatās, ka ne iespēju ierobežot tiesības vēlāk atteikties, bet serveri uz kuriem ir bildes atrodas citās valstīs un parasti viņiem ir atrunāts, ka strīdus skata pēc attiecīgās valsts likumiem ~~Xil (saruna) 13:03, 7 septembrī, 2012 (UTC)