Vidējās joslas vampīri

Vikipēdijas lapa
"Vidējās joslas vampīri"
"Vidējās joslas vampīri"
Oriģinālvalodā Вампиры средней полосы
Žanrs komēdijas drāma
detektīvs
Valsts Karogs: Krievija Krievija
Valoda(s) krievu
Sezonu skaits 2
Sēriju skaits 16+1
Translācija
Translācijas periods 2021 — 2022

"Vidējās joslas vampīri" (krievu: Вампиры средней полосы) ir Krievijas detektīvseriāls ar Juriju Stojanovu galvenajā lomā. Seriālu producē Start Studio. Pirmo divu sēriju pirmizrāde bija 2021. gada 18. martā. Televīzijas pirmizrāde notika 2021. gada 9. augustā kanālā TNT. 2021. gada 28. aprīlī seriālu pagarināja uz otro sezonu. Otro sezonu sāka demonstrēt 2022. gada 13. decembrī.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1. sezona[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bērzu birzī netālu no Smoļenskas atrod divu pilnībā noasiņojušu zēnu līķus ar kodumiem. Maskavas izmeklētājam Ivanam Žaļinskim jānoskaidro, kurš ir vainīgs viņu nāvē. Šajā laikā Smoļenskā mierīgi dzīvo neliela vampīru ģimene, kuru vada tūkstošgadīgais Svjatoslavs Verņidubovičs Krivičs. Vampīrus jau trīssimt gadus uzrauga Aizbildņi. To pašreizējā vadītāja Irina Vitaļjevna ir pārliecināta, ka vampīri ir vainīgi un dod Svjatoslavam Verņidubovičam tieši vienu nedēļu, lai atrastu un sodītu slepkavu. Izmeklēšanā piedalās visi vampīru klana locekļi: Annuška, kas strādā par izmeklētāju Smoļenskas policijā, doktors Žans Ivanovičs un blogeris Žeņka. Atsevišķi no viņiem dzīvo teātra pasniedzēja grāfiene Olga, Žana bijusī sieva, kura nav viņam piedevusi par šķiršanos pirms 80 gadiem. Tāpat grāfiene iepazīstas ar Smoļenskas rokmūziķi un viņas studentu Sergeju Baranovski, kurš vienīgais izglābās no nāves bērzu birzī un kļūst par galveno aizdomās turamo slepkavību virknē. Annuška un izmeklētājs Žaļinskis dodas pa slepkavas pēdām, tikmēr starp viņiem uzliesmo jūtas.

2. sezona[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kapteinis Žaļinskis ierodas nozieguma vietā, kur atrod miruša vīrieša galvu ar aizdomīgi gariem ilkņiem. Viņš to ved uz policijas iecirkni, taču pa ceļam iet bojā smagā negadījumā, pēc kura pierādījumi pazūd bez pēdām. Annuška uzņemas izmeklēt, kas noticis ar viņas mīļoto un kur pazuduši pierādījumi. Vietā, kur pirmo reizi tika atrasta vampīra galva, viņa atrod mazu meitenīti, kuras domas viņa nespēj nolasīt. Tad Annuška aizved bērnu uz savām mājām un iepazīstina viņu ar savu vectēvu. Viņš cenšas noskaidrot, vai viņa ir tikai bērns, jauna Smoļenskas dzimtas locekle vai ienaidniece. Andrejs Usačovs, augsta ranga izmeklētājs no Maskavas, jau ir devies pie meitenes. Tā bija sagadīšanās, ka Usačovam un Annuškai bija attiecības 1991. gadā, kad viņai bija cita matu krāsa, vārds un leģenda. Turklāt Ivans viņai bija kā dēls.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]