Pixies

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no The Pixies)
Pixies
Pixies 1989. gadā. No kreisās: Bleks Frānsiss, Kima Dīla, Deivids Loverings un Džouijs Santiago.
Galvenā informācija
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Bostona, ASV
Žanri alternatīvais roks, grandžmūzika
Darbības gadi 19861993, 2004—pašlaik
Izdevēji 4AD, Elektra, Spin Art, Artemis
Mājaslapa 4ad.com/pixies
Dalībnieki
Bleks Frānsiss,
Deivids Loverings,
Džouijs Santiago
Bijušie dalībnieki
Kima Dīla

Pixies ir amerikāņu rokmūzikas grupa, kura 1986. gadā izveidota Bostonā, Masačūsetsas štatā.[1] Tā izjuka 1993. gadā, piedzīvojot atkalapvienošanos 2004. gadā. Tās dalībnieku pamatsastāvs abos periodos bijis šāds: Bleks Frānsiss (balss, ģitāra), Džouijs Santiago (ģitāra), Kima Dīla (bass, balss) un Deivids Loverings (bungas, balss). Grupas mūzika parasti tiek kategorizēta kā "protograndžs" un "augstskolu roks".

Sākotnējās pastāvēšanas gados grupa nepiedzīvoja plašu atpazīstamību vai īpaši ievērojamus komerciālus panākumus. Tomēr uz pavisam neilgu laiku tas izdevās Kimas Dīlas blakusprojektam The Breeders ar otro albumu Last Splash (1993).

Grupu 1986. gada janvārī izveidoja divi Masačūsetsas Universitātes kopmītnes istabas biedri — Bleks Frānsiss (īstajā vārdā Čārlzs Maikls Kitridžs Tompsons IV) un Džouijs Santiago. Divas nedēļas vēlāk viņiem pievienojās Kima Dīla, kas vienīgā atsaucās uz avīzē ievietotu sludinājumu. Visbeidzot, kā bundzinieku viņa ieteica Deividu Loveringu, sava vīra Džona Mērfija draugu.

Atsauces un piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. (angliski) Erlewine, Stephen Thomas. «Pixies». Allmusic. Skatīts: 2007-06-21.[novecojusi saite]