Veidnes diskusija:Eiropa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Manuprāt ģeogrāfiski Kipra un Azerbaidžāna ir Āzijā. The boundary between Asia and Europe runs via the Dardanelles, the Sea of Marmara, the Bosphorus, the Black Sea, the ridges of the Caucasus (according to others, through the Kuma-Manych Depression), the Caspian Sea, the Ural River (according to others, the Emba River) and the Ural Mountains to Novaya Zemlya. no en.wiki. Vispār diskutabli par Azerbaidžānu, vatbūt, ja pieņem, ka robeža iet pa Kaukāza galveno grēdu, kāda kripata no Az. ir Eiropā. Vēl par Kipru no en.wiki. Cyprus is geographically in Southwest Asia, but many Greek-speaking Cypriots assert that they are a part of Europe mainly due to the fact that the majority of its inhabitants are of European extraction and as such are both culturally and politically closer to Europe than Asia. Bez tam, ja pieiet formāli, man ir aizdomas, ka arī kripata no Kazahstānas ģeogrāfiski ir Eiropā. --Feens 12:30, 24 Nov 2004 (UTC)

Man jau liekas, ka Kipra, tāpat kā citas vidusjūras salas, jāpieskaita Eiropai, bet Kipras jautājums vienkārši ir politizēts turienes turku un grieķu konfliktā. --Pet 12:42, 24 Nov 2004 (UTC)


Palasot en diskusiju, man kļuva skaidrs tikai tas, ka par šīm tēmām var diskutēt ļoti ilgi. Mana artava šajā diskusijā - domāju, ka te vajadzētu pieturēties pie loģiskiem, nevis striktiem ģeogrāfiskiem (vai formāliem) apsvērumiem. Pagaidām atturēšos tos nosaukt ;) -[[User:Juzeris|Jūzeris(@)]] 14:57, 24 Nov 2004 (UTC)

Jocīgi, ka Ziemeļkiprai ir klāt krustiņš, kas apzīmē valstis, kuras ģeogrāfiski atrodas Āzijā, bet Kiprai pašai nav... Laikam šī atzīme ir nevis ar ģeogrāfisku nozīmi, bet gan politisku.--Juristiltins runāt  devums 17:41, 2 augustā, 2008 (UTC)

Moj otvet Čemberļenu... Āzijā ģeogrāfiski ir viss Aizkaukāzs un Kipra, bet, kā jau kolēģis Jūzeris norādīja, diskutēt var bezjēgā. Pēc PSRS izjukšanas šīs valstis pašas pozicionē sevi kā Eiropas valstis un arī pasaulē lielākoties tā tiek uztvertas. Ieliku arī pie Eiropas, bet varam jau padiskutēt :) --  Kikos  Vārdi / Darbi  17:58, 2 augustā, 2008 (UTC)
Rakstā Eiropa#Eiropas valstis norādīts (piezīme Nr. 1): "Armēnija un Kipra ģeogrāfiski atrodas Āzijā, bet kulturāli un vēsturiski tiek uzskatītas par Eiropas daļu."--Juristiltins runāt  devums 18:02, 2 augustā, 2008 (UTC)
Un mans jautājums bija par to, ka dīvainā kārtā sanāk, ka Kipra un Ziemeļkipra ir dažādos kontinentos, bet ģeogrāfiski atrodas uz vienas mazas saliņas...--Juristiltins runāt  devums 18:08, 2 augustā, 2008 (UTC)
Tā bija kļūda (esmu tikai cilvēks), jau labu laiku (min. 15) izlabota :) --  Kikos  Vārdi / Darbi  18:11, 2 augustā, 2008 (UTC)
Viss ir OK. Es jau arī varēju to krustu pielikt, bet labāk taču padiskutēt, jo ko var zināt - varbūt tas tā domāts. Tātad - tēma slēgta un krusts Kiprai. :) --Juristiltins runāt  devums 18:13, 2 augustā, 2008 (UTC)