Vikipēdija:CEE Spring 2023/Noteikumi

Vikipēdijas lapa
Par konkursu Noteikumi Loterija Statistika Rezultāti Jautājumi?
Piedalīšanās
  1. Izvēlies jebkuru tēmu, kas saistīta ar kādu no reģiona valstīm. Konkursa sākumlapā atrodamie tēmu saraksti ir tikai ieteikums. Šī reģiona valstis ir Albānija, Armēnija, Austrija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Grieķija, Gruzija, Horvātija, Igaunija, Kazahstāna, Kipra, Kosova, Krievija, Latvija, Lietuva, Melnkalne, Moldova, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Turcija, Ukraina, Ungārija un Ziemeļmaķedonija, ar īpašu ielūgumu arī Malta. Konkursa ietvaros papildu ieteicamo tēmu saraksti ir pieejami par vairākiem jau minēto valstu reģioniem: Baškortostānu, Donas reģionu un Ziemeļrietumu reģionu (Krievijā), Serbu Republiku (Bosnijā un Hercegovinā), kā arī čigāniem, erzjiem, esperanto, Krimas tatāriem, sorbiem, tatāriem un veru valodu.
  2. Izveido no jauna vai uzlabo esošu rakstu! Tulkošana no citu valodu Vikipēdijām ir atļauta un ieteicama.
  3. Uzlabojot rakstu, ir jādubulto tā apjoms baitos (to var apskatīt raksta hronoloģijā).
  4. Atzīmē rakstu dalībai konkursā, tā diskusiju lapā ievietojot veidni {{CEE Spring 2023}} (klikšķini uz saites, lai uzzinātu, kā to izdarīt).
Konkursa noteikumi
  1. Konkursā var piedalīties jebkurš reģistrēts Vikipēdijas dalībnieks. Organizatori un žūrija nevar pretendēt uz balvām.
  2. Rakstam ir jābūt izveidotam starp 2023. gada 21. marta plkst. 0.00 un 2023. gada 31. maija plkst. 23.59 (pēc Latvijas laika, EET/EEST).
  3. Rakstam jābūt saistītam ar jebkuru augstāk minēto reģiona valsti vai papildu tēmu, izņemot Latviju.
  4. Rakstam jāatbilst Vikipēdijas noteikumiem un jābūt noformētam bez lielām atkāpēm no Vikipēdijā pieņemtā stila. Pārāk īsi, nenoformēti vai slikti iztulkoti raksti var tik dzēsti kā jebkurš cits raksts Vikipēdijā.
Balvas
Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti vairākās kategorijās. Balvās ir paredzētas dāvanu kartes.
Katrā konkursa kategorijā tiek apbalvots labākais dalībnieks. Ja dalībnieks atsakās no balvas, uz to pretendē nākamais. Ja kategorijā nav apbalvojamo, tad balva netiek piešķirta. Viens dalībnieks var saņemt balvu ne vairāk kā divās kategorijās.
Ne vairāk kā viena papildu balva var tikt piešķirta dalībniekam, kurš uzrādījis augstvērtīgu devumu kādā no kategorijām, bet ieņēmis otro vietu.
Konkursu finansē Wikimedia Foundation, pamatojoties uz kopīgu projekta pieteikumu no reģiona valstu pārstāvjiem. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti līdz 30. jūlijam. Balvu fondu pārvalda kustības filiāle Austrijā (Wikimedia Österreich).
Konkursa kategorijas
Dalībnieku apbalvošana notiks šādās kategorijās:
  1. Dalībnieks, kas konkursa gaitā radījis žūrijas vērtējumā kvalitatīvāko rakstu (vai vairākus).
  2. Lielākais devums konkursa gaitā[1]
  3. Lielākais devums konkursa gaitā[1] jaunam dalībniekam.[2]
  4. Visvairāk izveidoto rakstu no tēmu sarakstiem.[3]
  5. Visvairāk izveidoto rakstu no tēmu sarakstiem[3] jaunam dalībniekam.[2]
  6. Visvairāk izveidoto sieviešu biogrāfiju rakstu.[3]
  7. Visvairāk izveidoto cilvēktiesību tēmas rakstu.[3]
  8. Izloze starp visiem dalībniekiem, kas uzrakstījuši vismaz vienu rakstu par katru aktīvi[4] piedalošos reģiona valsti vai papildus tēmu.[5]
Starptautiskās kategorijas un papildkonkursi
Piedaloties starptautiskā konkursa kategorijās, iespējams saņemt papildu balvas. Šiem konkursiem dalība jāreģistrē atsevišķi starptautiskajā vietnē.
Organizatori

Piezīmes[labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 Pievienotais lasāmā teksta garums, saskaņā ar statistikā uzrādīto. Šis skaitlis atbilst raksta pamatteksta un virsrakstu rakstzīmju skaitam, tajā netiek iekļauts veidņu un tabulu saturs.
  2. 2,0 2,1 Pirms konkursa sākuma dalībnieks veicis mazāk kā 400 labojumu Vikipēdijā latviešu valodā.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Minimālais lasāmā teksta apjoms ir 1500 rakstzīmes (pēc statistikā uzrādītā).
  4. Kopienas aktīva piedalīšanās nozīmē, ka tā rīko konkursu savā Vikipēdijā. Tā kā ne visas kopienas piedalās aktīvi, tad loterijai par daļu no tām nav jāraksta.
  5. Dalībniekiem pašiem jāatzīmē savs devums šajā tabulā. Ja raksts atbilst vairākām valstīm vai tēmām, to drīkst ierakstīt tikai pie vienas no tām. Aizpildot sarakstu vairākas reizes, dalībnieks var iegūt vairākas "loterijas biļetes". Izloze notiks klātienes vai tiešsaistes vikitikšanās laikā.