Veidnes diskusija:12. Saeimas vēlēšanu rezultāti

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāpēc atsevišķu partiju nosaukumi tiek rakstīti pilnībā ar lielajiem burtiem?

Ir saprotams, ka partiju pārstāvji vēlas, lai viņu politiskā spēka nosaukums tekstā izceļas, tāpēc daži no tiem paši pie izdevības lieto tieši šādu rakstību — tai skaitā iesniedzot dokumentus CVK, no kurienes veidnes informācija ņemta. Taču vai Vikipēdijai ir jāseko Vienotības, Suverenitātes un Izaugsmes vēlmēm izcelties, ja tam nav nekāda gramatiskā pamata? (Tāpat — vai latviešu valodā parasti nesaka "sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa"", nevis tā, kā viņi paši norādījuši?) Jādomā, ka gadījumi, kad vārdi latviešu valodā rakstāmi ar visiem lielajiem burtiem, ir pietiekami skaidri reglamentēti, un ne jau partijas ar saviem pašapraksta dokumentiem nosaka vispārējās rakstības normas latviešu valodā (un Vikipēdijā). Uz šo savulaik norādīja arī filologs un tulkotājs Aldis Lauzis. Tiv kurss (diskusija) 14:42, 4 maijā, 2015 (EEST)

Jāpiekrīt iepriekš minētajam, iztrūkst arī konsekvence. Domājams, ka runa nav tikai par vēlmi izcelties, bet arī par kļūdām vai savu izpratni, kas ir nosaukums — Partija "Vienoti vai Latvijai" vai "Latvijas attīstībai". --Zemgalietis (diskusija) 14:57, 4 maijā, 2015 (EEST)
Būtībā + Atbalstu. Gan jau ka var atrast vairākus gadījumus, kad mēs neizmantojam "oficiālos" nosaukumus. --FRK (diskusija) 16:24, 4 maijā, 2015 (EEST)
+ Atbalstu. Varētu domāt, ka tās ir kāda garāka nosaukuma abreviatūras (uzreiz ienāca prātā nepiedienīgā krievu anekdote). :) --ScAvenger (diskusija) 17:17, 4 maijā, 2015 (EEST)
👍 Patīk (anekdote) --FRK (diskusija) 17:20, 4 maijā, 2015 (EEST)