Vikipēdija:Centrālās un Austrumeiropas pavasaris 2015/Noteikumi

Vikipēdijas lapa
Fragments no Savrasova gleznas "Pavasara diena"
Fragments no Savrasova gleznas "Pavasara diena"

Konkursa noteikumi[labot pirmkodu]

Konkursa dalībnieku mērķis ir aprakstīt Centrālās un Austrumeiropas valstis un ar tām saistītās tēmas. Ar šo reģionu tiek saprastas šīs valstis: Albānija, Armēnija, Austrija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Grieķija, Gruzija, Horvātija, Igaunija, Kazahstāna, Kipra, Krievija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Melnkalne, Moldova, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Turcija, Ukraina un Ungārija.

Tomēr konkursā netiks vērtēti raksti par Latviju.

Drīkst rakstīt par jebkuru ar šīm valstīm saistītu tēmu, bet par lielāko daļu no valstīm ir sagatavots ieteicamo tēmu saraksts, kas ir pieejams starptautiskajā lapā angļu valodā ar saitēm arī uz citām valodām. Tulkošana no citām valodām ir atļauta un ieteicama.

Konkurss notiek no 2015. gada 21. marta līdz 31. maijam, un tam var pievienoties jebkurā brīdī. To darot, konkursa dalībnieks var iesniegt un papildināt neierobežotu skaitu rakstu.

Konkursa žūrija vērtēs rakstus pēc to kvalitātes, teksta skaidrības un enciklopēdiskā stila, atsaucēm uz uzticamiem avotiem.

Dalībnieki var gan veidot jaunus rakstus, gan papildināt esošus, bet šajā gadījumā dalībniekam raksts ir ievērojami jāuzlabo.

Rakstiem ir jābūt ar atsaucēm, un plaģiāts nav pieļaujams.

Dalībnieki[labot pirmkodu]

Konkursā var piedalīties jebkurš reģistrēts Vikipēdijas lietotājs, ja tas nepiedalās žūrijas darbā. Lai reģistrētos Vikipēdijā, spied uz saites "Izveidot jaunu Vikipēdijas kontu" lapas augšā. Piedalīties var, saglabājot anonimitāti, bet uzvaras gadījumā vārds ir jāatklāj žūrijas komisijai balvas nodrošināšanai.

Dalībniekam pašam šajā lapā ir jāreģistrē sevis izveidotie raksti. Nereģistrētos rakstus žūrija nevērtēs.