Kima Possibla

Vikipēdijas lapa
Kima Possibla
Kima Possibla
Oriģinālvalodā Kim Possible
Veidotājs (-i) Bobs Šūlijs, Maiks Makorkls
Režisors Stīvs Loters
Ierunājuši Kristija Kārlsone Romano, Vills Frīdls, Nensija Kārtlaita, Tadžs Morvri, Džons Dimadžio, Nikola Salivana
Valsts Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda(s) angļu
Sezonu skaits 4
Sēriju skaits 87
Izstrāde
Sērijas garums 22 minūtes
Translācija
TV kanāls Disney Channel
Translācijas periods 2002. gada 7. jūnijs — 2007. gada 7. septembris
Ārējās saites
Oficiālā mājaslapa

Kima Possibla (angļu: Kim Possible — Kima Iespējamā jeb Neapturamā) ir bērnu animācijas seriāls, ko demonstrēja Disneja kanālā (Disney Channel). Animācijas filmā vēl ir citi tēli, kā Rons Stoppabls, Rufuss, Šīgo, Doktors Drakens u.c. Seriāla autori ir Bobs Šūlijs un Maiks Makorkls.

Šūlijs un Makorkls tika pieņemti darbā Disneja kanālā, lai izstrādātu animācijas seriālu, kas varētu piesaistīt gan vecāku, gan jaunāku auditoriju. Tika iecerēts izveidot seriālu ar talantīgu un apdāvinātu varoni, pretstatot viņai neveiklo palīgu. Iedvesmojoties no tā laika seriāliem, kuru galvenā varone ir sieviete, šis seriāls balstīts uz pašu veidotāju vidusskolas pieredzi, apvienojot darbības, piedzīvojumu, drāmas, romantikas un komēdijas elementus, lai piesaistītu gan meiteņu, gan zēnu uzmanību, vienlaikus parodējot Džeimsu Bondu un citas spiegu filmas. Atšķirībā no citiem Disneja kanāla šoviem, Šūlijs un Makorls attīstīja ātrus un darbīgus situāciju komēdijas stila dialogus, lai ieinteresētu pieaugušos skatītājus. Seriālu salīdzināja ar tādiem šoviem kā Buffy the Vampire Slayer, Alias un "Detektīvmeitenes".

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sižets stāsta par meiteni Kimu, kura uzveic ļaundarus un noziedzniekus, apvienojot to ar mācībām skolā. Kopā ar Kimu vienmēr ir blakus viņas labākais draugs Rons Stoppabls ar savu mājdzīvnieku - kailo smilšracēju Rufusu. Viņiem palīdz desmit gadus vecais datorģēnijs Veids. Misijās abi galvenie varoņi, pazīstami kā Iespējamā komanda (Team Possible), galvenokārt cenšas izjaukt neprātīgā zinātnieka Doktora Drakena (Dr. Drakken) un viņa palīdzes Šīgo (Shego) plānus. Viņi sastopas arī ar citiem ļaundariem, piemēram, bagātnieku Senioru Senioru-Senioru (Señor Senior, Sr) un viņa dēlu Senioru Senioru-Jaunāko (Señor Senior, Jr.).

Tēli[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Kimberlija Enna "Kima" Posibla (Kimberly Ann "Kim" Possible, ieskaņo Kristija Kārlsone Romano)[1] pieredzējusī piedzīvojumu meklētāja un populārā skolniece. Naktī cīnās pret noziedzību. Sadala savu laiku starp pasaules glābšanu un karsējmeiteņu grupas treniņu apmeklēšanu.[2] Lai gan ar pasaules glābšanu Kimai klājas diezgan viegli, viņai ir arī privātā dzīve, kurā viņa risina personīgus jautājumus, sākot ar darbiem skolā un beidzot ar attiecībām ar puišiem.[3] 4. sezonā kļuva par Rona meiteni.
  • Ronalds "Rons" Stopabls (Ron Stoppable, ieskaņo Vills Frīdls) Kimas palīgs, kopš bērnības ir labākie draugi. Atšķīrībā no Kimas, Rons ir gļēvs, neveikls un nepopulārs vienaudžu vidū. Baidas no pērtiķiem, zirnekļiem u.c. Ir mājdzīvnieks Rufuss. Kopš 4. sezonas Rons ir Kimas puisis. Viņa vārds atvasināts no angļu valodas vārda onstoppable.
  • Rufuss (ieskaņo Nensija Kārtlaita) Rona mājdzīvnieks, kailais smilšracējs. Kopā ar Ronu un Kimu dodas misijās. Ceļo Rona kabatā.
  • Veids Louds (ieskaņo Tadžs Morvri) desmit gadus vecais datorģēnijs. Uzdevumu gaitā palīdz Kimai un Ronam ar svarīgu informāciju.
  • Doktors Drakens (ieskaņo Džons Dimadžio) trakais zinātnieks ar zilo ādu, vēlas iekārot/iznīcīnāt pasauli. Kimas ļaunākais ienaidnieks. Kļuva ļauns, jo viņu pazemija koledžā. Viņa plāni bieži cieš neveiksmi Kimas dēļ. Īstais Drakena vārds - Drū Teodors Lipskis.
  • Šīgo (ieskaņo Nikola Salivana) Drakena līdzgaitniece. Bērnībā ieguva pārdabiskās spējas meteorīta krišanas dēļ.

Sērijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sezona Sērijas Oriģinālā pārraide
Sezonas sākums Sezonas beigas
1 21 2002. gada 7. jūnijs 2003. gada 16. maijs
2 30 2003. gada 18. jūlijs 2004. gada 5. augusts
3 14 2004. gada 25. septembris 2006. gada 10. jūnijs
4 22 2007. gada 10. februāris 2007. gada 7. septembris

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]