Pisla (uzņēmums)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par Somijas uzņēmumu. Par Latvijas upi skatīt rakstu Pīsla.
Pisla Oy
Dibināts 1976. gads
Galvenais birojs Vītasāri, Karogs: Somija Somija
Produkti celtniecības un interjera dizaina produkti, ēdienu gatavošanas piederumi, pirts un vannas istabas piederumi
Mātes uzņēmums Salix Group (Volati), Karogs: Zviedrija Zviedrija
Tīmekļa vietne pislagroup.com

Pisla Oy ir Somijas metāla produktu uzņēmums. Tā galvenais birojs, projektēšanas un izstrādes centrs, kā arī ražošanas un loģistikas centrs atrodas Vītasāri. Uzņēmums ir dibināts 1976. gadā. Pisla Oy īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums Salix Group.

Pisla piedāvā celtniecības un interjera dizaina produktus, virtuves un ēdienu ārā gatavošanas piederumus, pirts un vannas istabas produktus. Grupai ir sava ražotne Somijā, kā arī tirdzniecības biroji un loģistikas centri Zviedrijā, Igaunijā un Krievijā.

Nosaukums Pisla ir veidots no somu senvārda pislaaki (krājumu un visu veidu piederumu kaste), kas savukārt ir aizgūts no zviedru vārda beslag.[1]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1976. gadā Olavi Rautasalo un Marti Kivimeki (Martti Kivimäki) Tamperē iegādājās metāla izstrādājumu ražošanas līniju un nodibināja uzņēmumu Pisla Oy. Līnijas otrā galā sāka ražot logu un durvju furnitūru. Galvenie izstrādājumi bija: eņģes, logu stūri, kvēpu lūkas, aizbīdņi un citi. Produkcija tika piegādāta veikalos visā Somijā. Pirmo darbības gadu uzņēmums darbojās rūpniecības objektā, kas atrodas Vītasāri, Somijas vidienē.[1] 1977. gadā uzņēmums pārcēlās uz savu pašreizējo vietu. Produktu klāsts pieauga līdz celtniecības iekārtām un instrumentiem.

2013. gada 1. jūnijā Pisla Oy no uzņēmuma Rakennustempo Oy iegādājās grila ēdienu gatavošanas Tundra Grill biznesu, kas bija bāzēts Joensū. 2015. gada 30. novembrī mātes uzņēmums Pisla Invest nopirka ēdienu ārā gatavošanas piederumu uzņēmumu Opa Muurikka Oy. 2017. gada 30. novembrī mātes uzņēmums Pisla Group iegādājās Zviedrijas uzņēmumu Demerx i Kinda AB, kas izstrādā un tirgo vannas istabas izstrādājumus un vannas istabas furnitūru.

2020. gadā Opa Muurikka Oy aktīvi tika apvienoti ar Pisla Oy, un 2. jūnijā Opa Muurikka Oy tika dzēsts no Somijas uzņēmumu reģistra.[2] 2020. gada 2. septembrī uzņēmumu Pisla Oy nopirka Zviedrijas uzņēmums Volati AB (publ).[3] 2021. gadā Volati biznesa grupa Volati Trading, kurā ietipla arī Pisla, tika pārdēvēta par Salix Group.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]