Pāriet uz saturu

Saturday Night

Vikipēdijas lapa
Saturday Night
Žanrs komēdijdrāma
biogrāfiskā filma
Režisors Džeisons Raitmans
Producents Džeisons Blūmenfelds
Pīters Raiss
Džeisons Raitmans
Džils Kenans
Scenārija autors Džils Kenans
Džeisons Raitmans
Galvenajās
lomās
Studija
Izplatītājs
Izdošana
Ilgums 109 minūtes[1]
Valsts
Valoda
IMDb profils

Saturday Night, sākotnējais nosaukums — SNL 1975, būs 2024. gada ASV biogrāfiska komēdijdrāmas filma,[2] kuras režisors ir Džeisons Raitmans, kurš sarakstījis scenāriju kopā ar Džilu Kenanu, kā arī abi filmu producējuši kopā ar Džeisonu Blūmenfeldu un Pīteru Raisu. Filmā galvenās lomas atveido Gebriels Labels, Reičela Senota, Korijs Maikls Smits, Lamorne Moriss, Dilans O'Braiens, Finns Volfhards, Vilems Defo, Metjū Rīss, Dž. K. Simonss un Kima Matula.

Filmas sižets risinās 1975. gadā, un tajā tiek atspoguļoti notikumi, kas noveda līdz ASV televīzijas kanāla NBC skeču šova Saturday Night, kas vēlāk kļuva pazīstams kā Saturday Night Live, izveidei un pirmizrādei.

Saturday Night pasaules pirmizrāde notiks Toronto Starptautiskajā kinofestivālā 2024. gada 10. septembrī, un to ASV plāno izplatīt kompānija Columbia Pictures, izmantojot uzņēmumu Sony Pictures Releasing, 2024. gada 11. oktobrī.

  1. «SATURDAY NIGHT». TIFF (angļu). Skatīts: 2024. gada 25. augustā.
  2. Anthony Breznican. «‘Saturday Night’ First Look: How the ‘SNL’ Movie Captures 1975’s Wild Opening Night». Vanity Fair (angļu), 2024. gada 7. augustā. Skatīts: 2024. gada 25. augustā.

Ārējās saites

[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]