Portāla diskusija:Turcija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Man ar savu ekrāna izšķirtspēju Turcijas ziņas rādās kaut kur apakšā. --Feens 10:50, 5 jūlijā, 2008 (UTC)

Tā nav gluži izšķirtspējas problēma, bet pārlūkprogrammas problēma. Ar Firefox jebkura platuma ekrānā rāda visas kastes divās kolonnās, kā tam jābūt. Bet ar IE 6 ir problēmas... Vajadzētu pamēģināt ar IE 7 (aiziešu pie otra datora un apskatīšos).--Juris Y. T. 12:36, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Es te paskatījos un, iespējams, tā ir Turcijas ilu kartes vaina. Pamēģināšu nomainīt to ar ilu sarakstu. Varbūt tad viss būs skaisti...--Juris Y. T. 12:52, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Tagad izskatās, ka jābūt visam kārtībā. Nomainīju arī citu krāsu gammu - spilgti sarkanā tomēr mūsu mentalitātei asociējas ar daudz ko citu, nekā turkiem.--Juris Y. T. 13:36, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Tiešām tās problēmas bija dēļ interaktīvās ilu kartes? Vispār zem Firefox ļoti labi izskatījās, bet ja jau IE to nevar sagremot, tad neko darīt. --ScAvenger 14:03, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Jā, ilu karte nemainīja izmēru un tās platums lika pārējiem rāmjiem virs tās turēt to linku labot arī tādā pat platumā. Līdz ar to, labās puses rāmjiem nebija vietas un tos nobīdīja lejā.--Juris Y. T. 14:15, 5 jūlijā, 2008 (UTC)

Ir viens kreņķis (varbūt tā tam ir jābūt). Portālus var atrast tikai zinātājs. No 8 tēmām sākumā tikai pēdējā Zinātne ir portāls. Portālu Turcija tur likt būtu fifīgi (maigi izsakoties). Manuprāt, ir vajadzīgs cits sākumlapas interfeiss, jo, kā es saprotu, tūliņ būs portālu bums. Un tad varētu tos portālus tur smuki sarakstīt, kamēr to nav sevišķi daudz. Būs vairāk, tad domāsim tālāk. Ieteikumi? --  Kikos  Vārdi / Darbi  14:21, 5 jūlijā, 2008 (UTC)

Portāli ir tieši domāti, lai konkrētā tēmā/nozarē lasītājiem un autoriem būtu vieglāk orientēties. Tiem būtu jākalpo līdzīgi kā Sākumlapai - vieta, kur nezinātājs sāk darbu Vikipēdijā. Visi angļu portāli uzskaitīti šeit: Contents/Portals.--Juris Y. T. 14:34, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Varbūt pagaidām vienkārši uztaisīt sākumlapā papildus rāmi "Portāli" tādā pašā stilā virs citu valodu vikipēdiju rāmja un tur salikt visus portālus? --ScAvenger 14:37, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Jā, sākumā, es domāju, ar to varētu pietikt. Es neticu, ka latviešu valodā ir tā kapacitāte, lai būtu tik daudz portālu kā anģlu versijā... Līdz ar to kontrole ir diezgan vienkāršāka. Man arī liekas,ka vairāki portāli, kas sākotnēji tiks uztaisīti, vēlāk pamazām panīks. Tas prasa regulāru darbu ar ziņām u.tml...--Juris Y. T. 14:40, 5 jūlijā, 2008 (UTC)
Tas prasa regulāru darbu tikai, ja ir ziņas, visu citu var jau iepriekš salikt, lai cirkulē automātiski. Patiesībā varētu uzsvērt ideju, ka portāli ir kā sākumlapas atsevišķām nozarēm un galvenajos portālos salikt saites uz apakšnozarēm, piemēram, atsevišķu valstu portālus ielikt portālā par ģeogrāfiju. ~~Xil (saruna) 22:00, 8 jūlijā, 2008 (UTC)
Es arī domāju, ka atsevišķu valstu portāliem jābūt zem ģeogrāfijas. Visiem portāliem vajadzētu pakārtoties pēc līdzīgas shēmas kā kategorijas.--Juris Y. T. 10:07, 9 jūlijā, 2008 (UTC)

Turku īpašvārdu atveidošana[labot pirmkodu]

Es tomēr vēlreiz vērsīšos pie latviešu vikipēdijas godaprāta. Lietotāja Jura Y Tiltiņa lietotā turku īpašvārdu atveidošana ir nekorekta. Nav pilnīgi nepareiza, ir POV/Research elementi. Trīs. Respektīvi: ğ (nebalsīgs velārs berzenis) un patskaņi ö un ü. ES ZINU. Tāds darbs. Jautājums ir diskutēts vairākkārt un neatkārtošos. Uzskatu, ka veidot Portālu ar informāciju, kas prezentēta ar pētniecības elementiem, ir kaitniecība un jau tā zemā latviešu vikipēdijas prestiža tīša graušana. Piedāvāju portālu slēgt līdz atveidošanas jautājuma atrisināšanai. --  Kikos  Vārdi / Darbi  18:21, 8 jūlijā, 2008 (UTC)

Cien. Kikos, visu īpašvārdu atveidošanā ir par pamatu ņemts tikai viens princips - iespējami tuvāk izrunai oriģinālvalodā! Tā kā nepastāv tādi publicēti avoti, kuros būtu noteikta cita kārtība, atveidošanai par pamatu ņemts turku valodas Vikipēdijā iekļautie apraksti katram no minētajiem burtiem. Piemēram, ö tiek atveidots kā ē un ü kā ī (līdzīgi kā citās valodās, uz kurām atsaucas gan turku Vikipēdija, gan citas). Un tāds sīkums, diez vai ir pamats portāla slēgšanai. Tad jau būtu jāslēdz visa Vikipēdija, kamēr nesavedīsim kārtībā visus rakstus...--Juris Y. T. 18:54, 8 jūlijā, 2008 (UTC)
Princips ir nepareizs (pārspīlēta izpratne par svešvalodu īpašvārdu atveidošanas principiem latviešu valodā). Nav neviena latviešu valodas avota, uz kuru tu varētu atsaukties, un tas jau ir pietiekams iemesls. Ir ļoti daudz jau publicētu materiālu (latviski) par Turciju un turkiem, tā kā tev nebija iemesla sūdzēties par informācijas trūkumu. Tava sistēma ir pētījums. Jālabo.
Visa vikipēdija nav jāslēdz. Ir jāizlabo ar Turciju/turkiem/turku valodu saistītie raksti, un tad jāpalaiž portāls. Arī strādājot uz entuziasma pamata ir jābūt godaprātam. Nedrīkst savu pētījumu uzdot par tukšas vietas aizpildīšanu. Nav smuki izmantot citu nezināšanu savas patmīlības spodrināšanai. Atkārtošos: no tā cieš visas latviešu vikipēdijas prestižs. Viena lieta, ja skolnieks vai students brīvā brīdī saraksta kādas blēņas vikipēdijā - vienu vai dažus rakstus. Tos, ja kāds arī pamanīs, tad kopējo bildi tas nemaina. Tu esi sataisījis simtiem rakstu. Ar sistemātisku kļūdu. Un tagad vēl prezentē to portālā. Tas iespaido kopējo uzticamību un kvalitāti. --  Kikos  Vārdi / Darbi  19:48, 8 jūlijā, 2008 (UTC)
Nekāda patmīlība te netiek spodrināta! Turklāt, tas, ka Tev ir atšķirīgs viedoklis, nenozīmē, ka manējais ir kļūda. Mans viedoklis ir un būs tāds, ka turku īpašvārdi jāatveido pēc izrunas. Lūdzu komentē konkrētas kļūdas, nevis vispārini. Iemācies izteikt konstruktīvu kritiku - ja saki, ka kaut kas nav pareizi, norādi, kā ir pareizi. Ievieto atsauci - un uz priekšu! Citādi man rodas aizdomas, ka Tev kaut kā īpaši nepatīk turki, turku valoda un Turcija.--Juris Y. T. 20:05, 8 jūlijā, 2008 (UTC)
Man nepatīk amatieri-pētnieki, kas savas idejas fix uzdod par absolūtu patiesību. Nemeklēšu visus linkus uz mūsu iepriekšējām diskusijām, ja neatceries, vari pats pameklēt. Tur ir argumenti un viss pārējais. Nepatīk kritika - tavas problēmas, bet ņirgāties par turku valodu tev centīšos neļaut. Manas personīgās simpātijas tevi absolūti nekrata. Atsauces: Latviešu valodas pareizrunas un pareizrakstības vārdnīca (ģeogrāfisko nosaukumu sadaļa), Planēta (Turcija), LPE (daudzi raksti). --  Kikos  Vārdi / Darbi  20:13, 8 jūlijā, 2008 (UTC)
Ohoho... Nemeklē linkus, lieki tērēsi laiku! Es jau ļoti labi zinu kā skan turku valoda un nosaukt, piemēram Ağrı dağı par Agri dagi (saskaņā ar Tavām aizstāvētajām hipotēzēm) ir tieši Tava piesauktā ņirgāšanās. Un vēl - šī ir brīvā enciklopēdija, kur atļauts darboties arī bez zinātniskā grāda konkrētajā zinātnē.--Juris Y. T. 20:23, 8 jūlijā, 2008 (UTC)

Es jums abiem silti iesaku uz 3 dienām atiet no vikipēdijas. Nopietni. --Krishjaanis 20:26, 8 jūlijā, 2008 (UTC)

Paldies par ieteikumu. Jāiet laikam pagulēt... Kas guļ, tas negrēko. --Juris Y. T. 20:33, 8 jūlijā, 2008 (UTC)

Salūzis[labot pirmkodu]

Skatos, ka kaut kas šeit ir salūzis un vietām parādās visādi brīnumi. --Papuass 15:51, 14 septembrī, 2010 (UTC)

Joprojām pie labot pogām ir kas lieks. silraks (Mana diskusija) 11:18, 26 jūlijā, 2015 (EEST)
Būs gan jāizdomā kas cits (tagad slinkums piņķerēties), bet vismaz nerādās tas teksts. --FRK (diskusija) 12:04, 28 jūlijā, 2015 (EEST)