Makšķernieku karte

Vikipēdijas lapa

Makšķernieku karte jeb Makšķerēšanas karte ir makšķerēšanas atļauja Latvijā. Ir divu veidu makšķerēšanas kartes — īstermiņa, kas derīga trīs mēnešus, un gada makšķerēšanas karte.[1]

Uz ko attiecas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tā nepieciešama makšķerējot, vēžojot un nodarbojoties ar zemūdens medībām Latvijas Republikas ūdeņos gan publiskās ūdenstilpēs, gan vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, vēžošana un zemūdens medības. Personas, kurām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, makšķerēšanas karte nav nepieciešama, ir:

  1. Personas vecumā līdz 16 gadiem;
  2. Personas vecākas par 65 gadiem;
  3. Invalīdi.

Lai karte būtu derīga tajā jābūt aizpildītai informācijai par personas identitāti un jāuzrāda personu apliecinošu dokumentu. Pērkot karti internetā tiek piešķirts identifikācijas numurs[2].

Kā iegūt[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Makšķerēšanas karti var iegādāties jebkura persona[3]:

  1. Latvijas pastā;
  2. Makšķerēšanas piederumu veikalos Salmo un Ēsma;
  3. Mazumtirdzniecības tīklos Narvesen un Maxima;
  4. Degvielas uzpildes stacijās;
  5. Internetā[4]
  6. Citās tirdzniecības vietās, kur pie kases izvietota attiecīga norāde.

Sodi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc amatpersonu lūguma personai ir pienākums uzrādīt makšķerēšanas karti vai identifikācijas numuru kopā ar personu apliecinošu dokumentu. Par makšķerēšanu bez kartes Valsts vides dienesta, valsts policijas vai pašvaldības policijas amatpersonas un pilnvarotās personas atbilstoši savai kompetencei ir tiesīgas izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu no 15 līdz 350 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, ieskaitot peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «maxima.lv». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2020. gada 26. septembrī.
  2. «lvportals.lv».
  3. «mk.gov.lv».
  4. «makskeresanaskarte.lv».